Europa League

Live: Χάιντουκ-ΑΕΚ 1-3 (Τελικό)

Τελικά το ντέρμπι ήταν μόνο η αρχή! Μια ασταμάτητη ΑΕΚ, χόρεψε τη Χάιντουκ (3-1) στη λάσπη του Σπλιτ και -σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζενίτ επί της Άντερλεχτ- αγκάλιασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Οι Σκόκο (51’ πεν.), Μανωλάς (61’) και Μπλάνκο (84’), πρωταγωνίστησαν στην απίθανη παράσταση της «Ένωσης», που ξεκίνησε με «μαέστρο» τον Μπερνς και τελείωσε με τους Κροάτες να χειροκροτούν την ελληνική ομάδα!

Τελικά το ντέρμπι ήταν μόνο η αρχή!

Μια ασταμάτητη ΑΕΚ, χόρεψε τη Χάιντουκ (3-1) στη λάσπη του Σπλιτ και -σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζενίτ επί της Άντερλεχτ- αγκάλιασε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι Σκόκο (51’ πεν.), Μανωλάς (61’) και Μπλάνκο (84’), πρωταγωνίστησαν στην απίθανη παράσταση της «Ένωσης», που ξεκίνησε με «μαέστρο» τον Μπερνς και τελείωσε με τους Κροάτες να χειροκροτούν την ελληνική ομάδα!



90'+4': Λήξη του αγώνα

89' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΙΝΤΟΥΚ! Ο Μπούλιατ -με σουτ από το ύψος του πέναλτι- μειώνει σε 3-1 για τους Κροάτες.

84' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Μπλάνκο, με σουτ έξω από την περιοχή, πιάνει στον ύπνο τον τερματοφύλακα της Χάιντουκ και κάνει τρια τα τέρματα της «Ένωσης»!

80' - Αλλαγή για την ΑΕΚ Ο Λυμπερόπουλος αφήνει την θέση του στον Μπλάνκο.

76' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Σκόκο ο Λεονάρντο

72': Νέα ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή, ο Γκέντσογλου σουτάρει από καλή θέση -πλάγια και δεξιά- αλλά στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι

71' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του εξαιρετικού Μπερνς περνάει ο Λαγός

70': Σε αντεπίθεση με εξαιρετικές προϋποθέσεις για την ΑΕΚ, ο Σκόκο συγκλίνει και σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

65': Και τα καλά νέα για την ΑΕΚ δεν έχουν τελειωμό! Η Ζενίτ πέτυχε και δεύτερο γκολ εναντίον της Άντερλεχτ στη Ρωσία (2-0) και πλέον -αν τα πράγματα μείνουν έτσι- θα αρκεί στην "Ένωση" μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική στην Αθήνα απέναντι στους αδιάφορους Ρώσους, για να τους συνοδεύσουν στην επόμενη φάση.

61' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο από δεξιά, ο Μανωλάς νικά τους πάντες στον αέρα και με εντυπωσιακή γυριστή κεφαλιά, διπλασιάζει τα τέρματα της ΑΕΚ!

53' - Αλλαγές για τη Χάιντουκ: Στις θέσεις των Λιούμπιτσιτς και Τομάσοφ περνούν οι Άντριτς και Τσοπ.

51' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Σκόκο αναλαμβάνει ο ίδιος την εκτέλεση και με δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία, ανοίγει το σκορ!

50' - ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Νέα φοβερή ενέργεια και σέντρα του Μπερνς από δεξιά και ο διαιτητής δεν θα μπορούσε αυτή τη φορά να μη δώσει την παράβαση στο τάκλιν του Μάλοτσα πάνω στον Σκόκο!

48': Πέναλτι που δεν δίνεται στην ΑΕΚ! Ο Μπερνς έκανε φοβερή ενέργεια από αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ανατράπηκε καθαρά από τον τελευταίο του αντίπαλο!

46': Έναρξη του β΄μέρους

45'+3': Λήξη του ημιχρόνου

45'+3': Μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Λιούμπισιτς σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα κοντράρει στο σώμα του Γκέντσογλου -που ήταν στο έδαφος πάνω στη γραμμή του άουτ!

45'+2': Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από φοβερή ατομική ενέργεια και γύρισμα του Μπερνς από δεξιά, ο Γκέντσογλου -προ κενής εστίας- πλασάρει άουτ!

40': Πέφτουν κορμιά στο "Πόλιουντ"! Οι δυνατές μονομαχίες και τα σκληρά μαρκαρίσματα δίνουν και παίρνουν στον απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο!

36' - Κίτρινη κάρτα για τη Χάιντουκ: Πολύ δυνατό τάκλιν του Λιούμπιτσιτς πάνω στον Ντιόπ

33': Καλά μαντάτα από τη Ρωσία για την ΑΕΚ! Η Ζενίτ προηγείται 1-0 της Άντερλεχτ και με τα τωρινά δεδομένα, η ΑΕΚ ξεπερνά τους Βέλγους στη δεύτερη θέση. Εφόσον τελειώσουν έτσι τα δύο ματς, στην "Ένωση" θα αρκεί μια νίκη στην Αθήνα επί της αδιάφορης Ζενίτ, για να περάσει στην επόμενη φάση.

31' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τράβηγμα του Γκέντσογλου στον Μπούλιατ, προκειμένου να σταματήσει την αντεπίθεση

29' - Κίτρινη κάρτα για τη Χάιντουκ: Ο Μπουλιάτ έκανε ένα δυνατό τάκλιν στον Λυμπερόπουλο

28': Έπεσε κάπως ο ρυθμός του αγώνα, μετά τον καταιγισμό φάσεων στο πρώτο 25επτο.

23': Ο Σκόκο βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά ο Ραντόσεβιτς μπλοκάρει εύκολα την μπάλα

21': Μεγάλη ευκαιρία για τη Χάιντουκ! Ο Σαρμπίνι βγήκε ξανά "στην πλάτη" της άμυνας από αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Τομάσοφ -για ελάχιστο- δεν πρόλαβε με την προβολή, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

16': Νέα καλή φάση για την ΑΕΚ! Ο Λυμπερόπουλος βγήκε ωραία από δεξιά, έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Ραντόσεβιτς απέκρουσε με τα πόδια στην κλειστή του γωνία!

14': Ο Τομάσοφ -με εξαιρετική ατομική ενέργεια- μπήκε στην περιοχή, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το σουτ που έκανε κόπηκε σωτήρια από τον Μανωλά!

13': Πέναλτι ζήτησε η ΑΕΚ! Σε ωραία αντεπίθεση, ο Σκόκο μπήκε από δεξιά στην περιοχή και κόπηκε με αμφισβητούμενο τάκλιν από τον Γιοζίνοβιτς

12': Ευκαιρία για την ΑΕΚ! Από την εκτέλεση του φάουλ και σε σύγχυση μέσα στην περιοχή, ο Γκέντσογλου έκανε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Λυμπερόπουλος -που έκανε νέα προβολή- έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

11' - Κίτρινη κάρτα για τη Χάιντουκ: Ο Μάλοτσα έκανε τραγικό λάθος από δεξιά, ο Σκόκο επωφελήθηκε και πήγε να μπει στην περιοχή και ο Κροάτης τον ανέτρεψε

7': Ο Σαρμπίνι πήγε να βγει ξανά "στην πλάτη" της άμυνας από αριστερά, αλλά ο Μανωλάς πρόλαβε τελευταία στιγή να τον κόψει, πριν γίνει επικίνδυνος

4' - ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΪΝΤΟΥΚ!: Σε αντεπίθεση των Κροατών, η άμυνα της ΑΕΚ είναι τελείως "γυμνή", ο Ντιόπ κάνει επιπλέον τραγικό λάθος, αλλά ο Σαρμπίνι -που επωφελείται- σουτάρει στο απέναντι δοκάρι του Σάχα! Στην επαναφορά, δε, ο Τομάσοφ έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ!

2': Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ, νωρίς-νωρίς στο ματς! Μετά από ωραίο συνδυασμό των "κιτρινόμαυρων", ο Σκόκο έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

1': Έναρξη του αγώνα



ΧΑΪΝΤΟΥΚ (Γκόραν Βούτσεβιτς): Ραντόσεβιτς, Λιούμπιτσιτς (53' Άντριτς), Μπουλιάτ, Ίμπριτσιτς, Βούκουσιτς, Τομάσοφ (53' Τσοπ), Γιοζίνοβιτς, Στρίνιτς, Όρεμους, Μάλοτσα, Ανάς Σαρμπίνι

Στον πάγκο: Κάλινιτς, Βέγιτς, Αχμάντ Σαρμπίνι, Μπρκλιάτσα, Τρέμποτιτς

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Ντιοπ, Μάκος, Γκέντσογλου, Σκόκο (76' Λεονάρντο), Λυμπερόπουλος (80' Μπλάνκο), Μπερνς (71' Λαγός)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Νταντόμο, Αργυρίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάικ Ντιν (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον, Στέφεν Τσάιλντ (Αγγλία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Λι Μέισον, Κέβιν Φρεντ (Αγγλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Πόλιουντ Στάντιον»



Άρχισε πάλι τα δικά του ο καιρός! Η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών (που απείλησε νωρίτερα και τη διεξαγωγή του αγώνα) είχε σταματήσει το μεσημέρι, δημιουργώντας ελπίδες πως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο... τραγικά το βράδυ.

Εδώ και λίγη ώρα, ωστόσο, βρέχει και πάλι ασταμάτητα στο Σπλιτ, μετατρέποντας σε κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το βράδυ θα δούμε δυνατά μαρκαρίσματα, γλιστρήματα και λοιπές λασπομαχίες.

Εκπλήξεις επεφύλασσε για το αποψινό ματς ο Μανόλο Χιμένεθ! Ο Ισπανός δεν θα χρησιμοποιήσει τελικά το 4-2-3-1 των προηγούμενων αγώνων (συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό) και επαναφέρει απόψε στο Σπλιτ το σχήμα που τον είχε βγάλει… ασπροπρόσωπο στα πρώτα του ματς στην Ελλάδα (αυτό με τα τρία αμυντικά χαφ).

Ένα από αυτά, δε, θα (ρισκάρει να) είναι ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ -παρά τη μεγάλη αποχή του και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο του «Πόλιουντ Στάντιον», που ενδεχομένως θα δημιουργούσε φόβους νέου τραυματισμού του.

Πιο συγκεκριμένα, στο σχήμα του Χιμένεθ, θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Σάχα (που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του), ενώ… αναλλοίωτη σε σχέση με το ντέρμπι θα είναι η άμυνα. Έτσι, στα άκρα της -αριστερά και δεξιά αντίστοιχα- θα αγωνιστούν οι, διακριθέντες στο ντέρμπι, Καράμπελας και Γιάχιτς, με αμυντικό δίδυμο και πάλι τους Δέλλα-Μανωλά.

Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ θα είναι ο Ντιόπ, με τους Μάκο και Γκέντσογλου να παίρνουν θέση λίγα μέτρα πιο μπροστά του. Στην τριάδα της επίθεσης δεν θα ξεκινήσει ο Μπλάνκο και θα αποτελείται από τους Σκόκο (αριστερά), Λυμπερόπουλο (κέντρο) και Μπερνς (δεξιά).

Με λιγότερες απουσίες απ’ ότι… συνήθως -αλλά όχι και λιγότερο σημαντικές- θα παραταχθεί απόψε η ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τους Σάχα και Μπλάνκο να ξεπερνούν οριστικά τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν, ωστόσο το ίδιο δεν έγινε και με τους Τζεμπούρ, Καφέ και Πατσατζόγλου. Άπαντες έμειναν στην Αθήνα, στερώντας (ειδικά οι δύο πρώτοι) πολύτιμες λύσεις από τον Ισπανό τεχνικό.

Το «διπλό» απέναντι στη μοναδική ομάδα που έχει νικήσει μέχρι τώρα στον 7ο όμιλο θα κυνηγήσει απόψε η ΑΕΚ. Μετά το 3-1 της πρεμιέρας, η «Ένωση» έχει αποσπάσει μόνο μια ισοπαλία στην έδρα της από την Άντερλεχτ (1-1), ενώ νωρίτερα είχε υποστεί βαριές ήττες από τους Βέλγους (3-0) και τη Ζενίτ (4-2).

Παρόλα αυτά, αν η ΑΕΚ νικήσει απόψε, λογικά θα γίνει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση (δεδομένου ότι δύσκολα η Άντερλεχτ θα φύγει νικήτρια από τη Ρωσία). Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που οι Βέλγοι ηττηθούν και η ίδια κάνει «διπλό» απόψε, θα της αρκεί μια ισοπαλία στην Αθήνα με την αδιάφορη Ζενίτ, για να τη συνοδεύσουν στην επόμενη φάση.

Στο ενδεχόμενο, δε, η ΑΕΚ την ισοπαλία να την κάνει απόψε (και η Ζενίτ να έχει νικήσει την Άντερλεχτ), η «Ένωση» θα προσπεράσει τους Βέλγους στη βαθμολογία και θα θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από εκείνους την τελευταία αγωνιστική (θα παίζουν εντός με τη Χάιντουκ) για να πάρει εκείνη την πρόκριση.

Σε οποιοδήποτε σενάριο, πάντως -με νίκη απόψε- η ΑΕΚ αφήνει οριστικά εκτός πρόκρισης τη Χάιντουκ.

Η 5η αγωνιστική

Χάιντουκ-ΑΕΚ
Ζενίτ-Άντερλεχτ

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

1. Ζενίτ 12 (12-5)
2. Άντερλεχτ 4 (5-5)
3. ΑΕΚ 4 (6-9)
4. Χάιντουκ 3 (4-8)

Η επόμενη αγωνιστική (6η)

ΑΕΚ-Ζενίτ
Άντερλεχτ-Χάιντουκ

Εξαιρετικοί είναι οι… οιωνοί για την ΑΕΚ -βάσει προϊστορίας. Σε πέντε παιχνίδια της με κροατικές ομάδες, η «Ένωση» είναι το απόλυτο «αφεντικό», με τέσσερις νίκες και μόλις μια ήττα.

Το διπλό μέσα σε μια -κάθε άλλο παρά αμελητέα- έδρα θα ψάξει απόψε η ΑΕΚ. Χαρακτηριστικό ότι πριν την ήττα με 3-2 από τη Ζενίτ, η Χάιντουκ μετρούσε στο «Πόλιουντ» τρεις συνεχόμενες νίκες σε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x