Stoiximan Super League

Πού είναι ο πρωταθλητής;

Πέρυσι αυτά τα ματς τα «καθάριζε». Όταν παίζεις στην έδρα σου και θέλεις νίκη για να περάσεις πρώτος, έστω και με ένα παιχνίδι παραπάνω, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κερδίζεις. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε τον έναν, ούτε τον άλλο τρόπο και έμεινε στο 1-1 με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Το αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις στους πράσινους. Σε δύσκολη θέση ο Νίκος Νιόπλιας, που κατά την αποχώρησή του.

Πέρυσι αυτά τα ματς τα «καθάριζε». Όταν παίζεις στην έδρα σου και θέλεις νίκη για να περάσεις πρώτος, έστω και με ένα παιχνίδι παραπάνω, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κερδίζεις.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε ούτε τον έναν ούτε τον άλλο τρόπο και έμεινε στο 1-1 με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα προηγήθηκε με τον Κουζέν, οι πράσινοι ισοφάρισαν με τον Σισέ (22’) αλλά σπατάλησαν 70 λεπτά μη μπορώντας να φτάσουν στο γκολ. Παραλίγο να λυτρώσει τους γηπεδούχους ο Λουίς Γκαρσία στο 94', αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι.

Το αποτέλεσμα δεν αποκλείεται να φέρει εξελίξεις στους πράσινους. Σε δύσκολη θέση ο Νίκος Νιόπλιας.

Πως έπαιξαν

Με το ίδιο σύστημα επέλεξαν να παρατάξουν τις ομάδες τους οι δύο τεχνικοί. Στο 4-2-3-1 των πρωταθλητών ο Μαρίνος πήρε θέση του Σιμάο, δίπλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα, στα αμυντικά χαφ. Λίγο πιο μπροστά τους ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, με τον Γκοβού να διατηρεί τη θέση του στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά, πίσω από τον Σισέ. Η είσοδος του Πετρόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τη διάταξη του «τριφυλλιού» σε 4-4-2.

Από την άλλη πλευρά οι Ταλ και Κολοβέτσιος κλήθηκαν να αντικαταστήσουν του απόντες Νταμπίζα και Ταυλαρίδη στο κέντρο της ΑΕΛ. Μπροστά τους ο Γιάννης Παπακώστας έβαλε Ιγκλέσιας και Ρομέου, ενώ από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Σίμιτς, Κανόμπιο και Μετίν συμπλήρωναν την επιθετική "αιχμή" της ομάδας Κουζέν.



Στον «ύπνο» έπιασε τον Παναθηναϊκό η Λάρισα και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 7’. Ο Βενετίδης σέντραρε από τα αριστερά και ο Κουζέν με προβολή «άνοιξε» το σκορ. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού όμως δεν άργησε να έρθει. Ο Βύντρα έκανε πολύ καλή προσπάθεια από τα δεξιά και έβγαλε σέντρα, η άμυνα των «βυσσινί» έδιωξε προσωρινά, αλλά ο Σισέ με εξαιρετικό, σκαστό σουτ πάνω στην κίνηση «έγραψε» το 1-1.

Η «πράσινη» άμυνα έδειχνε να έχει πρόβλημα στις αντεπιθέσεις της ομάδας του Παπακώστα, αλλά αυτό δεν κράτησε τους υπόλοιπους πιο πίσω. Με κύριο μέσο έκφρασης των επιθέσεών τους την δεξιά πτέρυγα, χάρη στις κούρσες που έκανε ο Βύντρα από την άμυνα και όχι ο αρνητικός για άλλη μια φορά Γκοβού, οι πρωταθλητές προσπάθησαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη αντίπαλη αμυντική γραμμή, αλλά πέρα από δύο σουτ του Καραγκούνη δεν απείλησαν, με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει μέχρι την ανάπαυλα.

Πιο επιθετικό θέλησε να κάνει τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο 45λεπτο ο Νίκος Νιόπλιας και για το λόγο αυτό πέρασε τον Πετρόπουλο στον αγώνα στη θέση του Γκοβού, ο οποίος δεν πρόσφερε τίποτα στο πρώτο μέρος. Το 4-4-2 του Νιόπλια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αφού για 25 λεπτά περίπου οι γηπεδούχοι δεν έκαναν ευκαιρίες.

Στο τελευταίο τέταρτο οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν ολοένα και πιο πολύ την εστία του Αμπάρη, με τον Κατσουράνη όχι μόνο να κόβει στην άμυνα, αλλά να οργανώνει και τις επιθέσεις στο κέντρο. Η μαζική διάταξη των φιλοξενούμενων μπροστά από τα καρέ τους δεν διασπάστηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, παρά το δοκάρι του Λουίς Γκαρσία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα να πάρει έναν πολύ σημαντικό βαθμό, σε μια πολύ δύσκολη και αφιλόξενη για αυτήν έδρα, ενώ ο Παναθηναϊκός απέτυχε να περάσει μόνος πρώτος στη βαθμολογία, την κορυφή της οποίας μοιράζεται με τον Ολυμπιακό.



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Γκοβού (46' Πετρόπουλος), Σισέ, Χριστοδουλόπουλος (74' Λουίς Γκαρσία), Ζιλμπέρτο, Μαρίνος, Καραγκούνης
Στον πάγκο έμειναν οι: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Πλεσί, Σιμάο

ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας) : Αμπάρης, Βενετίδης, Ταλ, Σίμιτς (59' Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο (84' Πούρι), Ιγκλέσιας (53' Γκέρεμι), Κατσιαρός
Στον πάγκο έμειναν οι: Βιέρα, Ρέντζας, Βούζας, Βελάσκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Δείτε το φιλμ του αγώνα





Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x