Γαλλία

Championnat: Πρωτάθλημα – Σταυρόλεξο

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί το Championnat. Όταν η διαφορά στην βαθμολογία, της πρωτοπόρου Λιλ με την 16η Νανσί είναι μόλις 9 βαθμοί και κάθε αγωνιστική είναι διαφορετική ομάδα στην κορυφή πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε το πρωτάθλημα της Γαλλίας;

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί το Championnat. Όταν η διαφορά στην βαθμολογία, της πρωτοπόρου Λιλ με την 16η Νανσί είναι μόλις 9 βαθμοί και κάθε αγωνιστική είναι διαφορετική ομάδα στην κορυφή πως αλλιώς να χαρακτηρίσουμε το πρωτάθλημα της Γαλλίας;

Κανένα ματς δεν είναι εύκολο και πουθενά δεν υπάρχει φαβορί. Το www.sport-fm.gr αναλύει τα πιο σημαντικά ματς της 17ης αγωνιστικής:

Αρλ – Λιλ

Στην προηγούμενη αγωνιστική η Λιλ επικράτησε της Λοριάν με το επιβλητικό 6-3. Με αυτή την νίκη, οι «Λιλουά» έκαναν τον γαλλικό αθλητικό Τύπο να θεωρεί πως είναι η πιο έτοιμη ομάδα απ’ όλες για να κόψει πρώτη το νήμα. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση μπορεί να φαίνεται εύκολη αλλά δεν είναι. Η Αρλ δείχνει να έχει ανακάμψει και να μπορεί να κάνει την ζημιά.

Βαλενσιέν – Παρί Σεν Ζερμέν

Όσο ο Νενέ είναι φορμαρισμένος, οι Παριζιάνοι δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται. Ο Βραζιλιάνος έχει μεγάλα κέφια, έχει πάρει την ομάδα του από το χεράκι και την οδηγεί στα υψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Από την άλλη, η Βαλενσιέν, προέρχεται από ήττα, δεν κάνει καλές εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες που έχει δώσει αλλά τώρα που λογικά θα επανέλθει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Πουζόλ ελπίζει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα σε μια δυνατή ομάδα.

Μπορντό – Ρεν

Έχουμε από την μία, την ομάδα που φτιάχνει ένα αήττητο σερί (για 6 αγώνες αήττητη η Μπορντό) χωρίς τυμπανοκρουσίες και από την άλλη μία ομάδα που αθόρυβα έχει σκαρφαλώσει στην βαθμολογία, ισόβαθμοι με την Παρί Σεν Ζερμέν στην δεύτερη θέση. Αψυχολόγητες ομάδες και οι δύο, ικανές για το χειρότερο και για το καλύτερο.

Οσέρ – Μαρσέιγ

Με την ατυχία τους τα έχουν βάλει στην Οσέρ. Μετά τους Ντινγκά, Γέλεν, Ανγκμπάρ και Μπερτό τώρα και ο αρχηγός της, Πεντρετί έπεσε θύμα τραυματισμού. Στο ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ρεάλ, ο έμπειρος μέσος αποχώρησε και θα μείνει εκτός γηπέδων για έναν μήνα. Στη Μαρσέιγ το μόνο που σκέφτονται είναι να επιστρέψουν στις νίκες και στην κορυφή. Έχουν δύο σερί γκέλες και δεν περνάει από το μυαλό τους πως θα διευρυνθεί αυτό το σερί.

Λιόν – Τουλούζ

Η παράδοση λέει Λιόν αλλά η απόδοση της δεν πείθει ούτε τον πιο φανατικό οπαδό της. Ακόμα και στο τελευταίο της ματς με αντιμέτωπο την Χάποελ Τελ Αβίβ οι «Λιονέ» ήταν αρκετά κακοί και γλίτωσαν την ήττα στο παρά ένα. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η Τουλούζ αλλά το γεγονός ότι η άμυνα της είναι ιδιαίτερα σκληρή σημαίνει πως θα το κυνηγήσει το αποτέλεσμα στο «Ζερλάν».

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο, (20:00)


Μπρεστ-Μονπελιέ

Καέν-Νις

Λοριάν-Λανς

Νανσί-Σοσό

Βαλενσιέν-Παρί Σεν Ζερμέν

Αρλ-Λιλ

Οσέρ-Μαρσέιγ (22:00)

Κυριακή, (18:00)

Λιόν-Τουλούζ

Μονακό-Σεντ Ετιέν

Μπορντό-Ρεν (22:00)

Το πρόγραμμα της επόμενης (18ης) αγωνιστικής:

Σαββάτο, 18/12 (20:00)


Λανς – Καέν

Μονπελιέ – Οσέρ

Νις – Μπρέστ

Ρεν – Βαλενσιέν

Σεντ Ετιέν – Αρλ

Τουλούζ – Λοριάν

Παρί Σεν Ζερμέν – Μονακό (22:00)

Κυριακή, 19/12 (18:00)

Λιλ – Νανσί

Σοσό – Μπορντό

Μαρσέιγ – Λιόν (22:00)

Μιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x