NBA

Τέλος το μπάσκετ για τον τεράστιο Γκαρνέτ!

Αποχαιρετούμε ακόμη έναν θρύλο του NBA! Μετά τους Κόμπι, Ντάνκαν, ήρθε η σειρά του 40άρη Κέβιν Γκαρνέτ να πει «αντίο» στην μεγάλη του καψούρα, βάζοντας τέλος σε μια σπουδαία καριέρα.

Είπαμε «αντίο» στον Κόμπι Μπράιαντ. Αποχαιρετήσαμε τον Τιμ Ντάνκαν. Τώρα μας κουνάει μαντίλι ακόμα ένας θρύλος, ο Κέβιν Γκαρνέτ!

Στα 40 του χρόνια, ο σπουδαίος πάουερ φόργουορντ/σέντερ από την Νότια Καρολίνα πήρε απόφαση να σταματήσει το μπάσκετ και εντός του επόμενου 24ώρου αναμένεται και η ανακοίνωσή του.

Ο μεγάλος KG δεσμευόταν με συμβόλαιο στους Τίμπεργουλβς για ακόμα μία χρονιά έναντι 8 εκατ. δολαρίων, ωστόσο προτίμησε να γράψει φέτος τον… επίλογο, ύστερα από 21 χρόνια στα γήπεδα του NBA.

Το 1995 και κατευθείαν από το λύκειο, ο Γκαρνέτ έγινε ντραφτ από την ομάδα της Μινεσότα, εκεί όπου έμεινε ως το 2007 όταν και μετακόμισε στην Βοστώνη για λογαριασμό των Σέλτικς, με τους οποίους την πρώτη του σεζόν κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Το 2013 έγινε ανταλλαγή στους Μπρούκλιν Νετς, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 επέστρεψε στην... πρώτη του αγάπη, τους «λύκους» όπου και θα κλείσει οριστικά την καριέρα του.

Στον μαγικό κόσμο, αγωνίστηκε σε 1.462 παιχνίδια, σημείωσε 26,071 πόντους, ενώ μάζεψε 14.662 ριμπάουντ, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του ως ένας εκ των κορυφαίων πάουερ φόργουορντ στην ιστορία. Εξ ου και τα επόμενα χρόνια θα μπει δικαίως στο Hall Of Fame…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x