Γενικά

Επικίνδυνες αποστολές

Επικίνδυνες εξόδους για τις τρεις πρωτοπόρους της βαθμολογίας περιλαμβάνει η 18η αγωνιστική στο Βέλγιο. Η πρωταθλήτρια Άντερλεχτ δοκιμάζεται στην έδρα της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Η Γκένκ που έχει υποχωρήσει στην δεύτερη θέση φιλοξενείται στην έδρα της Γκέρμιναλ, η οποία δεν παρουσιάζει σταθερότητα στην απόδοση της, ενώ η τρίτη Γάνδη θα δοκιμαστεί στην έδρα της ανεβασμένης Ούπεν.

Επικίνδυνες εξόδους για τις τρεις πρωτοπόρους της βαθμολογίας περιλαμβάνει η 18η αγωνιστική στο Βέλγιο.

Η πρωταθλήτρια Άντερλεχτ πάτησε κορυφή την προηγούμενη αγωνιστική και εκεί θέλει να παραμείνει, αλλά για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να περάσει από την έδρα της Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Η Γκένκ απόντος του Βόσεν δεν έχει καταφέρει να πάρει θετικά αποτελέσματα και έχει υποχωρήσει στην δεύτερη θέση. Την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Γκέρμιναλ, η οποία δεν παρουσιάζει σταθερότητα στην απόδοση της, ενώ η τρίτη Γάνδη έχοντας θετική ψυχολογία από τη νίκη επί της Λέφσκι για το Γιουρόπα Λιγκ θα δοκιμαστεί στην έδρα της ανεβασμένης Ούπεν.

Διαβάστε στο www.sport-fm.gr το preview της 18ης αγωνιστικής στην Jupiler League

Παρασκευή 3/12 (21:30)

Λόκερεν –Σταντάρ Λιέγης

Υπήρχε το ενδεχόμενο αναβολής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών όμως το γήπεδο επιθεωρήθηκε και το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά. Η Λόκερεν δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα καθώς αναβλήθηκε το παιχνίδι με την Κόρτραϊκ. Η Σταντάρ Λιέγης προέρχεται από ευρεία νίκη με την Λιρς την οποία φιλοδώρησε με επτά γκολ. Η προϊστορία δείχνει ισοπαλία καθώς στα τελευταία εννιά παιχνίδια τα επτά δεν έχουν αναδείξει νικητή ενώ οι δυο ομάδες μετράνε από μια νίκη.

Σάββατο 4/12 (21:00)

Σιντ Τρούιντεν- Κόρτραϊκ

Οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν την τρίτη σερί νίκη που θα τους ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά στη βαθμολογία. Η ομάδα του Μπρέπελς εντός έδρας έχει 4 νίκες και 4 ήττες ενώ δεν έχει ακόμα ισόπαλο αποτέλεσμα. Η Κόρτραϊκ όταν φεύγει από το σπίτι της αποδυναμώνεται και σε εννέα παιχνίδια έχει πάρει μόλις μια φορά τη νίκη.

Σαρλερούα- Σερκλ Μπριζ

Το πάλεψε η Σαρλερούα στην προηγούμενη αγωνιστική με την Άντερλεχτ προηγήθηκε αλλά τελικά λύγισε αφού έμεινε με εννέα ποδοσφαιριστές. Διαθέτει την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας έχοντας δεχθεί 34 γκολ ενώ η επιθετική της συγκομιδή είναι για ομάδα άλλης κατηγορίας με μόλις 11 γκολ. Η Σέρκλ Μπριζ έχει ανοδική πορεία και βρίσκεται στην έκτη θέση που οδηγεί στα πλεϊ οφ για τον τίτλο.

Λιρς-Μαλίν

Ως βασική υποψήφια για υποβιβασμό μαζί με τη Σαρλερουά λογίζεται η Λιρς όμως το παιχνίδι με τη Μαλίν είναι διαφορετικό αφού πρόκειται για τοπικό ντέρμπι το οποίο χαρακτηρίζεται από την έντονη αντιπαλότητα μεταξύ των οπαδών. Οι παίκτες και ο Βαν Μέιερ θέλουν νίκη που θα επουλώσει τις πληγές που άφησε η ντροπιαστική ήττα με 7-0 από τη Σταντάρ Λιέγης.

Ούπεν-Γάνδη

Η Ούπεν προέρχεται από ακόμα μια θετική εμφάνιση και πέρασε τη γραμμή του υποβιβασμού, όμως χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια για να αρχίσει να αισθάνεται πιο σίγουρη. Από την άλλη μεριά η Γάνδη προέρχεται από την ευρωπαϊκή επιτυχία με τη Λέφσκι την Τετάρτη που διατήρησε ζωντανές της ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο. Προέρχεται από σπουδαία νίκη 2-1 με αντίπαλο την Γκενκ και με θετικό αποτέλεσμα θα διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή.

Κυριακή 5/12 (19:00)

Κλαμπ Μπριζ- Βέστερλο

Στο 89ο λεπτό απέσπασε την ισοπαλία στην Τούμπα η Μπριζ και αυτό που απασχολεί πλέον όλους στην ομάδα είναι το πώς θα σταθεροποιήσουν την απόδοση τους ώστε να βελτιώσουν την βαθμολογική τους θέση. Η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ της Μπριζ αφού η Βέστερλο στις τελευταίες εννιά επισκέψεις της έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι.

Ζούλτε Βάρεγκεμ- Άντερλεχτ

Οι πρωταθλητές αφού πάτησαν κορυφή δύσκολα θα την εγκαταλείψουν πλέον. Η ήττα από τη Ζενίτ ουσιαστικά την θέτει εκτός συνέχειας για το Γιουρόπα Λιγκ όμως η διαφορά ποιότητας που υπάρχει με τη Βάρεγκεμ και οι απουσίες των γηπεδούχων σίγουρα θα παίξουν ρόλο.

Γκέρμιναλ- Γκένκ (21:30)

Όσα έχτισε στις πρώτες αγωνιστικές τα γκρέμισε η Γκενκ και η απουσία του πρώτου σκόρερ Γέλε Βόσεν είναι δεδομένο ότι έχει παίξει ρόλο στα άσχημα αποτελέσματα που την έριξαν από την κορυφή. Η ισοπαλία της Γκέρμιναλ την προηγούμενη αγωνιστική με τη Σερκλ Μπριζ είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση του προπονητή Ντε Μπούκ και στο παιχνίδι της Κυριακής θα καθίσει στον πάγκο ο μέχρι πρότινος βοηθός Βαν Ντεν Μπάους.

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (19η)

Παρασκευή 10/12 (21:30)

Μαλίν-Κλαμπ Μπριζ

Σάββατο 11/12 (21:00)

Βέστερλο-Γκέρμιναλ
Γάνδη-Σαρλερουά
Γκενκ-Ούπεν
Σερκλ Μπριζ- Ζούλτε Βάρεγκεμ
Σταντάρ Λιέγης-Σιντ Τρουίντεν

Κυριακή 12/12

Άντερλεχτ-Λόκερεν (19:00)
Κορτραϊκ-Λιρς (21:30)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία

Αλέξανδρος Πιπεριάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x