Champions League

Καθάρισε σε ένα ημίχρονο η Ντόρτμουντ

Κλείνει θέση για τους «16» η Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Τούχελ ήταν εξαιρετική στο α' μέρος, προηγήθηκε 2-0 και παρότι αγχώθηκε από το γκολ του Θέσαρ, πήρε σπουδαίο διπλό (1-2) στην έδρα της Σπόρτινγκ.

Ντόρτμουντ για ένα ημίχρονο! Η ομάδα του Τόμας Τούχελ έβγαλε μάτια στο πρώτο μέρος, σκόραρε δις και παρότι αγχώθηκε από το γκολ του Θέσαρ στην επανάληψη, πήρε σπουδαίο διπλό στη Λισαβόνα επί της Σπόρτινγκ και ήρθε ακόμη πιο κοντά στην πρόκρισή της στους «16» του Champions League.

Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και αιφνιδίασε την Σπόρτινγκ. Δράστης ο συνήθης ύποπτος, Πιερ Ερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο Γκαμπονέζος άσος πέρασε σαν… σταματημένο τον Σεμέδο, μπήκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Πατρίσιο (9’), κάνοντας το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα αλλά και το μομέντουμ, πίεζαν την αντίπαλη άμυνα και δημιουργούσαν ευκαιρίες με την τριάδα-φωτιά (Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ, Ντεμπελέ) που διαθέτουν. Έφθασαν δε, σε δεύτερο γκολ δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όταν ο Βάιγκλ έκανε καταπληκτική ντρίμπλα έξω από την περιοχή και με άψογο πλασέ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο πορτιέρε.

inner

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ είχε την άνεση του σκορ στο δεύτερο μέρος, έπαιζε πιο προσεκτικά και προσπαθούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι πίεζαν για να μειώσουν το σκορ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι και το κατάφεραν στο 67ο λεπτό. Αφού κέρδισαν έμμεσο, ο Γουίλιαμ Καρβάλιο πάτησε στον Μπρούνο Θέσαρ, ο οποίος πέρασε τη μπάλα από την… τρύπα της βελόνας, στέλνοντάς την στα δίχτυα. Η Σπόρτινγκ είχε καταφέρει να μπει στο ματς με την μοναδική της καλή ευκαιρία. Βγήκε όλη μπροστά για να ισοφαρίσει και παραλίγο να φάει και τρίτο αλλά ο Πούλισιτς στο 77’ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Λίγα λεπτά μετά, η πολύ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Γκέλσον Μάρτινς πέρασε ελάχιστα άουτ, στην τελευταία ευκαιρία του ματς.



Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ντόρτμουντ 1-2
(67’ Μπρούνο Θέσαρ / 9’ Ομπαμεγιάνγκ, 43’ Βάιγκλ)

Ρεάλ Μαδρίτης-Λέγκια Βαρσοβίας 5-1
(16’ Μπέιλ, 20’ Γιοντλόβιετς αυτ., 37’ Ασένσιο, 68’ Λούκας Βάσκεθ, 85’ Μοράτα / 22’ Ράντοβιτς πέν.)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου
1. Ντόρτμουντ 7 (10-3)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 7 (9-4)
3. Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 3 (4-4)
4. Λέγκια Βαρσοβίας 0 (1-13)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική
Τετάρτη 2/11

Ντόρτμουντ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (21:45)
Λέγκια Βαρσοβίας-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x