Γερμανία

Νόιερ καλύτερος και από… ασπιρίνη! (video)

Με… γλυκό πονοκέφαλο έφυγε από την «BAY Arena» η Μπάγερν. Η Λεβερκούζεν στρίμωξε τους Βαυαρούς, που όμως βρήκαν τον τρόπο έστω, εν μέσω των πέναλτι και ήρωα τον Νόιερ να προκριθούν (0-0 κ.α, 5-3 πεν.)

Με νύχια και με δόντια προκρίθηκε στα ημιτελικά του DFB Pokal η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί έπαιξαν στην «ρώσικη ρουλέτα» το εισιτήριο και με φύλακα άγγελο τον Μάνουελ Νόιερ, που απέκρουσε την εκτέλεση του Ντρίμιτς, ήταν αυτοί που τελικά χαμογέλασαν (0-0 κ.α, 5-3 πεν.).

Άνοστο ματς στο Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα, που είχε να αντιμετωπίσει και τις απουσίες των Ρόμπεν, Ριμπερί, Αλάμπα και Σβαϊνστάιγκερ, παρουσιάστηκε ιδιαίτερα προσεκτική, ενώ ούτε και οι γηπεδούχοι ρίσκαραν ιδιαίτερα. Μετά λοιπόν από ένα πρώτο 45λεπτο με λίγες φάσεις οι Βαυαροί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όμως το γκολ του Λεβαντόφσκι ακυρώθηκε λανθασμένα ως φάουλ. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση με τις «ασπιρίνες», που είχαν στην ενδεκάδα τους και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο (μπήκε στο 90’), να είναι ελαφρώς καλύτερες και να αναγκάζουν τον Νόιερ σε κάποιες σημαντικές επεμβάσεις. Γκολ δεν μπήκε ούτε και στα δύο δεκαπεντάλεπτα και το εισιτήριο κρίθηκε στα πέναλτι.

Οι εκτελέσεις:
0-1 Μίλερ
0-1 Νρμιτς (χαμένο-Νόιερ)
0-2 Λεβαντόφσκι
1-2 Μπέντερ
1-3 Αλόνσο
2-3 Κάστρο
2-4 Γκέτσε
3-4 Τσαλχάνογλου
3-5 Αλκάνταρα



Σοκ για την Γκλάντμπαχ!

Η Αρμίνια Μπίλεφελντ, αν και δύο κατηγορίες πιο κάτω, κοίταξε στα μάτια την ομάδα που πριν δύο βδομάδες κέρδισε την Μπάγερν και την πέταξε εκτός ημιτελικός, περνώντας στα πέναλτι (1-1 κ.α, 6-5 πεν.)

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι με τον Γιούνγκλας στο 26ο λεπτό. Παρότι ισοφάρισαν άμεσα με εκτέλεση πέναλτι του Μαξ Κρουζ (36’), τα «πουλάρια» έβγαλαν πολλά προβλήματα και δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν την πρόκριση στο 90λεπτο, αλλά ούτε και στο μισάωρο της παράτασης. Έτσι, το ματς κρίθηκε στην «ρώσικη ρουλέτα», όπου εκεί χαμογέλασε η Αρμίνια, που πέρασε χάρη στο 6-5 από την «άσπρη βούλα».


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη 7/4

20:00 Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 1-0
(72' Ροντρίγκεζ πέν)

21:30 Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 2-2 (3-2 παράταση)
19' Χούμελς, 57' Ομπαμεγιάνγκ, 107' Κελ - 21' Φόλαντ, 27' Φιρμίνο)

Τετάρτη 8/4

20:00 Αρμίνια Μπίλεφελντ-Γκλάντμπαχ 1-1 (6-5 πέναλτι)
(26' Γιούνγκλας - 36' Kρουζ πεν.)

21:30 Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου 0-0 (5-3 πέναλτι)

*Την Πέμπτη (9/4) θα γίνει η κλήρωση για τα ημιτελικά, που θα διεξαχθούν 28-29 Απριλίου. Ο τελικός θα γίνει στις 30 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x