Stoiximan Super League

Εδώ έβαλε πέναλτι…

…στο «τρίποντο» θα κώλωνε; Με τον Φουστέρ να σπάει την κατάρα από τα έντεκα βήματα και να «εξαργυρώνει» υπέροχη ενέργεια του Φετφατζίδη (κέρδισε το πέναλτι από τον Πετκάκη), ο Ολυμπιακός έφυγε αλώβητος (1-0) από την Καβάλα! Δεν μάγεψαν οι «ερυθρόλευκοι», που έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να πάρουν τη νίκη και να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

…στο «τρίποντο» θα κώλωνε;

Με τον Φουστέρ να σπάει την κατάρα από τα έντεκα βήματα και να «εξαργυρώνει» υπέροχη ενέργεια του Φετφατζίδη (κέρδισε το πέναλτι από τον Πετκάκη), ο Ολυμπιακός έφυγε αλώβητος (1-0) από την Καβάλα!

Δεν μάγεψαν οι «ερυθρόλευκοι», που έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να πάρουν τη νίκη και να επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πώς έπαιξε

Αρκετά διαφορετικό από το αναμενόμενο -και σίγουρα πιο επιθετικό- ήταν το σχήμα που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός δεν συμπεριέλαβε τελικά στη βασική ενδεκάδα τον Μέλμπεργκ -κάτι που έκανε, αντίθετα, με τον Φετφατζίδη. Προτίμησε, δε, τον Ιμπαγάσα (και όχι τον Μοϊσές) ως παρτενέρ του Ντουντού στα χαφ.

Πιο συγκεκριμένα το 4-4-1-1 του Βαλβέρδε διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πάρντο και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Μοντεστό, Α. Παπαδόπουλος και Τοροσίδης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ντουντού-Ιμπαγάσα, στα πλάγια οι Φετφατζίδης (αριστερά) και Ρόμενταλ (δεξιά), ενώ ο Φουστέρ κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Μιραλάς.



Μικρός «μάγος» έλυσε το… ξόρκι!

Σε εξίσωση δύσκολη για τον Ολυμπιακό μετέτρεψε το πρώτο μέρος η Καβάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς (ο Μιραλάς μόλις στο 3’ ξόδεψε την ασίστ του Φουστέρ), ωστόσο -μέχρι και λίγο πριν την ανάπαυλα του- λίγες απαντήσεις είχαν βρει απέναντι στη συμπαγή ομάδα του Κάσπερτσακ.

Εκείνη -όχι μόνο περιόριζε την υπεροχή των «ερυθρόλευκων» στην κατοχή της μπάλας, αλλά ενίοτε τους απειλούσε (με παράδειγμα το καλό σουτ του Δρόσου) στην αντεπίθεση. Κάπως έτσι, λοιπόν -και αφού με το… ομαδικό, δουλειά δεν γινόταν- ο Φετφατζίδης «το πήρε πάνω του».

Ο μικρός (με υπέροχη ντρίμπλα) δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Πετκάκη, εκείνα αποδείχθηκαν πολύ αργά για να τον ανακόψουν (καθαρή ανατροπή) και ο Φουστέρ μετατράπηκε στον άνθρωπο που θα έσπαγε την «κατάρα» της βούλας φέτος.

Όσο έπρεπε…

Ξεκάθαρες ήταν οι προθέσεις του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια. Η «προστασία» του υπέρ τους σκορ -όσο περνούσε η ώρα- γινόταν φανερή προτεραιότητα για τους «ερυθρόλευκους» (το επιβεβαίωσε και η αλλαγή του Φετφατζίδη με τον Μοϊσές). Ταυτόχρονα, όμως, γινόταν και ευκαιρία για τους γηπεδούχους να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο.

Μπορεί, λοιπόν, αυτό να φαινόταν σαν «παιχνίδι με τη φωτιά», ωστόσο μια μόλις φορά (με το υπέροχο γυριστό του Βουτσίτσεβιτς) ο Ολυμπιακός κινδύνεψε πραγματικά να «καεί». Η ομάδα του Βαλβέρδε διαχειρίστηκε σχεδόν υποδειγματικά μέχρι τη λήξη το προβάδισμα και -παρόλο που δεν «σκλάβωσε» με την απόδοσή της- εκείνη αποδείχθηκε αρκετή για να την ξανακάνει συγκάτοικο του «αιώνιου» στην κορυφή.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΚΑΒΑΛΑ (Χένρικ Κάσμπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε (71' Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς (90' Πέρεζ), Ντικρόκ, Δρόσος (82' Γιάννου), Ναζλίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βαγιέχο, Σιόντης, Θεοδωρέλλης, Βισεντίνι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Μοντεστό, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (90' Γ.Παπαδόπουλος), Φετφατζίδης (55' Μοϊσές), Φουστέρ, Ρόμενταλ (70' Πάντελιτς), Μιραλάς

Στον πάγκο έμειναν οι: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ζαϊρί, Νέμεθ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ανθή Καραγιάννη»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x