Αγγλία

Glory, glory… Park United!

Ένα γκολ του Παρκ στο 41’ ήταν αρκετό για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League! Καλύτεροι οι «κόκκινοι διάβολοι», έχασαν και πέναλτι με τον Ρούνεϊ στο 75’! Λίγα πράγματα η Άρσεναλ, η οποία είχε μόνο μια καλή στιγμή σε ολόκληρο το 90λεπτό, με τον Σαμάκ. Αποστολή στο Μάντσεστερ: Παναγιώτης Σγαρδέλης, Νίκος Ράλλης

Ένα γκολ του Παρκ στο 41’ ήταν αρκετό για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ και ανέβηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League!

Καλύτεροι οι «κόκκινοι διάβολοι», έχασαν και πέναλτι με τον Ρούνεϊ στο 75’! Λίγα πράγματα η Άρσεναλ, η οποία είχε μόνο μια καλή στιγμή σε ολόκληρο το 90λεπτό, με τον Σαμάκ.

Αποστολή στο Μάντσεστερ:

Παναγιώτης Σγαρδέλης, Νίκος Ράλλης




Το πρώτο ημίχρονο είχε γρήγορο ρυθμό, όμως οι καλές φάσεις έλειπαν. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να φτάσουν στις αντίπαλες εστίες. Η Μάντσεστερ με τον Ρούνεϊ και τον Νάνι να είναι οι κινητήριοι μοχλοί πίεζε αρκετά την άμυνα της Άρσεναλ.

Το γκολ ήρθε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Νάνι έκανε σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Κλισί, έφτασε στον Παρκ, ο οποίος έχοντας πλάτη προς την εστία, έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ. Κάπου εκεί τελείωσαν οι συγκινήσεις του πρώτου μέρους…

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Βενγκέρ να περνάει στο ματς τον Φαν Πέρσι και τον Φάμπρεγκας. Ωστόσο η μοναδική κλασική ευκαιρία που δημιούργησε ήταν στο 56’, όταν ο Αρσάβιν σούταρε, ο Φαν Ντερ Σαρ απέκρουσε ασταθώς και ο Βίντιτς έδιωξε πάνω στην γραμμή το πλασέ του Σαμάκ!

Από κει και πέρα, η Μάντσεστερ βρήκε διαδρόμους και κυρίως με τον Νάνι απείλησε αρκετές φορές. Σε μια από αυτές τις φάσεις, ο Πορτογάλος προσπάθησε να περάσει τον Κλισί, ο Γάλλος έπεσε στο έδαφος και με το χέρι (που στηριζόταν στο έδαφος) βρήκε την μπάλα.

Ο Γουέμπ υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, εκτελεστής ήταν ο Ρούνεϊ, όμως το πλασέ του ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικό και η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Στσέζνι. Παρόλα αυτά, η Γιουνάιτεντ δεν είχε πρόβλημα να προστατέψει το σκορ και το τελευταίο σφύριγμα του Γουέμπ την έφερε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα βρήκε τους φίλους της Μάντσεστερ να τραγουδούν τον ύμνο της ομάδας. "Glory, Glory Man. United..."

Το φιλμ του αγώνα.



Μαντσεστερ Γιουν. (Σερ Άλεξ Φέρκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Ράφαελ, Άντερσον (85' Γκιγκς), Κάρικ, Παρκ, Φλέτσερ, Ρούνεϊ, Νάνι.

Στον πάγκο έμειναν οι: Κούστσακ, Μπράουν, Σμόλινγκ, Μπερμπάτοφ, Ερνάντες, Ομπερτάν

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Στσέζνι, Σανιά, Κοτσιελνί, Σκιλασί, Κλισί, Ροσίτσκι (64' Φάμπρεγκας), Νασρί, Σονγκ, Γουίλσιρ (64' Φαν Πέρσι), Αρσάβιν (77' Γουόλκοτ), Σαμάκ.

Στον πάγκο έμειναν οι: Φαμπιάνσκι, Τζουρού, Ντενίλσον, Μπέντνερ.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ
Γήπεδο: «Όλντ Τράφορντ»



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x