Κύπελλο Ελλάδας

ΑΕΚ που μπορεί να γίνει… σ-έξι (video)

Μια… εκδοχή ΑΕΚ που μπορεί να παίξει (και) ελκυστικό ποδόσφαιρο εμφάνισε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Με το 4-4-2 ν’ αποδίδει άψογα, η σοβαρότατη «Ένωση» σάρωσε 6-0 τον αδύναμο Πανελευσινιακό.

Πείραμα χαμηλής δυσκολίας -αλλά με ενθαρρυντικά αποτελέσματα- αποδείχθηκε για την ΑΕΚ το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό.

Παρόλο που η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν προσφερόταν για ασφαλή συμπεράσματα, η «Ένωση» παρουσιάστηκε σοβαρότατη απέναντί του και προσφέροντας ωραίο θέαμα, έφτασε στο 6-0.

Το 4-4-2 που δοκίμασε ο Ουρουγουανός είχε άψογη εφαρμογή, χάρη και στην εξαιρετική εμφάνιση των ακραίων Μπουονανότε και Πλατέλλα (με τον Αργεντινό να πετυχαίνει δυο όμορφα γκολ και τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να παραμένει επίσης συνεπής στο σκοράρισμα).

Στα θετικά για την «Ένωση» και το τρίτο σερί τέρμα του ανεξάντλητου Γιόχανσον, ενώ ολόκληρο 90λεπτο (φορτσάροντας όλο και περισσότερο) έβγαλαν οι Τζεμπούρ και Μπακάκης.

Εξασφάλισαν και τυπικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου οι «κιτρινόμαυροι», που θα παίξουν την πρώτη θέση (έχοντας το πλεονέκτημα και της ισοπαλίας) στη Λάρισα την τελευταία αγωνιστική.

inner

Πώς έπαιξε

inner

Το ματς

Το τεστ ήταν σχετικά εύκολο. Ο αντίπαλος αδύναμος. Η ΑΕΚ όμως έκανε αυτό που ζήτησε ο Γκουστάβο Πογιέτ: Έπαιξε σαν απέναντί της να ήταν -όχι ο Πανελευσινιακός- αλλά ο Ολυμπιακός. Απόλυτα σοβαρή και οργανωμένη λοιπόν, η «Ένωση» έπρεπε να δείξει κατά πόσο της πηγαίνει το 4-4-2 που της… φόρεσε ο Ουρουγουανός. Και το έδειξε για τα καλά. Κυρίως επειδή τα άκρα της (με Μπουονανότε-Πλατέλλα) φυσούσαν.

Έτσι, πριν το δεκάλεπτο (8’) το μονοκόμματο του Έλληνα μεσοεπιθετικού της είχε δώσει ήδη προβάδισμα. Πριν το ημίωρο (27’) ο Γιόχανσον είχε κάνει… αυτό που κάνει συνέχεια τώρα τελευταία (παίρνοντας επαναφορά και κόντρα πριν πλασάρει). Πριν καλά-καλά συνέλθουν, ο Μπουονανότε είχε «χορέψει» τρεις αντιπάλους (στο καλύτερο γκολ του μέχρι τώρα στην Ελλάδα). Και πριν την ανάπαυλα ο Σοϊλέδης είχε βάλει κι εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ (με βολέ που κόντραρε).

Έχοντας ξεχειλώσει λοιπόν το σκορ από το ημίχρονο, η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα. Έδωσε τη δυνατότητα στον Πογιέτ να δοκιμάσει και παίκτες (όπως τον Φαγέ που μπήκε κι έδειξε ενδιαφέροντα στοιχεία). Και δεν χρειάστηκε παρά να φορτσάρει λίγο πάλι στο τέλος για να χαιρετίσει όμορφα τον λίγο κόσμο που, παρά το κρύο, βρέθηκε στο ΟΑΚΑ. Διότι αντίθετα με τον Τζεμπούρ -που έδειξε και πάλι πόσο πολύτιμος είναι, αλλά δεν σκόραρε- ο Αραβίδης βρήκε τελικά το γκολ που τόσο έψαχνε.

Δεν αρκέστηκε όμως σ’ αυτό. Πρώτα λοιπόν πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή (78’) και λίγο αργότερα (81’) συνδυάστηκε άψογα με τον Φαγέ, πριν σερβίρει στον Μπουονανότε (ο οποίος τσίμπησε άψογα την μπάλα απ’ τον γκολκίπερ). Η βραδιά θα έκλεινε, δε, και με ικανοποίηση της μεγαλύτερης λαϊκής απαίτησης –να σκοράρει και ο Κρισάντους- αλλά ο Μανιάτης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος (32' Σβάρνας), Σοϊλέδης, Πλατέλλας (67' Κρισάντους), Κορδέρο, Γιόχανσον (46' Φαγέ), Μπουονανότε, Αραβίδης, Τζεμπούρ

Πανελευσινιακός (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Ταμπάκης (60' Νικολάου), Κακάρας, Λίτσος, Τσολακίδης, Μποτωνάκης, Γκεμίσης, Παληγεώργος (52' Κασνέτσης), Πουρνός, Μπλάνκο, Ναούμ (70' Γιαννιτσάνης)

Τα γκολ του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x