Stoiximan Super League

Κορυφαίος

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Παναθηναϊκό επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ύστερα από τη νίκη του με σκορ επί της Καβάλας. Πρώτος στα στατιστικα ο Ολυμπιακός. «Έσπασε» την κατάρα ο Φουστέρ. Δεν χάνουν οι "ερυθρόλευκοι" με τη συμπαράσταση του κόσμου τους.

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Παναθηναϊκό επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ύστερα από τη νίκη του με σκορ 1-0 επί της Καβάλας. Πρώτος στα στατιστικα ο Ολυμπιακός. «Έσπασε» την κατάρα ο Φουστέρ. Δεν χάνουν οι "ερυθρόλευκοι" με τη συμπαράσταση του κόσμου τους.

Πέρσι δεν είχε κερδίσει ούτε εντός ούτε εκτός, διώχνοντας μάλιστα Κετσπάγια και Ζίκο μετά τις δύο «λευκές» ισοπαλίες με την Καβάλα. Φέτος είχε Φετφατζίδη-Φουστέρ-Ιμπαγάσα. Αυτό ήταν το «τρίπτυχο» της επιτυχίας των «ερυθρολεύκων» στο «Ανθή Καραγιάννη», αφού ο πρώτος κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, ο δεύτερος τα αξιοποίησε κάνοντας το ένα στα τέσσερα από την άσπρη βούλα για την ομάδα του φέτος (είχαν προηγηθεί τρία χαμένα από Ριέρα, Ιμπαγάσα, Ντουντού) και ο τρίτος ήταν μακράν ο mvp για τους φιλοξενούμενους. Παρά τη νίκη βέβαια η εικόνα των Πειραιωτών προβλημάτισε, αφού το δεύτερο 45λεπτο αρκέστηκαν στο να διαφυλάξουν τα κεκτημένα, με αποτέλεσμα να βγει μπροστά η Καβάλα και παρά τις πολλές απουσίες της να απειλήσει.

Η επόμενη μέρα φέρνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή και τα βλέμματα στραμμένα στον επόμενο αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκη» το ερχόμενο Σάββατο. Η προετοιμασία ωστόσο θα ξεκινήσει χωρίς τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θα πάει εσπευσμένα στην Ισπανία και δεν θα είναι παρών στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο Βάσκος τεχνικός θα επιστρέψει την Τετάρτη αφού την Τρίτη έχει προγραμματιστεί ρεπό.

Στατιστικώς πρώτος

Αν μετρούσαν οι αριθμοί, ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν μαζί με τον Παναθηναϊκό, αλλά θα ήταν υψηλότερα από αυτόν. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στο πρωτάθλημα (10 έναντι 9 του ΠΑΟ), αλλά κι αυτή με την καλύτερη επίθεση (26 έναντι 23 των «πρασίνων»). Έχουν την καλύτερη άμυνα (6 γκολ παθητικό έναντι 10 των ΠΑΟ και Άρη) και τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων (+20 με τον Παναθηναϊκό στο +13). Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική ομάδα χωρίς ισοπαλία στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Τα έχουν με Πιλάβιο

Την κατάσταση της διαιτησίας στα χέρια του θέλουν από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού να πάρει ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Σε «ερυθρόλευκα» πηγαδάκια γινόταν λόγος για τη διαιτησία του Μάνταλου στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό, επειδή ο Έλληνας διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στην ομάδα των Σερρών και ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των «πρασίνων». «Πρέπει να το λύσει η ΕΠΟ, που έχει και την ευθύνη» τονίστηκε αρμοδίως.

Δεν χάνει με τον κόσμο του

Περίπου 3.000 οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν την Κυριακή στο «Ανθή Καραγιάννη» για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζονται πολύ δυνατοί με την παρουσία του κόσμου τους, αφού τέσσερις φορές που δεν είχαν την υποστήριξή τους υπέστησαν τρεις ήττες. Από τον Ηρακλή την πρώτη αγωνιστική και στα δύο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Μοναδική νίκη χωρίς την παρουσία του κόσμου ήταν αυτή στην Ξάνθη.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x