Stoiximan Super League

Ντέμης για ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Δεν έχουμε δει σε κανένα ντέρμπι τα τελευταία δύο χρόνια τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ ομάδων

Το σχόλιο του Ντέμη Νικολαΐδη για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός.

Το δικό του σχόλιο για το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (3-0) έκανε ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Ο παλαίμαχος άσος, μιλώντας στην εκπομπή του στη NOVA, εξήρε την εμφάνιση της «Ένωσης», τονίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε ξαναδεί τόσο μεγάλη διαφορά σε ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων.

Συμπλήρωσε, δε, ότι οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν την πιο επιβλητική εμφάνιση σε ντέρμπι στον ενάμιση χρόνο του Ματίας Αλμέιδα.

«Ίσως το καλύτερο ντέρμπι του Αλμέιδα. Δεν έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια σε ντέρμπι τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ δύο ομάδων.

Δεν ξέρω εάν το ξέρεις (σ.σ. αστειευόμενος), είμαι ΑΕΚ και είχαμε μια κρυφή ελπίδα ότι κάποια στιγμή, δεν μπορούν να τελειώσουν τα playoffs έτσι, κάποια στιγμή θα δούμε αυτό που είδαμε χθες. Τώρα θα ήταν με τον Παναθηναϊκό, θα ήταν με κάποιον άλλον…

Εντάξει, ήταν μεγάλη η διαφορά. Τον Παναθηναϊκό δεν περίμενα τόσο ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Αυτό δεν το περίμενα. Έχω πει πολλές φορές ότι αυτό που έχει δώσει ο Τερίμ στον Παναθηναϊκό είναι περισσότερη ένταση στο παιχνίδι του, τρέξιμο, ψυχολογία, νοοτροπία. Εδώ, όμως, πήγε και έπεσε πάνω στην ΑΕΚ, η οποία σ' αυτό το κομμάτι τελικά, το είδαμε χθες, είναι μια ομάδα που δεν μπορείς να την κερδίσεις. Ανέβασε τόσο πολύ την ένταση που ακόμα και ο Παναθηναϊκός που είχε καταφέρει να έχει μεγάλη ένταση με τον Τερίμ, χθες φάνηκε να είναι ένα κλικ κάτω.

Μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό ο Μπερνάρ, αλλά δεν νομίζω ότι έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο κρίνοντας όλο το παιχνίδι. Δεν ήταν ένα ματς που κρίθηκε από την απόδοση ενός ή δύο ποδοσφαιριστών. Να μου πεις δεν υπάρχουν ματς που τα κερδίζουν ένα και δύο ποδοσφαιριστές; Υπάρχουν. Από την ΑΕΚ χθες ήταν όλοι καλοί. Για τον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να πεις το ίδιο
», ανέφερε αρχικά.



Αναφερόμενος στις επιλογές του Φατίχ Τερίμ, υπογράμμισε: «Είδαμε πολλές φορές κοντά στον Πινέδα να βρίσκεται ο Ακαϊντίν. Δεν είναι κάτι νορμάλ αυτό. Δηλαδή καμιά φορά βρίσκεται και εκτεθειμένος ένας ποδοσφαιριστής και δεν του αξίζει. Δεν μπορείς δηλαδή να βάλεις τον Ακαϊντίν να πιάσει τον Πινέδα. Είναι παίκτης για να πιάσει τον Λιβάι, για παράδειγμα, που τα πήγε περίφημα στο προηγούμενο ματς στη Λεωφόρο. Γενικά οι αλλαγές ήταν λίγο, δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του (σ.σ. ο Φατίχ Τερίμ), το γύρισε σε ρόμβο, έβγαλε και πασαδόρους, δεν είχε εξτρέμ. Ίσως κι αυτός να κατάλαβε ότι το ματς ήταν πολύ δύσκολο και ήθελε να κάνει κάτι».

Συνεχίζοντας, ανέφερε: «Αυτό με τον Μαντσίνι το έχω ξαναπεί, δεν ξέρω γιατί έχει εξαφανιστεί. Δεν θα κρίνω άλλο. Και ο Σένκεφελντ δεν υπάρχει, έχει και τραυματισμό νομίζω, αλλά γενικότερα δεν τους υπολογίζει.

Μου έκανε εντύπωση και η αλλαγή του Μπακασέτα. Κανείς δεν ήταν καλός. Ο Κώτσιρας το πάλεψε λίγο, αλλά γενικά δεν ήταν κανείς σε καμιά τρομερή μέρα στον Παναθηναϊκό, αλλά θέλεις δημιουργία, είσαι πίσω στο σκορ. Μου έκανε εντύπωση η αλλαγή του Μπακασέτα ή ότι έβγαλε τους εξτρέμ. Το έχουμε ξαναπεί ότι ο Τερίμ πολλές φορές κάνει πράγματα που δεν περιμένουμε και κάποιες φορές θα κοστίσει.

Νομίζω ότι δεν πήρε ο Παναθηναϊκός τίποτα από το προηγούμενο ματς με τη Λαμία. Λίγο μπερδεύτηκε με το σκορ. Ίσως να νόμιζε, ακόμα και ο προπονητής του, ότι η ομάδα είναι σε πολύ καλό φεγγάρι και πήγε και κέρδισε 5-0 στη Λαμία. Εγώ δεν είχα δει κάτι τέτοιο. Είχα δει σε πολύ καλό φεγγάρι τον Ιωαννίδη με τον Μπακασέτα και τη συνεργασία τους. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ξαναθυμίζω ότι μέχρι το 20' ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος με τη Λαμία. Γενικά ήταν συγκεκριμένες οι φάσεις και έβαλε τα γκολ και αυτό λόγω αξίας, ικανοτήτων και ατομικής απόδοσης και όχι συνολικής απόδοσης
».

Για το εάν ο Ματίας Αλμέιδα το είχε δουλέψει όλο αυτό στο μυαλό του το προηγούμενο διάστημα, να βρει το μομέντουμ εκεί που το θέλει, σχολίασε: «Τότε θα μιλούσαμε για μάγο, δεν νομίζω ότι υπάρχει μάγος στο ποδόσφαιρο. Όχι, αυτό είναι κάτι το οποίο το δουλεύει από την ώρα που ήρθε. Αυτή είναι η νοοτροπία του. Και ετοίμασε την ομάδα ψυχικά γι' αυτό το ματς κι αυτό βλέπουμε. Εδώ δεν έχει να κάνει με φυσική κατάσταση αυτό το πράγμα κατά τη γνώμη μου. Έχει να κάνει με το πώς μπήκαν οι ομάδες, ποια ήταν περισσότερο έτοιμη για να χτυπήσει το παιχνίδι. Εδώ λειτουργούν άλλα πράγματα. Και η ΑΕΚ ήταν πολύ περισσότερο έτοιμη από τον Παναθηναϊκό στο συγκεκριμένο ματς».



Για το εάν ξεχώρισε κάποιον σ' αυτήν την ΑΕΚ: «Ελίασον σίγουρα. Πόνσε που ήταν μέσα στις φάσεις. Γενικά τον έχαναν λίγο τον Πόνσε. Δεν πήγε καλά η άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Αραούχο σε ό, τι αφορά το κομμάτι το ψυχολογικό, το πόσο μέτρησε ότι ''έχω τον Αραούχο μέσα στην ομάδα'', αυτό είναι και λίγο συμβολικό για την ομάδα, το ότι ''είναι ο αρχηγός μας μέσα'', μπορεί και να τελειώνει από την ΑΕΚ, δεν το γνωρίζω. Τελειώνει και το συμβόλαιό του, θα μείνει, δεν θα μείνει, δεν ξέρω. Πάντως, σε ό, τι αφορά το πάθος που έβγαλε και την άμυνα που έκανε -που πέρυσι λέμε ότι ο νούμερο-''ένα'' παίκτης σε φάουλ ήταν ο Αραούχο, φαντάσου πόσο έτρεχε και πόσο πίεζε- έκανε αυτήν τη δουλειά, μπήκε σε πολλές μονομαχίες μέσα, δεν ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια.

Αλλά αυτό δεν είχε σημασία, ήταν άλλοι πολλοί καλοί, όπως για παράδειγμα ο Πινέδα. Ο Ελίασον τα τελευταία παιχνίδια πάει πολύ καλά, ο Ρότα ήταν πολύ καλός, ο Κάλενς, ο οποίος έπαιξε πάρα πολύ καλά και με βοήθειες στον Ιωαννίδη που δεν τον βοήθησαν να φανεί. Βέβαια, δεν γίνεται να φανεί ένας παίκτης, ήταν λίγο άχαρος ο ρόλος του. Κυριάρχησε το physical game , η ορμητικότητά της, η ψυχολογία της ότι ''θα πάρω το παιχνίδι'' και φάνηκε τελικά το ματς να το παίρνει εύκολα
».



Εν συνεχεία, ρωτήθηκε για το εάν η ΑΕΚ «πήρε ήδη το πρωτάθλημα»: «Όχι ακόμη, αλλά έχει κάνει ένα βήμα τεράστιο. Άμα χάσει μέσα στον ΠΑΟΚ, θα γυρίσουμε πάλι στον ίδιο παρανομαστή. Εάν νικήσει ο Παναθηναϊκός, θα είναι πάλι στον έναν βαθμό. Δεν το πήρε ακόμη. Με νίκη στην Τούμπα το έχει πάρει. Η ΑΕΚ έχει τις ισοβαθμίες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ό, τι και να γίνει, η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ δεν θα πάνε σε ισοβαθμία. Η ΑΕΚ θα πάει μέσα στην Τούμπα, όπως πάει σ' όλα τα ματς, για να κερδίσει και για να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Θα έχει προηγηθεί και η νίκη και η πολύ καλή εμφάνιση επί του Παναθηναϊκού».



Για τη φάση που ζητάει πέναλτι ο Παναθηναϊκός, αφού πρώτα ανέφερε ότι ο VAR θα μπορούσε να καλέσει τον διαιτητή, στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Εάν με ρωτάς -που ξαναλέω, η τοποθέτησή μου είναι ότι ποτέ κανείς δεν ξέρει- η χθεσινή ΑΕΚ δεν να έχανε βαθμούς, γιατί έκανε το πιο επιβλητικό ντέρμπι στον ενάμιση χρόνο του Αλμέιδα».



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x