Stoiximan Super League

Όταν ξεπληρώνει ο Τζιμπρίλ…

Το 'χε πει: «Χρωστάω γκολ στον Ολυμπιακό». Ο Τζιμπρίλ Σισέ τράβηξε τον Παναθηναϊκό από την κόλαση που τον είχε βάλει ο «αιώνιος» (37’ Μιραλάς), έφερε «τούμπα» το ντέρμπι (2-1) και πλέον είναι… πάτσι με τον κόσμο των «πράσινων»! Μπλακ-άουτ για τους «ερυθρόλευκους», που μέσα σε έξι λεπτά έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους (και τον Παπαδόπουλο με αποβολή)! Δείτε βίντεο με τα γκολ.

Το 'χε πει: «Χρωστάω γκολ στον Ολυμπιακό».

Ο Τζιμπρίλ Σισέ τράβηξε τον Παναθηναϊκό από την κόλαση που τον είχε βάλει ο «αιώνιος» (37’ Μιραλάς), έφερε «τούμπα» το ντέρμπι (2-1) και πλέον είναι… πάτσι με τον κόσμο των «πράσινων»!

Μπλακ-άουτ για τους «ερυθρόλευκους», που μέσα σε έξι λεπτά έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους (και τον Παπαδόπουλο με αποβολή)!


Πώς έπαιξαν

Εκπλήξεις μόνο από την πλευρά του Νίκου Νιόπλια επεφύλασσαν οι συνθέσεις των ομάδων. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού άφησε εκτός τους Σαριέγκι και Σιμάο (στις θέσεις τους οι Καντέ και Πλεσί), ενώ ο Χριστοδουλόπουλος κέρδισε τελικά τη θέση από τον Λουίς Γκαρσία.

Στο 4-3-3 που χρησιμοποιήθηκε, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Πλεσί (ως «σκούπα»), Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης και στην τριάδα μπροστά τους οι Χριστοδουλόπουλος (αριστερά), Γκοβού (δεξιά) και Σισέ (κορυφή.

Την ενδεκάδα που αναμενόταν παρέταξε, από την άλλη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο 4-4-1-1 του Ισπανού, τερματοφύλακας ήταν ο Πάρντο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Τοροσίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντουντού και Ιμπαγάσα, στα πλάγια οι Ριέρα (αριστερά) και Φετφατζίδης (δεξιά) και πίσω από τον επιθετικό (Μιραλάς) κινούνταν ο Φουστέρ.



Δόκτωρ Κέβιν…

Σε προτζέκτορα ψυχολόγου που θέλει να αποδείξει την επίδραση του… αντικειμένου του στο ποδόσφαιρο θα μπορούσε να προβληθεί το παιχνίδι. Ενώ στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε τη (βαθμολογική) πολυτέλεια να ψάχνει υπομονετικά τη «μια καλή φάση», ο Παναθηναϊκός… παραείχε «βαριά» πόδια (και συντηρητικά χαφ) για να παράγει παιχνίδι.

Έτσι, παρόλο που οι «πράσινοι» έψαξαν το γκολ (με δύσκολα σουτ του Σισέ και τετ α τετ με τον Πάρντο που… «ξεχείλωσε» προς τα πλάγια ο ίδιος), ο Ολυμπιακός ήταν φανερό ότι πατούσε καλύτερα στο γήπεδο. Μπορεί, λοιπόν, ο Μιραλάς να μην το «πιστοποίησε» από νωρίς (με τη ντρίμπλα παραπάνω που χαράμισε μπαλιά του Ιμπαγάσα), ωστόσο το ξεκαθάρισε εντυπωσιακά στο 37’ -«αδειάζοντας» πρώτα τους Γκοβού και Ζιλμπέρτο.

…monsieur Djibril!

Οι αλλαγές του Νιόπλια στην ανάπαυλα (με Γκαρσία-Μαρίνο στις θέσεις των Γκοβού-Κατσουράνη και αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1) έμοιαζαν κάτι παραπάνω από το «τελευταίο χαρτί» του Έλληνα τεχνικού. Πριν προλάβει, ωστόσο, εκείνο να αποδειχθεί καθοριστικό ή… καμένο, όλα ήρθαν τούμπα!

Έφτανε ένα «μαεστρικό» κέρασμα του Χριστοδουλόπουλου στον Σισέ (αφού… έβγαλε από τη μέση όποιον πήγε να τον εμποδίσει) και μια ιδανική συνεργασία του Γάλλου με τον Γκαρσία για να κάνουν τον Παναθηναϊκό απόλυτο αφεντικό.

Ένα αφεντικό που -έχοντας πλέον την ψυχολογία στο πλευρό του (και παίκτη παραπάνω στο γήπεδο, μετά την αποβολή του Παπαδόπουλου), δεν θα μπορούσε να στερήσει από τον κόσμο του την πιο "γλυκιά" νίκη της χρονιάς.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Πλεσί (66' Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης (46' Μαρίνος), Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (46' Γκαρσία), Σισέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καρνέζης, Σαριέγκι, Καραγκούνης, Πετρόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (82' Ζαϊρί), Φετφατζίδης (65' Μοντέστο), Ριέρα, Μιραλάς (76' Μήτρογλου)

Στον πάγκο έμειναν οι: Νικοπολίδης, Χολέμπας, Ρόμενταλ, Μοϊσές

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x