Stoiximan Super League

Ο Ηλίας του… 89ου!

Αυτός στέρησε από την ΑΕΚ μια τεράστια απόδραση από το Περιστέρι! Ακριβώς τη στιγμή που ο Μπλάνκο φάνηκε να λυτρώνει ξανά την «Ένωση», ο Ηλίας Αναστασάκος βρέθηκε εκεί που έπρεπε και έδωσε στον Ατρόμητο μια ισοπαλία (1-1) που ήταν το λιγότερο που άξιζε σήμερα. Ένα ημίχρονο ξόδεψε και πάλι η ομάδα του Χιμένεθ, που αγωνιζόταν από το 40' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντιόπ.

Αυτός στέρησε από την ΑΕΚ μια τεράστια απόδραση από το Περιστέρι!

Ακριβώς τη στιγμή που ο Μπλάνκο φάνηκε να λυτρώνει ξανά την «Ένωση», ο Ηλίας Αναστασάκος βρέθηκε εκεί που έπρεπε και έδωσε στον Ατρόμητο μια ισοπαλία (1-1) που ήταν το λιγότερο που άξιζε σήμερα.

Ένα ημίχρονο ξόδεψε και πάλι η ομάδα του Χιμένεθ, που αγωνιζόταν από το 40' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ντιόπ.

Πώς έπαιξε

Αλλαγές, τόσο στο σύστημα, όσο και στα πρόσωπα του αγώνα με τη Χάιντουκ, επεφύλασσε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός επανέφερε το 4-2-3-1 (αντί του 4-3-3 του Σπλιτ), όπως και τους Μπλάνκο, Γκερέιρο στην ενδεκάδα (αντί των Λυμπερόπουλου, Γκέντσογλου).

Έτσι, το σχήμα διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ ήταν οι Μάκος-Ντιόπ, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκερέιρο (κέντρο), Σκόκο (δεξιά) και προωθημένος ο Μπλάνκο.



Την έριξε… στα σχοινιά!

Έντονους προβληματισμούς στον Μανόλο Χιμένεθ -μήπως όλες τις προηγούμενες μέρες μιλούσε… στους τοίχους των Σπάτων- δημιούργησε το πρώτο μέρος. Ο Ισπανός είχε «φάει τ’ αυτιά» των παικτών του να αντιμετωπίσουν ως ντέρμπι το ματς του Περιστερίου κι εκείνοι δεν θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να δικαιολογήσουν το άγχος του.

Ο εξαιρετικός -και με επίπεδο τεχνικής που συναντάς σε λίγες ομάδες της Superleague- Ατρόμητος «στρίμωξε» από το πρώτο λεπτό την «Ένωση». Μέχρι το τελευταίο, δε, του ημιχρόνου, την είχε φτάσει στα όρια της απελπισίας: Με τέσσερις καλές φάσεις «στην πλάτη», δύο αλλαγές ξοδεμένες (Μπερνς, Γκέντσογλου) και αριθμητικό μειονέκτημα (εξαιτίας απερίσκεπτα δυνατού μαρκαρίσματος του Ντιόπ).

Τη μπουκιά απ’ το στόμα!

Ήταν «μπινελίκια» στα αποδυτήρια; Ήταν συνειδηποίηση σε ποια ομάδα παίζουν; Ήταν απλά ένστικτο αυτοσυντήρησης; Ό,τι κι αν ήταν, έφερε μια ΑΕΚ διαφορετική από την ανάπαυλα. Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν να συνέρχονται, συμμάζεψαν την άμυνά και σταδιακά πήραν και επιθετικές πρωτοβουλίες.

Αφού έφτασαν κοντά στο να τις δικαιώσουν, λοιπόν -με το εναέριο τακουνάκι του Μανωλά και την εξίσου εντυπωσιακή απόκρουση του Μιχαηλίδη στο βολέ του Μπλάνκο- ο τελευταίος φόρεσε και πάλι… τη μάσκα του «Ζορό» (σημαδεύοντας με τη δεύτερη τα δίχτυα του Ατρόμητου). Θα είχε φορέσει, δε -για δεύτερη σερί αγωνιστική- και εκείνη του «λυτρωτή», αν ο Αναστασάκος δεν βρισκόταν εκεί που έπρεπε και δεν δικαίωνε με τη… μίνιμουμ δυνατή ανταμοιβή την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς (87' Αναστασάκος), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Μπρίτο (63' Περόνε), Σφακιάνακης, Τάτος (78' Φαβάλι), Καμαρά, Σαγκανόφσκι

Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Σαρμιέντο, Σαμπού, Καραλής

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ, Γκερέιρο (30' Μπερνς), Λεονάρντο (80' Λυμπερόπουλος), Σκόκο (42' Γκέντσογλου), Μπλάνκο

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Λαγός, Νταντόμο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών)-Γεωργαράκος (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x