Stoiximan Super League

«Κόλλησε» στον Κότνικ ο Αστέρας!

Ισοπαλία σαν ήττα για τον Αστέρα! Οι Αρκάδες μετέτρεψαν το β' ημίχρονο σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, έπεσαν πάνω στον Κότνικ και μοιραία έμειναν στο 0-0 με τον Πανιώνιο! Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες.

Μεγάλη ευκαιρία να πιάσει τον Πανιώνιο στους 31 βαθμούς έχασε ο Αστέρας Τρίπολης και για αυτό πρέπει να κατηγορεί κυρίως τον εαυτό του, ενώ οι «κυανέρυθροι» πρέπει να ευχαριστούν τον Κότνικ, που όπως και στο παιχνίδι του α' γύρου κατέβασε... ρολά κόντρα στους Αρκάδες.

Σε ένα ματς, που όλα... τα λεφτά ήταν το β' ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς καλύτεροι, δημιούργησαν περισσότερες κλασικές ευκαιρίες και έψαξαν πολύ περισσότερο τη νίκη συγκριτικά με τους Νεοσμυρνιώτες, αλλά το 0-0 αποτέλεσε την ιστορία του παιχνιδιού.

inner

Μοιραίοι για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν οι Τόνσο, Μανιάς και Δουβίκας που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, ο Αργεντινός είχε μάλιστα και δοκάρι στο 86', ενώ ο Πανιώνιος που ήταν εντελώς αγνώριστος είχε επίσης ένα δοκάρι στο β' μέρος, όταν ο Σπιριντόνοβιτς στο 66' με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Πώς έπαιξαν:

Με μία διαφοροποίηση από την αναμενόμενε ενδεκάδα παρέταξε την ομάδα του ο Μιχάλης Γρηγορίου, καθώς ο Βλάχος λόγω ενοχλήσεων που είχε όλη την εβδομάδα, έμεινε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Παπαγεωργίου ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Σάββα Παντελίδη στον Αστέρα, με τον Ιγκλέσιας να μένει εκτός και τον Ντουντού να παίρνει θέση δίπλα στον Μουνάφο.

Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με το κλασικό τους 4-2-3-1, χωρίς κάποιες άλλες εκπλήξεις στην ενδεκάδα τους.

Το ματς

Από την αρχή της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, επέβαλλε το δικό του ρυθμό και ταυτόχρονα εκμεταλλεύτηκε την κακή παρουσία του Αστέρα Τρίπολης, που περισσότερο είχε στο μυαλό του να καταστρέψει το παιχνίδι των γηπεδούχων και το ρυθμό με συνεχόμενα φάουλ, παρά να ψάξει τις δυνατότητές του στην απέναντι εστία.

Μόλις στο 9’, ο Νίλσεν λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όταν εκμεταλλεύτηκε την κακή επέμβαση του Γιαννούλη στην περιοχή, αλλά το γυριστό του επιθετικού του Πανιωνίου πέρασε πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

inner

Παρά την πρωτοβουλία του Πανιωνίου, οι Νεοσμυρνιώτες δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σε σταθερή βάση ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Αθανασιάδη, ωστόσο η ατομική ποιότητα παικτών όπως ο Λάμπρου λίγο έλειψε να πληγώσει τους Αρκάδες στο 27’. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, αφού με πολύ ωραία ενέργεια ξάπλωσε τον Μπέρτο, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Τα πρώτα λεπτά στο β’ μέρος αποτέλεσαν μια φυσική συνέχεια του α’ 45λέπτου, με το τέμπο του αγώνα να είναι χαμηλό, με τη μόνη διαφορά ότι ο Αστέρας δεν άργησε να ανεβάσει ρυθμούς και να επιζητά τη νίκη, αφού ήθελε τη νίκη για να πιάσει τον Πανιώνιο στην 5η θέση.

inner

Οι πρώτες προειδοποιητικές βολές από πλευράς φιλοξενουμένων σημειώθηκαν στο 52’ και στο 55’, με τον Μανιά στην πρώτη περίπτωση να μην έρχεται σε επαφή με την μπάλα έπειτα από σέντρα του Γιαννούλη και τον Κυριακόπουλο στη δεύτερη να σουτάρει, αλλά άστοχα.

Η πραγματικά πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα ήρθε στο 61’, με τον Μουνάφο να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Μανιά, αλλά ο Κότνικ είχε την πρώτη του επέμβαση στο παιχνίδι. Τρία λεπτά αργότερα ο επιθετικός του Αστέρα βρέθηκε και πάλι απέναντι στον Σλοβένο, αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Παρά το γεγονός ότι ο Πανιώνιος φαινόταν να είναι στα σχοινιά, λίγο έλειψε να προηγηθεί, όταν κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Σπιριντόνοβιτς βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, ωστόσο η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας που υπερασπιζόταν ο Αθανασιάδης.

inner

Αυτή η ευκαιρία δεν άλλαξε καθόλου την εικόνα του παιχνιδιού, αφού ο Αστέρας έδειχνε να δημιουργεί φάσεις όποτε το ήθελε και στο 76’ ο Κότνικ υποχρεώθηκε σε ακόμα μία εξαιρετική επέμβαση, λέγοντας αυτή τη φορά «όχι» στον Δουβίκα που είχε πάρει τη θέση του Μανιά.

Το τελευταίο δεκάλεπτο επιβεβαιώθηκε πλήρως η ανωτερότητα του Αστέρα, αλλά και η επιπολαιότητά του μπροστά στην αντίπαλη εστία. Στο 83’ ο Τόνσο νικήθηκε σε φάση τετ-α-τετ και πάλι από τον Κότνικ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός ναι μεν νίκησε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, αλλά από την προβολή του η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος κατάφερε να δημιουργήσει μια ευκαιρία, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος έβαλε το κεφάλι του στο σουτ του Μπραχίμι, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κότνικ νίκησε και πάλι τον Δουβίκα και ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Κότνικ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος (4-2-3-1): Κότνικ – Παπαγεωργίου, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς – Κόρμπος, Σαντάνα – Μασούρας, Σαββίδης (46' Μπραχίμι), Λάμπρου (45' Σπιριντόνοβιτς) – Νίλσεν (69' Γεσίλ)

Πάγκος: Μπαντής, Βλάχος, Σταυρόπουλος, Μακρύλλος

Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Αθανασιάδης – Μπέρτος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης – Ντουντού (87' Ιγκλέσιας), Μουνάφο – Τσιλιανίδης (75' Μαντιντά), Τόνσο, Κυριακόπουλος – Μανιάς (66' Δουβίκας)

Πάγκος: Τσιφτσής, Σελίν, Κώτσιρας, Τζάαντι

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:



Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος
Α’ βοηθός: Χρυσούλα Κουρομπύλια
Β’ βοηθός: Παντελής Σπυρόπουλος
4ος: Αριστείδης Βάτσιος

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x