Stoiximan Super League

Κοτόπουλο, γυναίκα και… ντέρμπι θέλουν χέρι! (video)

Ο κόουτς θα σου πει πως «είναι και θέμα ημέρας»… Ο κλισές θα σου πει πως «στα ντέρμπι μιλάει η ψυχή»… Ο Αλέφαντος θα σου πει «για τότες που τους έριξα τρία μπαλάκια και παραμιλάγανε οι τσιμεντοενέσεις στο Καραϊσκάκη -ποιος Μπάγεβιτς, μωρέ»… Κανείς δεν θα σου πει, όμως, πως στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός ιστορία γράφουν και τα… τέσσερα (για κάποιους πρόστυχοι οπαδοί η σούμα τα βγάζει πέντε) άκρα!

Ο κόουτς θα σου πει πως «είναι και θέμα ημέρας»…

Ο κλισές θα σου πει πως «στα ντέρμπι μιλάει η ψυχή»…

Ο Αλέφαντος θα σου πει «για τότες που τους έριξα τρία μπαλάκια και παραμιλάγανε οι τσιμεντοενέσεις στο Καραϊσκάκη -ποιος Μπάγεβιτς, μωρέ»…

Κανείς δεν θα σου πει, όμως, πως στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός ιστορία γράφουν και τα… τέσσερα (για κάποιους πρόστυχοι οπαδοί η σούμα τα βγάζει πέντε) άκρα!

Το www.sport-fm.gr αφήνει στην άκρη τις γκολάρες που έχουν πετύχει τα πόδια, παραδέχεται πως «σκίζει το βρακί του» για… τζέρτζελο και υπενθυμίζει τις χειρονομίες εκείνες που το κέρασαν χουβαρνταλίδικα στα ντέρμπι την τελευταία 15ετία!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

28η Οκτωβρίου του 1995. Η ΑΕΚ ισοφαρίζει στο 88’ -με ένα γκολ που δημιουργούνται υποψίες ότι το πέτυχε ο Μανωλάς από τη λεωφόρο Δεκελείας- και ο Χρήστος Κωστής επιμένει να… διευκρινίσει στους οπαδούς του Ολυμπιακού ότι εκείνος είπε το «ΟΧΙ» στη νίκη της ομάδας τους.



Στα πιο εφιαλτικά 50 δευτερόλεπτα της καριέρας του -αυτά που χρειάστηκε μέχρι να φτάσει για πρώτη φορά με τη φόρμα του Ολυμπιακού στον πάγκο του «Νίκος Γκούμας»- κάποιος επιχειρεί να προστατεύσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, σκεπάζοντας τον με ένα σακάκι.

Η αστραπιαία κίνηση του Σερβοέλληνα να το ξεφορτωθεί είναι η μοναδική που διακόπτει την -απίστευτα επιτυχημένη- προσπάθειά του να παραμείνει ανέκφραστος.

(Το σπάνιο στιγμιότυπο -που εντοπίζεται σε βίντεο της ORIGINAL, με εισαγωγή ανάλογη των… απόψεων της για τον Μπάγεβιτς- εμπεριέχεται στο διάστημα 0:45 - 1:35)



Στο ίδιο «μπαρουτιασμένο» παιχνίδι, ο Μανωλάς μαρκάρει ατσούμπαλα τον Νινιάδη και -δεδομένης της υψομετρικής υπεροπλίας (sic)- «κλέβει εκκλησία» στον τσαμπουκά που ακολουθεί μαζί του.



Ένα από τα πιο επεισοδιακά ντέρμπι όλων των εποχών (εκείνο της σεζόν 1999-2000) μεταφέρεται στο «Members Club» του «Νίκος Γκούμας». Μέσα στη σύρραξη, ο φερόμενος ως οδηγός του τότε προέδρου της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλου, τραβάει πιστόλι, πυροβολεί στον αέρα και ακολουθεί «του Κουτρούλη ο γάμος»!

Highlight η διπλή προτροπή «πάρ’ του την περούκα» στο 0:20-0:22, όπως και η αγωνία του ίδιου του… πιστολέρο -αμέσως μετά τη διαφυγή- να επαναφέρει το σκαλπ!



Η ΑΕΚ έχει πετύχει τη μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη της με τον Ολυμπιακό (4-0), ο Ριβάλντο έχει βάλει για τα καλά «το χεράκι του» (δύο ασίστ) και δεν διστάζει -μετά το τέλος του αγώνα- να το χρησιμοποιήσει εκ νέου για να υπενθυμίσει το σκορ.

Φημολογείται πως είναι το ίδιο χέρι που έβαλε μπροστά στο στόμα για να ξεροβήξει πριν ζητήσει συγγνώμη -τον περασμένο Αύγουστο- από τον κόσμο του Ολυμπιακού για την κίνηση του αυτή (διακρίνεται στα δέκα τελευταία δευτερόλεπτα του βίντεο).



Το ντέρμπι του 2004-05 ήταν το μοναδικό, λέει, της τελευταίας εικοσαετίας που δεν μπήκαν γκολ. Καλά, για ρωτήστε και μια ολόκληρη εξέδρα πίσω από το τέρμα του Μιχαηλίδη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x