Γιώργος Χελάκης

Γιάτσεκ Γκμοχ: O λύκος και αν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του…

Η ευκαιρία που έψαχνε ο Γιάτσεκ Γκμοχ για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα βρέθηκε. Ανακληθείς έξ εφεδρείας, αναλαμβάνει ως προσωρινός προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά την αποχώρηση του Νιόπλια.

Η ευκαιρία που έψαχνε ο Γιάτσεκ Γκμοχ για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα βρέθηκε. Ανακληθείς έξ εφεδρείας, αναλαμβάνει ως προσωρινός προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά την αποχώρηση του Νιόπλια.

Σπεύδω να διευκρινίσω ότι η φιλοδοξία δεν είναι συνώνυμο της νεότητας. Από τη στιγμή που ο 71χρονος Γιάτσεκ δεν έχει πρόβλημα να δένει τα κορδόνια στα αθλητικά παπούτσια του σκύβοντας, τότε δεν μπορώ να καταλάβω πού ακριβώς εστιάζεται το πρόβλημα.

Έχει να δουλέψει από το 2003, όταν ήταν παλικάρι μόλις 64 ετών. Σιγά το πρόβλημα.

Από τότε μέχρι τώρα ο Γκμοχ περνούσε τον καιρό του στα τηλεοπτικά Studio, παρακολουθώντας και σχολιάζοντας αγώνες του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κατά συνέπεια, διατηρεί χαλαρή έστω σχέση με τα τεκταινόμενα στο ελληνικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Όσοι θα ήθελαν έναν προπονητή να βάζει τη φόρμα και να κάνει γύρους στην Παιανία μαζί με τους ποδοσφαιριστές, μάλλον απογοητεύτηκαν.

Τέτοιοι «προσωρινοί» θα μπορούσαν να είναι ο Στράτος Αποστολάκης, ο Νίκος Καρούλιας και οριακά ο Ρότσα. Ο Τότης Φυλακούρης, για παράδειγμα, δεν θα τα κατάφερνε.

Άλλωστε, οι παίκτες κάποια στιγμή σταματούν το τρέξιμο και συγκεντρώνονται γύρω από τον προπονητή τους.

Εκεί όλοι οι προαναφερόμενοι υστερούν και αναδεικνύεται το συγκριτικό πλεονέκτημα του γηραλέου κόουτς.
Η κοφτερή γλώσσα του με τα διασκεδαστικά ελληνικά του, η ικανότητητά δηλαδή να ντοπάρει ψυχολογικά τον ποδοσφαιριστή, να αναστηλώνει τον πληγωμένο εγωισμό του, να τους πείθει όλους πως αυτοί είναι οι καλύτεροι.

Τα χρόνια του Γκμοχ, που στο κάτω της γραφής είναι κατά δύο λιγότερα του Ότο Ρεχάγκελ, δεν θα τον εμποδίσουν να τα κάνει όλα αυτά.

Ούτε να «στρωθεί» μπροστά στο βίντεο και να διαπιστώσει τα τρωτά σημεία του Ηρακλή, που είναι ο επόμενος αντίπαλος.

Όσοι λοιπόν έφτασαν στο σημείο να λοιδωρούν τον Γκμοχ, μάλλον δεν στέκονται με σεβασμό σε ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Στην συνέχεια αγνοούν ότι ήρθε ως λύση προσωρινή και όχι ως ο άνθρωπος που θα δουλέψει για να αναμορφώσει την ομάδα.

Οι πιθανοί συνυποψήφιοί του δεν έχουν να επιδείξουν στην καριέρα τους (πλην Ρότσα) τίποτα που να εμπνέει σεβασμό.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Ο Γιάτσεκ δεν πήγε γυρεύοντας, πήγε γιατί τον φώναξαν.

Όπως πριν από πολλά-πολλά χρόνια είχε γίνει όταν καθόταν στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα. Πήγε και όλοι ξέρουμε τα αποτελέσματα…

Πήγε στη Λάρισα, αργότερα, κι όλοι ξέρουμε τί έγινε.

Ο.Κ., η διοίκηση του Παναθηναϊκού τον φώναξε για υπηρεσιακό και ο παμπόνηρος Γκμοχ δήλωσε «απλός στρατιώτης».
Όπως όμως ο Δομάζος δεν την ξεχνάει την μπάλα όσα χρόνια και αν περάσουν, έτσι και ο λύκος και αν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε την κεφαλή του. Θυμηθείτε το.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x