Stoiximan Super League

Σας συνιστούμε… video-θεραπεία πριν το ντέρμπι

Το www.sport-fm.gr γίνεται… γιατρός, λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και σας προτείνει video-θεραπεία! Δείτε και θυμηθείτε 17 αναμετρήσεις των δύο αποψινών «μονομάχων» στο ΟΑΚΑ, από τη σεζόν 1993-1994, μέχρι πέρυσι, με την Ένωση γηπεδούχο, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Συνίσταται!

Το www.sport-fm.gr γίνεται… γιατρός, λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και σας προτείνει video-θεραπεία!

Δείτε και θυμηθείτε 17 αναμετρήσεις των δύο αποψινών «μονομάχων» στο ΟΑΚΑ, από τη σεζόν 1993-1994, μέχρι πέρυσι, με την Ένωση γηπεδούχο, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Συνίσταται!

1993-1994 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε νωρίς-νωρίς την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Κασάπη να σουτάρει από πλάγια θέση και την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Ράντου. Ωστόσο, στην πρώτη του επίθεση στο ματς, με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Προτάσοφ. Είκοσι λεπτά αργότερα, μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Κρίστενσεν. Η Ένωση το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με γκολ του Αγορογιάννη.



1994-1995 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-2

Φοβερό ματς έγινε εκείνη τη σεζόν στη «Νέα Φιλαδέλφεια»! Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, με την ΑΕΚ να τα καταφέρνει, τελικά, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαραβάκου στο 17'. Ο Ολυμπιακός πίεσε στη συνέχεια και έφτασε στο 42' στην ισοφάριση με το ωραίο πλασέ του Ντανιέλ Μπατίστα, με τον ίδιο παίκτη, όμως, να χάνει αργότερα τη μεγάλη ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, αστοχώντας από τα 11 βήματα (για την ακρίβεια, απέκρουσε ο Ατματζίδης). Ό,τι δεν κατάφερε από το σημείο του πέναλτι, όμως, ο ελληνοποιημένος Πορτογάλος, το πέτυχε με φανταστικό τρόπο στη συνέχεια, «γράφοντας» το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού. Η Ένωση, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με ένα γκολ… PlayStation του Σταματή, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2.



1995-1996 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Και την επόμενη χρονιά οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες, με την ΑΕΚ να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο της «Νέας Φιλαδέλφειας», αλλά να… πέφτει πάνω σε έναν εκπληκτικό Φότο Στρακόσια, που είχε… κατεβάσει τα ρολά. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στο 81' με έναν «κεραυνό»-φάουλ του Κρις Καλαντζή (γκολ για το οποίο, βέβαια, φέρει μεγάλη ευθύνη ο γκολκίπερ της ΑΕΚ σε εκείνο το ματς, Βασίλης Καραγιάννης). Η Ένωση, όμως, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε στο 87' με τον Χρήστο Κωστή.



1996-1997 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-0

Σε δεύτερη μοίρα είχε περάσει το αγωνιστικό μέρος, αφού η επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη «Νέα Φιλαδέλφεια» ως αντιπάλου -με την ερυθρόλευκη φόρμα- είχε τραβήξει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας… Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 43' με γκολ του Νικολαΐδη και «κλείδωσε» τη νίκη της στο 67', με τον Κωστή να βρίσκει το «δρόμο» προς τα δίχτυα.

Δεν υπάρχει video.

1997-1998 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0

Και την επόμενη χρονιά, όμως, η ΑΕΚ πανηγύρισε τη νίκη, χάρη σε ένα γκολ του Μαρτσέλο στο 67ο λεπτό, σε έναν αγώνα κακό, με ελάχιστες φάσεις. Η επιτυχία της ΑΕΚ ήταν πολύ μεγάλη, αν αναλογιστεί κανείς τις σοβαρότατες ελλείψεις που είχε (εκτός ήταν οι Μπατίστα, Κωστής, Νικολαΐδης), ενώ ο Ολυμπιακός ήταν πανίσχυρος εκείνη την εποχή.



1998-1999 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-0

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν κατάφερε για τρίτη συνεχόμενη φορά να φύγει με τη χαρά της νίκης από το παλιό του… σπίτι. Η Ένωση ήταν πολύ καλύτερη του Ολυμπιακού και «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο με γκολ των Μπατίστα (10') και Νικολαΐδη (44').



1999-2000 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-2

Στην άδεια και «παγωμένη» -λόγω τιμωρίας- «Νέα Φιλαδέλφεια», σε ένα ματς που έμεινε στην ιστορία για τις… πιστολιές που έπεσαν μετά το τέλος του αγώνα στο members club της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με σκορ 2-0, με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, των Τζόρτζεβιτς (με πέναλτι στο 64') και Τζιοβάνι (στις καθυστερήσεις).



2000-2001 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2

Ιδιαιτερότητες είχε και η αναμέτρηση της σεζόν 2000-2001, καθώς το ματς έγινε στο Ηράκλειο, στην έδρα του ΟΦΗ, λόγω της τιμωρίας της έδρας της ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι ο μεγάλος νικητής, με τους Γιαννακόπουλο και «Τζόλε» να πετυχαίνουν δύο πανέμορφα γκολ και να «οδηγούν» τους «ερυθρόλευκους» στην επιτυχία. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει γρήγορα με τον Τσιάρτα, τίποτα παραπάνω, όμως…



2001-2002 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3

Ένα πραγματικό δράμα εκτυλίχτηκε στο… βούρκο της «Νέας Φιλαδέλφειας», σε ένα από τα πιο σπουδαία ματς που μας έχουν προσφέρει οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο ισοφάρισε και πήρε, τελικά, τη νίκη με ένα γκολ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης!



2002-2003 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καθόταν και πάλι στον πάγκο της ΑΕΚ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά η Ένωση δεν κατάφερε για τέταρτη σερί φορά να πάρει τη νίκη στην έδρα της. Ο Νικολαΐδης άνοιξε το σκορ στο 30', για να ισοφαρίσει ο Τζόρτζεβιτς λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Δεν υπάρχει video.

2003-2004 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες στα εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ τη σεζόν 2003-2004. Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τη νίκη, με τον Ιεροκλή Στολτίδη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 67'.

Δεν υπάρχει video.

2004-2005 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-0

Η αλήθεια είναι ότι ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν μας έχουν συνηθίσει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε… μουντάδα. Τη σεζόν 2004-2005, που βρίσκει στον προεδρικό θώκο της Ένωσης τον Ντέμη Νικολαΐδη και… μπόλικο αέρα αισιοδοξίας στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο», οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0, σε ένα ματς, όμως, που θα μείνει στην ιστορία για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι 65.000 οπαδοί της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Δεν υπάρχει video.

2005-2006 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-3

Το… σόου του Οκκά. Ο Κύπριος, πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, αλλά και της ΑΕΚ, πήρε… από το χέρι την ομάδα του Πειραιά και την «οδήγησε» στη μεγάλη νίκη 3-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Το γκολ του νυν παίκτη της Ανόρθωσης και τρίτο του Ολυμπιακού, είναι… όλα τα λεφτά.



2006-2007 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-3

«Χόρτασε» κι ο κάθε… πεινασμένος. Αν μη τι άλλο, ΑΕΚ και Ολυμπιακός πρόσφεραν μία ποδοσφαιρική παράσταση στο ΟΑΚΑ τη σεζόν 2006-2007 που άφησε ικανοποιημένους όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Το τελικό σκορ (και το παρακάτω video) μαρτυρά του λόγου το αληθές…



2007-2008 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-0

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν εννέα χρονιά και οκτώ αναμετρήσεις για να γευτεί η ΑΕΚ τη χαρά της νίκης σε εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Και μάλιστα, αυτό έγινε με τον πλέον εμφατικό τρόπο! Η Ένωση ήταν καταιγιστική και συνέτριψε τους «ερυθρόλευκους» 4-0. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο «Δικέφαλος» ήταν μπροστά στο σκορ 3-0 στο 32', με γκολ των Μπλάνκο, Εντίνιο και Λυμπερόπουλου! Ο Καφές ολοκλήρωσε το θρίαμβο για την ΑΕΚ στο 60', σε ένα ματς όπου ο Ριβάλντο μπήκε μια και καλή στις καρδιές των «κιτρινόμαυρων» οπαδών και βγήκε από αυτές των «ερυθρόλευκων»…



2008-2009 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός πήρε την εκδίκησή του για την «τεσσάρα» της προηγούμενης σεζόν, επικρατώντας της ΑΕΚ 1-0, με ένα γκολ του Λουτσιάνο Γκαλέτι νωρίς-νωρίς, μόλις στο 5ο λεπτό. Με τη νίκη τους αυτή, οι «ερυθρόλευκοι» «κλείδωσαν» το πρωτάθλημα.



2009-2010 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2

Πρεμιέρα με ντέρμπι είχαμε στο περσινό πρωτάθλημα, αφού ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν για την 1η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, έστω και με ένα μήνα καθυστέρηση, λόγω των πυρκαγιών. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με σκορ 2-1, χάρη σε δύο γκολ του Βασίλη Τοροσίδη. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει με τον Νέμεθ, αλλά μέχρι εκεί…



Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x