Stoiximan Super League

Μιραλάς… δαγκωτό!

Λίγο πριν τις εκλογές, ο Ολυμπιακός είναι σίγουρος για τον δικό του ηγέτη. Με μπροστάρη και κορυφαίο τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (στο 34' και στο 69'), οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν με σκορ 5-0 τον Πανιώνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης», πατώντας “delete” στην μέτρια εμφάνιση και στην ήττα από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική. Δείτε τα γκολ.

Λίγο πριν τις εκλογές, ο Ολυμπιακός είναι σίγουρος για τον δικό του ηγέτη.

Με μπροστάρη και κορυφαίο τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (στο 34' και στο 69'), οι «ερυθρόλευκοι» διέλυσαν με σκορ 5-0 τον Πανιώνιο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», πατώντας “delete” στην μέτρια εμφάνιση και στην ήττα από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Τοροσίδης (69’), ο Πάντελιτς (78’) και ο Άλμπερτ Ριέρα (90+3') είναι οι σκόρερ των άλλων τερμάτων, με τον Ισπανό άσο να κερδίζει... κατά κράτος την μάχη με τον αδελφό του Σίτο.

Κομμένος… στη μέση παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, μιας και η απουσία των Ντουντού και Ιμπαγάσα, σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση του Φουστέρ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Μιραλάς ήρθε να καλύψει… με έμμεσο τρόπο τα κενά, παίρνοντας τ’ όπλο του δύο φορές, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στο φαληρικό γήπεδο, με τα τέρματα που πέτυχε, αλλά και με τις ενέργειές του.

Ό,τι και να γίνει στα εναπομείναντα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός θα παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αφού έφτασε στους 21 πόντους. Τέσσερις περισσότερους από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.



Το ερώτημα ποιος είναι… ο καλός Ριέρα, μεταξύ του Άλμπερτ και του Σίτο, απαντάται εύκολα αν κοιτάξει κανείς τα βιογραφικά των δύο ποδοσφαιριστών. Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για δύο εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ο μικρός της υπόθεσης πήγε νωρίς-νωρίς να στρέψει τα φλας πάνω του, όμως το τέρμα που πέτυχε δεν μέτρησε, αφού στο ξεκίνημα της φάσης υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Κομμένος… στη μέση
Κάτι παραπάνω από εμφανής ήταν η απουσία των δύο «μαέστρων» (Ντουντού και Ιμπαγάσα) του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Ποιες ήταν οι παρενέργειες αυτών των δύο απουσιών; Από ‘κει που είχαμε συνηθίσει τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν φουριόζοι στα α’ ημίχρονα των φετινών αγώνων τους, σήμερα ήταν αρκετά κοντρολαρισμένοι.
Με δεδομένο μάλιστα πως ο Φουστέρ κολύμπησε σε ρηχά νερά… κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη, είναι εύκολο να καταλάβατε το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Η λύση ήρθε από τον συνήθη πλέον ύποπτο…

Όλα λα… Μιραλάς!
Το μεγάλο αστέρι του Ολυμπιακού πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έπειτα από μία τρελή κούρσα, «πυροβόλησε» έξω από την περιοχή τον Μάχο, ο οποίος ίσα που πρόλαβε να δει την μπάλα.

Γκολ… με το καλημέρα
Στην πρώτη δύσκολη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, οι «κυανέρυθροι» έχασαν τον κόσμο κάτω από τα πόδια και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή τους, ο Τοροσίδης έκανε το 2-0 με κοντινό σουτ.

Νικητής ο Άλμπερτ
Το βάρος της πιο δαπανηρής μεταγραφής του καλοκαιριού αρχίζει να σηκώνει σιγά-σιγά ο Ριέρα. Με μία ασίστ πάρε βάλε στον Μιραλάς -ο οποίος με ιδανικό τελείωμα έκανε το 3-0- και με ένα γκολ στο φινάλε, απέσπασε τα χειροκροτήματα του κοινού, την κατάλληλη δηλαδή ψυχολογική ντόπα ώστε να… αδιαφορεί για τα αρνητικά σχόλια που ακούγονταν όλο και πιο έντονα για αυτόν. Η ασίστ ανήκει στον Φετφατζίδη. Μετά την μέτρια εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο πιτσιρικάς κατάλαβε πως τελείωσε η περίοδος χάριτος. Ούτε σήμερα ξεχώρισε, αλλά με την ασίστ που έβγαλε έκανε αισθητή την παρουσία του.

Το… έγραψε ο Μάρκο
Στο μεταξύ προηγήθηκε το γκολ του Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος πέρασε αλλαγή και πριν καλά-καλά τον καταλάβουν οι αμυντικοί, εκείνος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπειτα από άποψη συνεργασία με τον Νέμεθ (έκαναν το 1-2) ο Ούγγρος επιθετικός ανατράπηκε από τον Μάχο, ο διαιτητής άφησε σωστά το πλεονέκτημα και ο Σέρβος φορ πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα με τους σκόρερ.

Ανησυχία για Μέλμπεργκ

Ο Σουηδός αμυντικός χτύπησε στη φτέρνα με συνέπεια να αντικατασταθεί από τον Μοντέστο στο 62' της αναμέτρησης και όλοι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού εύχονται να αποδειχθεί επιπόλαιος ο τραυματισμός του.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα.



Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (62' Μοντέστο), Τοροσίδης, Μοϊσές, Γ. Παπαδόπουλος, Φουστέρ (71' Πάντελιτς), Φετφατζίδης, Ριέρα, Μιραλάς (76' Νέμεθ)

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Ρόμενταλ

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μάχο, Βαρό, Λάτκα, Σιόβας, Κοντοέ, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί (83' Κολοβός), Σάμαρη, Γουνδουλάκη (59' Χίκα), Ριέρα, Μπάλαμπαν

Στον πάγκο: Παναγόπουλος, Κούκετς, Αναστασόπουλος, Όμο, Σαλαλί

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορίνθου), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»





Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x