Γιώργος Χελάκης

Ηταν όλοι καλεσμένοι στο πάρτι του Νέιθαν Μπερνς!

Όπως και να το δει κανείς, στο Σπλιτ η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Η λάσπη αντί να δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια στους παίκτες του Χιμένεθ, τους άφησε ανενόχλητους να πετύχουν έναν μεγάλο θρίαμβο εκτός έδρας.

Όπως και να το δει κανείς, στο Σπλιτ η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Η λάσπη αντί να δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια στους παίκτες του Χιμένεθ, τους άφησε ανενόχλητους να πετύχουν έναν μεγάλο θρίαμβο εκτός έδρας.

Σε λασπωμένο τερέν συνηθίζουμε να λέμε ότι τελικά ευνοούνται όσοι πηγαίνουν πιο δυνατά στις προσωπικές μονομαχίες. Στο Σπλιτ τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Η ΑΕΚ ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε γιατί παρά τις αντίξοες γηπεδικές συνθήκες έπαιξε μπάλα. Άπλωσε το παιχνίδι της στα άκρα, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετές πλαγιοκοπήσεις στην άμυνα των Κροατών. Ειδικά ο Μπερνς υπέβαλε σε μεγάλες ταλαιπωρίες τους ακραίους και τους σέντερ μπακ της Χάιντουκ.

Ο Ντιόπ χωρίς να εντυπωσιάσει και να καλύψει πολλά χιλιόμετρα κράτησε τη θέση του και μοίρασε σωστά την μπάλα στους επιτιθέμενους. Ο Σκόκο με τον Λυμπερόπουλο ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του ματς κρατώντας πάντα σε εγρήγορση τους αντίπαλους αμυντικούς.

Από την αρχή του παιχνιδιού φάνηκε καθαρά ότι ο σκοπός του Μανόλο Χιμένεθ ήταν η νίκη. Η ΑΕΚ ανοίχτηκε αμέσως κι άρχισε τις επισκέψεις στην περιοχή της Χάιντουκ. Το ίδιο έκαναν κι οι κροάτες με αποτέλεσμα το παιχνίδι να πάρει γρήγορο ρυθμό. Όταν ο Γιάχιτς άρχισε μετά το πρώτο εικοσάλεπτο να αντιμετωπίζει επιτυχώς τα προβλήματα που του δημιουργούσε ο Ανας Σαρμπίνι, η ΑΕΚ άρχισε να κυριαρχεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κυριαρχία της υπήρξε απόλυτη. Ο Μπερνς έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ανατράπηκε μέσα στην περιοχή χωρίς να του δοθεί το καταφανέστατο πέναλτι και στην αμέσως επόμενη φάση χαζεύοντας από δεξιά δύο αντιπάλους έδωσε το δικαίωμα στον Σκόκο να κερδίσει το πέναλτι και ν' αρχίσει το πάρτι.

Η σπουδαία εμφάνιση της Ένωσης της ανοίγει την όρεξη για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και της δίνει κουράγια να καταδιώξει τους "αιώνιους" στο πρωτάθλημα.

Κυρίως η επικείμενη πρόκριση της ανακουφίζει το ταμείο και της αφήνει τα περιθώρια να ενισχυθεί το χειμώνα με παίκτες που δεν θα χρειάζονται δοκιμή...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x