Stoiximan Super League

Θέλει χρόνο, έχει… Πρίγιοβιτς ο ΠΑΟΚ

Δείχνοντας ότι θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στο 4-4-2 του Στανόγεβιτς, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Φένλο, με σκόρερ τον Πρίγιοβιτς που χρειάστηκε μισή ευκαιρία για το γκολ. Σούπερ ο Σιαμπάνης.

Σφύζει από ποιότητα, αλλά θέλει ακόμα χρόνο ο ΠΑΟΚ που χτίζει ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Οι Θεσσαλονικείς δεν εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους δημιουργικά, ενώ και στο πρώτο ημίχρονο είχαν θέματα στην αμυντική τους λειτουργία, αλλά κατάφεραν να επικρατήσουν της Φένλο με 1-0, χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που απέδειξε ότι και φέτος θα σηκώσει μεγάλο βάρος της εκτέλεσης του «Δικεφάλου».

Ο Σέρβος στις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησε η ομάδα του κατάφερε να μετουσιώσει τη... μισή που του παρουσιάστηκε σε γκολ, χαρίζοντας τη νίκη-γοήτρου στον ΠΑΟΚ, που έδειξε ακόμα θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί στο 4-4-2 που θέλει να εφαρμόσει ο νέος τεχνικός.

Στα θετικά και η παρουσία του 18χρονου τερματοφύλακα, Σιαμπάνη, που όποτε χρειάστηκε στο α' ημίχρονο δήλωσε «παρών» και μάλιστα με εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Το ματς

Με τον… αέρα της πιο ποιοτικής ομάδας, ο ΠΑΟΚ πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης κόντρα στη Φένλο, αλλά το γεγονός ότι είναι ακόμα ασύνδετος –κάτι φυσιολογικό για την εποχή και για τα νέα δεδομένα που θέλει να φέρει ο Στανόγεβιτς- φαινόταν από το ότι δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες.

Παράλληλα, οι παίκτες του Σέρβου τεχνικού δεν είχαν και τον κατάλληλο ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού υπήρχαν πολλές καλές και κακές στιγμές από την πλειοψηφία των παικτών του «Δικεφάλου». Παρ’ όλα αυτά, η δεδομένη ποιότητα των μονάδων του ΠΑΟΚ του επέτρεψε να δημιουργήσει φάσεις, με κορυφαία αυτή στο 8’, όταν ο Μπίσεσβαρ κινήθηκε από τα αριστερά, έστρωσε την μπάλα στον Ενρίκε, αλλά ο τελευταίος σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας της Φένλο.

Από το 25’ και μετά, οι Ολλανδοί έδειξαν καλύτεροι εντός αγωνιστικού χώρου και πατούσαν πολύ καλύτερα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν πολλούς κινδύνους στην εστία του «Δικεφάλου». Ωστόσο, ο μόλις 18 ετών Σιαμπάνης έδειξε για ποιο λόγο ακούγονται τόσο καλά λόγια για την αξία του. Ο νεαρός μεν, αλλά καθόλα ικανός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στο 26’ και το 42’ στα σουτ που επιχείρησε ο Κρούι, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, πραγματοποίησε την πιο δύσκολη επέμβασή του στο ματς. Ο Σέουντγενς από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ, αλλά ο Σιαμπάνης ήταν σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας την μπάλα με τα πόδια.

Στο β’ μέρος, ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς άλλαξε το επιθετικό του δίδυμο, βάζοντας στο ματς τους Πρίγιοβιτς και Μακ, ποντάροντας στην εκτελεστική δεινότητα του Σέρβου, αλλά και την ταχύτητα του Σλοβάκου, που φάνηκε εξαρχής να κάνει τη διαφορά. Στο 51’ ο πρώην άσος της Ζενίτ μπήκε μέσα στην περιοχή από την αριστερή πτέρυγα, έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι, αλλά δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντάς την εκτός εστίας των Ολλανδών.

Τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει, το θετικό για τους Θεσσαλονικείς ήταν ότι την ίδια στιγμή δεν ένιωθε απειλή από τους Ολλανδούς, δείχνοντας μεγαλύτερη σταθερότητα συγκριτικά με την εικόνα του πρώτου 90λέπτου. Παρά τη φτωχή του δημιουργική παρουσία, οι παίκτες του Στανόγεβιτς έδειχναν ότι με την ποιότητά τους, μπορούν να σκοράρουν και πράγματι έτσι έγινε στο 70'.

Ο Κάμπος από τα δεξιά έκανε την ατομική προσπάθεια, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, εξέλιξη που εκμεταλλεύτηκε ο Πρίγιοβιτς που πήρε το ριμπάουντ και με δεξί σουτ, τέλειωσε εύστοχα τη φάση, ανοίγοντας το σκορ.

Στα εναπομείναντα λεπτά συνέχισαν οι αλλαγές από τους Ολλανδούς και ουσιαστικά οι παίκτες των δύο ομάδων, συμβιβάστηκαν στο σκορ όπως είχε διαμορφωθεί.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ:

ΠΑΟΚ: Σιαμπάνης (61' Μελίσσας), Δεληγιαννίδης (61' Μάτος), Μαλεζάς (61' Κρέσπο), Βαρέλα (61' Πούγγουρας), Λέοβατς (46' Λεβέκ), Σάκχοφ (61' Κάνιας), Κάτσε, Ενρίκε (46' Κάμπος) Μπίσεσβαρ (46' Πέλκας), Κουλούρης (46' Μακ), Αθανασιάδης (46' Πρίγιοβιτς)

Το Live της αναμέτρησης από το sportfm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x