Ισπανία

Μειωμένα τα έσοδα από τα τηλεοπτικά για Ρέαλ-Μπάρτσα

Νέο σύστημα για πιο δίκαιη μοιρασιά των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Primera Division ανακοίνωσε η ισπανική λίγκα. Χαμένες Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Διαφορετικά (και όπως φαίνεται με πιο δίκαιο τρόπο) θα μοιράζονται πλέον τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ισπανία, όπως ανακοίνωσε η ισπανική λίγκα, μην επιτρέποντας στις ομάδες να διαπραγματεύονται μόνες τους.

Μέχρι στιγμής, αυτό έκαναν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, οι οποίες λάμβαναν 150 εκατ. ευρώ έκαστη, περίπου τρεις φορές περισσότερα χρήματα απ’ ότι οι υπόλοιπες.

Από εδώ και πέρα όμως, το 50% των τηλεοπτικών θα το μοιράζονται ίσα οι 20 ομάδες της Primera, ενώ, το υπόλοιπο 50% θα δίδεται με βάση άλλα κριτήρια, όπως οι βαθμολογικές θέσεις των πέντε τελευταίων ετών, το κέρδος που φέρνει η κάθε ομάδα στην Λίγκα αλλά και την παγκόσμια απήχηση της κάθε ομάδας.

Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα παίρνουν πάλι περισσότερα, όμως, η διαφορά τους από τους υπόλοιπους θα είναι κατά πολύ μικρότερη.

«Το παρόν διάταγμα έχει ως στόχο να τερματίσει τις τεράστιες ανισορροπίες που έχουν τα εισοδήματα των ομάδων του πρωταθλήματος», είπε ο Υπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού της Ισπανίας, Χοσέ Ιγνάσιο Βερτ.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ισπανίας, Μιγκέλ Καρδενάλ, πρόσθεσε: «Ήταν απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο, η Ισπανία δε θα χάσει έδαφος συγκριτικά με τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα. Είναι μια ιστορική μέρα για το ισπανικό ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας τόνισε: «Ένα νέο πρωτάθλημα γεννιέται, κάτι που ήταν αναγκαίο για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Μια νέα ιστορία αρχίζει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ισπανία».

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x