Σε διευκρινίσεις για το θέμα της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου προχώρησε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΠΑΝ εκφράζει την έκπληξή του για τη διαρροή της συζήτησης κι έκανε λόγο για επικοινωνιακή πολιτική απ’ την πλευρά της «Ένωσης».

Αφού σημειώνει λοιπόν ότι το μόνο που έγινε ήταν μια ενημέρωση επί των θέσεων της ΑΕΚ, με στόχο να βρεθεί μια λύση με το Δήμο και να κατασκευαστεί το γήπεδο χωρίς αντιδράσεις, διαψεύδει τη φερόμενη συμφωνία του να φτιαχτεί η «Αγιά-Σοφιά» στην προϋπάρχουσα έκταση των 26 στρεμμάτων, τονίζοντας ότι δεν εκφράστηκε απ’ την πλευρά του καμία άποψη.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε την διαρροή από την πλευρά της ΑΕΚ, μιας ουσιαστικής συζήτησης ενημέρωσης που έγινε με εντολή του Υπουργού Αναπληρωτή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη από τον νομικό σύμβουλο του Υπουργείου Κώστα Διάκο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και είχε σκοπό την ενημέρωση του Υπουργείου επί των θέσεων του Σωματείου, με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης μεταξύ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και της ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς αντιδράσεις.

Είναι γεγονός ότι αιφνιδιαστήκαμε από την επικοινωνιακή αυτή επιλογή της ΑΕΚ όσον αφορά μια συζήτηση που δεν είχε επίσημο χαρακτήρα αλλά διερεύνησε τα δεδομένα των δύο πλευρών.

Με τον ίδιο χαρακτήρα και στο ίδιο υπηρεσιακό επίπεδο έγινε και η συνάντηση με το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί ενημερωθήκαμε πρώτη φορά για την, προβλεπόμενη από το δήμο, σύσκεψη εμπειρογνωμόνων για τις 30 Μαρτίου 2015, στην οποία θα καλείτο και η ΑΕΚ.

Άρα είναι ψευδές ότι η πρωτοβουλία ανήκει στο Υπουργείο. Απλά ενημερώθηκε η ΑΕΚ γι' αυτό και όντως παροτρύνθηκε να παρευρεθεί στο πλαίσιο της επιθυμίας του Υπουργείου για άρση του συγκρουσιακού κλίματος.

Όλα τα υπόλοιπα που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τις επικοινωνιακές διαρροές της ΑΕΚ, αλλά και την σχετική ολιγόλογη ανακοίνωση, δεν είναι αληθή. Καμία άποψη του Υπουργείου δεν εκφράστηκε, κάτι που μόνο η πολιτική ηγεσία μπορεί να κάνει. Απλά διερευνήσαμε τις προθέσεις, τις διαφορές και τις δυνατότητες σύγκλισης.

Λυπούμαστε που η ΑΕΚ υπέταξε την ουσία για την λύση του θέματος στην επικοινωνιακή της πολιτική. Το Υπουργείο θα είναι πάντα στην διάθεση του ιστορικού σωματείου της ΑΕΚ για οποιαδήποτε επικοινωνία, για οποιοδήποτε θέμα»
.

TAGS: A.E.K.