Ελλάδα

Τρίτωσε το καλό για την Καβάλα

Τέτοιο ξεκίνημα δεν θα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της. Η Καβάλα επικράτησε και του Αμαρουσίου με 79-58 στο κλειστό της Καλαμίτσας, πετυχαίνοντας την τρίτη της νίκη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Α1. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα την τριπλέτα Παλάσιο-Σίμονς-Καραποστόλου (24 πόντους ο πρώτος, από 16 ο δεύτερος και ο τρίτος) και συνέχισαν το ονειρεμένο ταξίδι στις πρώτες στροφές του φετινού πρωταθλήματος.

Τέτοιο ξεκίνημα δεν θα περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της. Η Καβάλα επικράτησε και του Αμαρουσίου με 79-58 στο κλειστό της Καλαμίτσας, πετυχαίνοντας την τρίτη της νίκη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της Α1.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα την τριπλέτα Παλάσιο-Σίμονς-Καραποστόλου (24 πόντους ο πρώτος, από 16 ο δεύτερος και ο τρίτος) και συνέχισαν το ονειρεμένο ταξίδι στις πρώτες στροφές του φετινού πρωταθλήματος.

Αντίθετα συναισθήματα για το Μαρούσι, το οποίο γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του, καταστρέφοντας ουσιαστικά το πολύ καλό ξεκίνημα των δύο πρώτων αγωνιστικών.

Το ματς

Η Καβάλα μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση στο κλειστό της Καλαμίτσας και με έναν Παλάσιο να… «πυροβολεί» από όπου βρισκόταν κατάφερε να προηγηθεί με 11-6, στα μισά περίπου του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Αμερικανός ήταν χάρμα ιδέσθαι πετυχαίνοντας 10 πόντους και οδηγώντας τους γηπεδούχους με προβάδισμα τριών πόντων στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου (17-14), με το Μαρούσι να μην έχει μπει σε κανένα σημείο του αγώνα σε θέση οδηγού.

Αυτό έγινε ωστόσο με την έναρξη του β’ δεκαλέπτου, αφού με καλάθια των Χαριτόπουλου και Ουέρτας, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ (17-18). Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ έδωσε αρκετές επιθετικές ανάσες στην ομάδα των βορείων προαστίων, πετυχαίνοντας 7 πόντους μέχρι και εκείνο το χρονικό σημείο. Η Καβάλα όμως απάντησε με ένα επιμέρους 9-3, διαμορφώνοντας το σκορ στο 26-21, με τους γηπεδούχους να δείχνουν αυτοπεποίθηση πως μπορούν να διατηρήσουν το αήττητο της έδρας τους. Από τη στιγμή μάλιστα που ξύπνησε και ο Σίμονς (πέτυχε 6 συνεχόμενους πόντους), οι Καβαλιώτες άνοιξαν τη διαφορά στους 10 πόντους (37-27), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 39-27, μέσα σε πανηγύρια από τον κόσμο στο κλειστό της Καβάλας.

Η επάνοδος των δύο ομάδων στο παρκέ, δεν είχε να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό… τουλάχιστον όχι στο ξεκίνημα. Το 41-29 στο 22’ του αγώνα, έδινε στην Καβάλα ένα προβάδισμα ασφαλείας, με το Μαρούσι να δείχνει εγκλωβισμένο και με κακές επιλογές επιθετικά. Μέχρι που έπιασε δουλειά ο Ουέρτας, ο οποίος με συνεχόμενους προσωπικούς πόντους, έριξε τη διαφορά στους οκτώ (48-40). Οι Παλάσιο και Σίμονς ξαναπήραν τη «σκυτάλη» στο σκοράρισμα και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 15 (55-40), γέρνοντας την πλάστιγγα σημαντικά υπέρ των γηπεδούχων, με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Όσοι περίμεναν την τελευταία απόπειρα αντεπίθεσης από το Μαρούσι, διαψεύστηκαν μάλλον κατηγορηματικά, αφού ένα τρίποντο του Καραποστόλου διεύρυνε το σερί στο 11-0 (59-40), βάζοντας ουσιαστικά τέλος στη σεμνή τελετή. Η διαφορά δεν έπεσε σε κανένα σημείο του τετάρτου δεκαλέπτου σε μονοψήφιο νούμερο, βγάζοντας από τη διαδικασία του άγχους όσους παρευρέθησαν στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Το τελικό 79-58 έδωσε στην Καβάλα την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια στη φετινή Α1, διατηρώντας την και στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας, την ώρα που το Μαρούσι «ακύρωσε» ουσιαστικά το ανέλπιστα καλό ξεκίνημα και το «2 στα 2», μετά τις ήττες από τον Ίκαρο Καλλιθέας και τους Μακεδόνες. Στα πολύ θετικά για τους γηπεδούχους -εκτός της νίκης-, η εξαιρετική περιφερειακή τους παρουσία, αφού οι παίκτες του Πρίφτη σούταραν με πάνω από 50% ευστοχία (8/14) έξω από τα 6.75..

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 39-27, 55-40, 79-58

Καβάλα (Πρίφτης): Παλάσιο 24, Κοστόβ 2, Παπανικολάου, Στεφανίδης 9, Σίμονς 16, Γεωργάκης 3, Τζόροβιτς 6, Καραποστόλου 16, ΜάκΙντος, Αγγελόπουλος 3


Μαρούσι (Αλεξανδρής): Μπόγιτς 8, Νοέας, Όλρεντ Ακεψιμαΐδης Ουέρτας 18, Χαριτόπουλος 15, Γκαγκαλούδης 5, Γουίντεν 5, Κογιαντίνοβιτς 5, Σιαμάνδουρας, Κόμματος 2



Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x