Ελλάδα

Η απογείωση του προσγειωμένου Ολυμπιακού

Απόλυτη ικανοποίηση στις τάξεις του Ολυμπιακού για την επιβλητική νίκη επί του Παναθηναϊκού. Το «ματ» Σφαιρόπουλου, η πολυφωνία και το κέρδος της ηρεμίας. Προσγείωση εν όψει του Γολγοθά που έρχεται.

Αυτός, ναι, ήταν… κανονικός Ολυμπιακός. Όση αντίδραση δεν έβγαλαν οι «ερυθρόλευκοι» στη Μαδρίτη γνωρίζοντας μία μεγαλύτερη από όση άξιζαν σε έκταση ήττα, τόση και… παραπάνω έβγαλαν χθες στο ΣΕΦ συντρίβοντας τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί, έκαναν ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι και με το τελικό 88-63 έκαναν από μόλις τη δεύτερη αγωνιστική ένα τεράστιο βήμα για την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το πάθος που έλειψε στο δεύτερο ημίχρονο της πρεμιέρας της Ευρωλίγκας ξεχείλιζε χθες και αποτυπώθηκε στα 19 επιθετικά ριμπάουντ, ένα μόλις λιγότερο από τα 20 αμυντικά των αντιπάλων (!), αλλά και στα 9 κλεψίματα που οδήγησαν σε πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε τακτικό «ματ» στον Αργύρη Πεδουλάκη και ευτύχησε να πάρει πράγματα και από τους έντεκα παίκτες που χρησιμοποίησε. Ο Πρίντεζης εξέθεσε κάθε προσωπικό του αντίπαλο ποστάροντας ανελέητα, Λοτζέσκι και Γκριν διέπρεψαν σε ρόλο ελεύθερων σκοπευτών, ο Χάκετ πρόσφερε τεράστια ενέργεια στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Σπανούλης απασχόλησε όλο τον αμυντικό μηχανισμό των «πράσινων» δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του και ο Μιλουτίνοφ στο καλύτερο παιχνίδι του με τα ερυθρόλευκα πρόσφερε υπηρεσίες που αδικούνται από τη στατιστική τους αποτύπωση.

Πέραν της νίκης της πρακτικής της αξίας, ο Ολυμπιακός κέρδισε ΚΑΙ ηρεμία. Η εμπιστοσύνη του κόσμου που κλονίστηκε προ λίγων ημερών από τη βαριά ήττα στη Μαδρίτη αποκαταστάθηκε σε μεγάλο ποσοστό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, οι παίκτες του και η διοίκηση ασφαλώς δεν έχασαν ποτέ την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα. Γι’ αυτό και όπως δεν τα έβαψαν μαύρα τις δύσκολες μέρες που προηγήθηκαν του ντέρμπι, δεν πετούν και τώρα στα σύννεφα. Η σεζόν είναι μεγάλη και η διαχείριση σε ήττες αλλά και νίκες είναι αναγκαία, όπως και η πρόοδος.

Τα πιο… ζόρικα έρχονται για τον Ολυμπιακό. Την Πέμπτη υπάρχει στο ΣΕΦ το δύσκολο ματς με την ενισχυμένη Αναντολού Εφές (που τον νίκησε εύκολα στο Ηράκλειο στις 25/9) και μετά το θεωρητικά εύκολο πλην όμως κουραστικό ταξίδι στη Λευκάδα για το ματς με τη Δόξα το Σάββατο ακολουθεί «διαβολοβδομάδα» με Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ την Τρίτη και Μπασκόνια στη Βιτόρια την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x