Κολύμβηση

Αργυρός ολυμπιονίκης σταματάει στα 25 του χρόνια

Έχοντας κατακτήσει ένα αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο και φτάνοντας στα 25 του χρόνια, ο Αμερικανός κολυμβητής Κόνορ Τζέγκερ αποφάσισε να εγκαταλείψει τον πρωταθλητισμό.

Είναι αλήθεια, πως 25 χρονών είναι μια μικρή ηλικία για να σταματήσει κανείς να ασχολείται με τον πρωταθλητισμό. Κι όμως, ο Κόνορ Τζέγκερ το αποφάσισε! Ο κολυμβητής από τις Η.Π.Α, μπορεί να έφυγε κερδισμένος από το Ρίο κατακτώντας ένα ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο, όπως φαίνεται όμως ούτε αυτό μπόρεσε να του αλλάξει γνώμη. Τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Τζέγκερ κατέβαλε τεράστια προσπάθεια προκειμένου να ξεπεράσει τον Ιταλό Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι χωρίς όμως να τα καταφέρει αφού και τις δύο φορές έμεινε στην δεύτερη θέση, γεγονός που ενδεχομένως να τον επηρέασε και στην απόφαση του.

Όπως δήλωσε και ο ίδιος, αποφάσισε να ασχοληθεί με το δεύτερο του όνειρο και συγκεκριμένα την διοίκηση επιχειρήσεων την οποία και σπούδασε. «Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι Μάικλ Φελπς. Σταματώ την κολύμβηση έχοντας πετύχει και με το παραπάνω του στόχους που είχα θέσει από μικρός. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια. Εγώ έχω ένα αργυρό. Δεν το υποτιμώ και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό» τόνισε ο Αμερικανός κολυμβητής και στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Το γνωρίζω ότι είμαι μόλις 25 χρονών και έχω ακόμα χρόνο μπροστά μου για να αλλάξω την καριέρα μου. Ωστόσο όμως τα επαγγέλματα που με ενδιαφέρουν χρειάζονται 2-3 χρόνια προϋπηρεσία και είναι τόσο ανταγωνιστικά που αν θα φτάσω 30 χρονών για να ασχοληθώ, δε θα έχω μέλλον. Αυτοί με τους οποίους θα πρέπει να ανταγωνιστώ για αυτές τις θέσεις, έχουν ήδη την προϋπηρεσία. Ωστόσο όμως, ότι και αν κάνω στη ζωή μου, ποτέ δε θα σταματήσω το κολύμπι. Θα το κάνω όμως για μένα και όχι για να προκριθώ και πάλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Επιμέλεια: Αργυρώ Φλώκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x