Αγγλία

Κρύα «σούπα» από το Μάντσεστερ…

Σύσσωμη η ποδοσφαιρική Ευρώπη αντιμετώπιζε τον «εμφύλιο» του Μάντσεστερ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τελικώς, τσάμπα η φασαρία… Σίτι και Γιουνάιτεντ συγκρούστηκαν στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» για την 12η αγωνιστική, χωρίς καμία από τις δύο να καταφέρει να στείλει την μπάλα στο πλεχτό (0-0). Στη δεύτερη θέση παρέμειναν οι «κόκκινοι διάβολοι», στην τέταρτη έπεσαν οι «πολίτες».

Σύσσωμη η ποδοσφαιρική Ευρώπη αντιμετώπιζε τον «εμφύλιο» του Μάντσεστερ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τελικώς, τσάμπα η φασαρία…

Σίτι και Γιουνάιτεντ συγκρούστηκαν στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» για την 12η αγωνιστική, χωρίς καμία από τις δύο να καταφέρει να στείλει την μπάλα στο πλεχτό (0-0).

Στη δεύτερη θέση παρέμειναν οι «κόκκινοι διάβολοι», στην τέταρτη έπεσαν οι «πολίτες».



Μαντσίνι και Φέργκιουσον παρέταξαν τις ομάδες τους με το ίδιο σύστημα (4-3-3). Κανένας από τους δύο δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει την ομάδα του να χάσει. Και οι δύο, υπό τις παρούσες συνθήκες, γνώριζαν ότι σε ενδεχόμενη ήττα το κόστος θα ήταν μεγάλο.

Εν ολίγοις, «κλείδωσαν» τις ομάδες τους, δεν τις άφησαν να πάρουν πολλά ρίσκα στον αγωνιστικό χώρο, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «νανουρίσουν» όποιον ποδοσφαιρόφιλο την Τετάρτη το βράδυ επέλεξε το τοπικό ντέρμπι του Μάντσεστερ, από το να παρακολουθήσει ένα σίριαλ στην τηλεόραση.

Λίγο το άγχος, εξαιτίας της βαρύνουσας σημασίας και της κρισιμότητας του παιχνιδιού, λίγο η υπέρ του δέοντος προσοχή στα μετόπισθεν, τόσο από τους «πολίτες» όσο και από τους «κόκκινους διάβολους», δεν ήθελε πολύ ώστε το αποτέλεσμα να είναι η… κρύα «σούπα» που μας σέρβιραν.

Γρήγορες επιστροφές από τα εξτρέμ, αντεπιθέσεις... μηδέν, κεντρικοί που μασούσαν σίδερα και από τις δύο πλευρές. Αυτά ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά του αποψινού «εμφυλίου». «Πολίτες» και «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν με την όρεξη.

Μία καλή εκτέλεση απευθείας φάουλ από τον Τέβεζ στο πρώτο ημίχρονο, που υποχρέωσε τον Φαν Ντε Σαρ να αποκρούσει με υπερένταση και ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Μπερμπάτοφ στο δεύτερο, θα είναι αυτά που θα θυμούνται από το αποψινό ματς, όσοι έχουν μνήμη… ελέφαντα!

Το φιλμ του αγώνα



Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Μπόατενγκ (78' Κολαρόφ) , Κ. Τουρέ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Γ. Τουρέ, Ντε Γιονγκ, Μπάρι, Σίλβα, Τέβεζ (94' Αντεμπαγιόρ), Μίλνερ (73' Τζόνσον)

Στον πάγκο: Γκίβεν, Ρίτσαρντς, Κολάροφ, Λέσκοτ, Βιεϊρά

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντε Σαρ, Ράφαελ (49' Μπράουν) , Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά (68' Οσέι), Φλέτσερ, Σκόουλς, Κάρικ, Νάνι, Μπερμπάτοφ (78' Ερνάντες) , Παρκ

Στον πάγκο: Άμος, Σμάλινγκ, Ομπερτάν, Γκίμπσον





Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x