Stoiximan Super League

Οξυγόνο για Λάρισα, τελειώνει ο Πλατανιάς!

Επιτέλους… χαρά για τη Λάρισα, που πανηγύρισε τρίποντο μετά από επτά παιχνίδια, επικρατώντας 1-0 του Πλατανιά. Δεν υπάρχει σωτηρία για τους Κρητικούς που ήταν… άθλιοι σήμερα.

Είχε να νικήσει επτά παιχνίδια πρωταθλήματος.

Είχε να βάλει γκολ εδώ και πέντε αγώνες.

Η Λάρισα, όμως, βρήκε το… κατάλληλο θύμα της φετινής Σούπερ Λίγκας και χαμογέλασε!

Με τον Ντέλετιτς να έρχεται από τον πάγκο και να λύνει το γόρδιο δεσμό, η ομάδα του Ντόστανιτς (στο ντεμπούτο του) επικράτησε 1-0 του τραγικού Πλατανιά και ξέφυγε εννιά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ξεμπερδεύοντας οριστικά με την υπόθεση παραμονή.

Από την άλλη, ο εφιάλτης συνεχίζεται για τους Κρητικούς, που παρουσίασαν τραγική εικόνα, είχαν μόλις μία φάση σε όλο το ματς και επ’ ουδενί δεν δικαιολόγησαν την παρουσία τους στην πρώτη κατηγορία. Σταθερά στο -8 από τη σωτηρία κι ενώ μοιάζει αδύνατο να μείνουν στα… σαλόνια.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Σαν τη γάτα με το ποντίκι έπαιζαν οι δύο ομάδες με το… καλημέρα της αναμέτρησης. Η Λάρισα θέλησε να κλείσει τον Πλατανιά στα καρέ του, προσπαθούσε από τα πλάγια να φτιάξει παιχνίδι, αλλά δεν έβρισκε τους διαδρόμους που περίμενε, με τους Κρητικούς απλά να αμύνονται. Το τέμπο ήταν αρκετά καλό (για τα δεδομένα και την ποιότητα των δύο ομάδων), με τους Αγκάνοβιτς-Κριζμάν να έχουν τις πρώτες φάσεις του αγώνα, δίχως όμως να γίνουν πραγματικά απειλητικοί για την εστία των φιλοξενούμενων. Η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 20’ όταν ο Ναζλίδης χώθηκε στην περιοχή των Κρητικών, έπιασε το σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλιάγιτς, ο οποίος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαζε καθόλου: Οι βυσσινί έκαναν επιθέσεις, πάλευαν για το γκολ, ψάχνονταν, οι Κρητικοί ήταν… σε άλλο γήπεδο και δεν μπορούσαν ούτε τη μπάλα να κρατήσουν. Από το πουθενά, πάντως, πήγαν να βάλουν «φωτιά» στο ματς! Διότι στο 27’ με τρεις πάσες βγήκαν στη κόντρα (εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που άφηναν πίσω οι αντίπαλοί τους), ο Ενσικουλού σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο Μπόζοβιτς (στη μοναδική φορά που χρειάστηκε σήμερα!) ήταν σε ετοιμότητα και δεν επέτρεψε το… σοκ στο AEL FC Arena. Από το 30’ ως την ανάπαυλα, το παιχνίδι χάλασε για τα καλά. Η ΑΕΛ έχασε το ρυθμό της, έχασε τις συνεργασίες της, εγκλωβίστηκε, κάποια δυνατά μαρκαρίσματα θόλωσαν το μυαλό των ποδοσφαιριστών και δίχως να συμβεί.. το παραμικρό, οδηγήθηκε στο 0-0 του ημιχρόνου.

Ο Ντόστανιτς έριξε στο ματς τον Ντέλετιτς για να δώσει το… κάτι διαφορετικό στην επίθεση της Λάρισας κι αυτός ήταν που τελικά τον δικαίωσε. Όχι… νωρίς-νωρίς, αλλά τον δικαίωσε! Η εικόνα του ματς δεν άλλαζε, με την Λάρισα να επιτίθεται, να παίζει στο μισό γήπεδο τον Πλατανιά, αλλά να μην μπορεί να λύσει το γόρδιο δεσμό… Ενδεικτικό της κατάστασης, αλλά και του πόσο τραγικοί ήταν οι Κρητικοί, το γεγονός πως μόλις από το 62’ οι βυσσινί έπαιξαν φουλ επίθεση, με τον αμυντικό χαφ Λαγό, να αφήνει τη θέση του στον καθαρόαιμο φορ Περόνε! Και τελικά στο 69’ ήρθε η… λύτρωση! Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ωραία, ο Ναζλίδης έδωσε υπέροχα κάθετα για τον Ντέλετιτς κι αυτός με τεχνικό σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0.

Θεωρητικά υπήρχε χρόνος, αλλά ο Πλατανιάς ήταν θλιβερός… Δεν μπορούμε να βρούμε άλλη λέξη για να χαρακτηρίσουμε το πώς αγωνιζόταν. Μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος… Μία ομάδα που δεν αξίζει να παίζει στη Σούπερ Λίγκα (όσο «σκληρό» κι αν ακούγεται), μία ομάδα που όχι μόνο φάσεις δεν έκανε, αλλά ούτε να αλλάξει 3-4 πάσες δεν μπορούσε… Ο Χατζηνικολάου έκανε τις τελευταίες «πινελιές» του από τον πάγκο, αλλά με καμία… θεϊκή δύναμη δεν γινόταν να διαφοροποιηθεί η εικόνα των Κρητικών. ΟΥΤΕ καν απείλησαν την εστία του Μπόζοβιτς για να σώσουν έστω το βαθμό… Ίσα-ίσα που η Λάρισα έφτασε μια.. ανάσα από το δεύτερο γκολ, αλλά ο Κλιάγιτς με εντυπωσιακές επεμβάσεις είπε «όχι» εις διπλούν στον εξαιρετικό Ντέλετιτς (αν και στην πρώτη περίπτωση ήταν οφσάιντ… ένα μέτρο, που δεν υποδείχθηκε).



Λάρισα: Μπόζοβιτς, Ρέντζας (46’ Ντέλετιτς), Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Λαγός (62’ Περόνε), Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας, Ναζλίδης (75’ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς, Κριζμάν

Στον πάγκο της Λάρισας: Ξενοδόχοφ, Χούμπτσεβ, Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς

Πλατανιάς: Κλιάγιτς, Πλιάτσικας, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Πετρόπουλος (83’ Κασάλιτσα), Στάμου (74’ Ουντότζι), Βάντερσον (54’ Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Νίλι, Ενσικούλου

Στον πάγκο του Πλατανιά: Κοκκαλάς, Στόιτσεφ, Πατράλης, Ραχμάν Ουές

Διαιτητής: Σέζος
Βοηθοί: Σάββας, Χούσκογλου
Γήπεδο: AEL FC Arena

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x