Αγγλία

Μαν. Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 1-0 (Τελικό)

Ένα γκολ του Παρκ στο 43’ ήταν αρκετό για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League! Το φιλμ του αγώνα από το www.sport-fm.gr

Ένα γκολ του Παρκ στο 43’ ήταν αρκετό για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League!

Καλύτεροι οι «κόκκινοι διάβολοι», έχασαν και πέναλτι με τον Ρούνεϊ στο 75’! Λίγα πράγματα η Άρσεναλ, η οποία είχε μόνο μια καλή στιγμή σε ολόκληρο το 90λεπτό, με τον Σαμάκ.

Το φιλμ του αγώνα από το www.sport-fm.gr



94' Λήξη της αναμέτρησης.

85' Αλλαγή για την Μάντσεστερ. Ο Γκίγκς παίρνει τη θέση του Άντερσον.

77' Αλλαγή για την Άρσεναλ. Ο Αρσάβιν αφήνει τη θέση του στον Γουόλκοτ.

75' Πολύ άσχημα εκτελεσμένο πέναλτι από τον Ρούνεϊ, η μπάλα φεύγει πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Στσέζνι.

73' Ο Νάνι προσπαθεί να κάνει τρίπλα στον Κλισί, ο Γάλλος έπεσε στο έδαφος και ο Γουέμπ έδειξε την άσπρη βουλα. Πάντως ο αμυντικός της Άρσεναλ στηρίζεται στο χέρι και δεν έχει πρόθεση.

67' Ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής του Άντερσον, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

64' Διπλή αλλαγή για την Άρσεναλ. Φάμπρεγκας και Φαν Πέρσι παίρνουν τις θέσεις των Ροσίτσκι και Γουίλσιρ.

59' Απίστευτη ευκαιρία για την Μάντσεστερ. Ο Νάνι μπαίνει στην περιοχή, χάνει απο τον Κλισί, τον πιέζει, κερδίζει εκ νέου αλλά το πλασέ του φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Στσέζνι.

56' Μεγάλη ευκαιρία για την Άρσεναλ. Ο Νασρί σουτάρει, η Φαν Ντερ Σαρ διώχνει και στην επαναφορά ο Σαμακ πλασάρει, αλλά ο Βίντιτς διώχνει σε κόρνερ.

54' Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Ρούνεϊ βρήκε ωραία τον Άντερσον, όμως ο Στσέζνι απομακρύνει το πλασέ του Πορτογάλου μέσου.

49' Σουτ του Ροσίτσκι, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους.

45'+2' Λήξη του πρώτου μέρους με τον Παρκ να έχει πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

45'+1' Κίτρινη κάρτα στον Αρσάβιν της Άρσεναλ.

44' Κίτρινη κάρτα για τον Σαμάκ της Άρσεναλ.

41' Γκολ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Νάνι έκανε σέντρα από δεξιά ο Παρκ έπιασε μια περίεργη κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

22' Τρομερή ευκαιρία για την Μάντσεστερ. Ο Φλέτσερ έκανε σέντρα, ο Σκιλασί έδιωξε λανθασμένα και ο Νάνι έκανε ένα ωραίο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Στσέζνι.

15' Αρκετά γρήγορο μέχρι στιγμής το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η μεγάλη φάση.

9' Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Ρούνεϊ σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Στσέζνι.

5' Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

1' Έναρξη της αναμέτρησης με την Μάντσεστερ στη σέντρα.



Μαντσεστερ Γιουν. (Σερ Άλεξ Φέρκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ράφαελ, Άντερσον (85' Γκίγκς), Κάρικ, Παρκ, Φλέτσερ, Ρούνεϊ, Νάνι.

Στον πάγκο οι: Κούστσακ, Μπράουν, Σμόλινγκ, Μπερμπάτοφ, Ερνάντες, Ομπερτάν.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Σανιά, Κοτσιελνί, Σκιλασί, Κλισί, Ροσίτσκι (64' Φάμπρεγκας), Νασρί, Σονγκ, Γουίλσιρ (64' Φαν Πέρσι), Αρσάβιν (77' Γουόλκοτ), Σαμάκ.

Στον πάγκο οι: Φαμπιάνσκι, Τζουρού, Ντενίλσον, Μπέντνερ.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ
Γήπεδο: «Όλντ Τράφορντ»



Στο πιο ανατρεπτικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Αγγλία, η κόντρα κορυφής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στο “Old Trafford” τη 17η αγωνιστική, αποτελεί μοιραία το πρώτο «κρας τεστ» τίτλου.

Η κατρακύλα της Τσέλσι, αλλά και η αξιοσημείωτη αντοχή που επιδεικνύει η Μαν. Σίτι και η Τότεναμ στο «κυνήγι» των «μεγάλων», έχουν διαμορφώσει ένα αμφίρροπο σκηνικό, με πολλούς, χωρίς καλά-καλά να έχει συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, να κάνουν λόγο από τώρα για φινάλε θρίλερ στην Premier League.

Με χαμηλούς τόνους κατεβαίνουν στο ντέρμπι οι δύο ομάδες. Ακόμη και οι υποτιμητικές δηλώσεις του Πατρίς Εβρά για την Άρσεναλ, «κέντρο εκπαίδευσης», «ομάδα σε κρίση», «αυτοί έχουν να πάρουν τίτλο πέντε χρόνια», οι πιο χαρακτηριστικές, δεν ήταν ικανές να πυροδοτήσουν το κλίμα. Αφού ναι μεν ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Αρσέν Βενγκέρ σήκωσε… το γάντι, αλλά η στάση που επέλεξε να κρατήσει ήταν η ενδεδειγμένη. «Πριν από ένα παιχνίδι σαν κι αυτό δεν έχουμε κανένα λόγο να απαντάμε σε δηλώσεις που μόνο στόχο έχουν να προκαλέσουν. Τις αφήνω στην κρίσης σας», αρκέστηκε να πει ο Αλσατός τεχνικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x