Europa League

Χιμένεθ: «Αν δεν τους σκοτώσεις…»

Στη φάση του χαμένου πέναλτι, αλλά και στην εμφανή ανωτερότητα του αντιπάλου, απέδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ το αποτέλεσμα ΑΕΚ με τη Ζενίτ (0-3). Ο Ισπανός έκανε λόγο για μια «σκληρή» ήττα, ωστόσο κάλυψε απόλυτα τους παίκτες του (και τον Ίσμαελ Μπλάνκο) γι’ αυτή. Δεν δίστασε, δε, να παραδεχθεί πως σε μικρότερο γήπεδο η «Ένωση» θα μπορούσε να αποδίδει καλύτερα.

Στη φάση του χαμένου πέναλτι, αλλά και στην εμφανή ανωτερότητα του αντιπάλου, απέδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ το αποτέλεσμα ΑΕΚ με τη Ζενίτ (0-3).

Ο Ισπανός έκανε λόγο για μια «σκληρή» ήττα, ωστόσο κάλυψε απόλυτα τους παίκτες του (και τον Ίσμαελ Μπλάνκο) γι’ αυτή.

Δεν δίστασε, δε, να παραδεχθεί πως σε μικρότερο γήπεδο η «Ένωση» θα μπορούσε να αποδίδει καλύτερα.







Αναλυτικά τα λεγόμενα του Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου:

Μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, πώς μπορεί να βρει η ΑΕΚ ψυχολογία για τη συνέχεια;

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Παίζαμε τη συνέχειά μας στο θεσμό με μια ομάδα που ήταν ανώτερη από μας. Φαίνεται και από το σκορ. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνουμε για να φτάσουμε στο επίπεδο της Ζενίτ. Δεν έχω, όμως, καμία ευθύνη να ρίξω στους παίκτες μου. Μέχρι το 40' η Ζενίτ δεν είχε φτάσει στο τέρμα μας. Χάσαμε το πέναλτι και στο 43' -στην πρώτη τους ευκαιρία- δεχθήκαμε γκολ.

Ήταν πολύ μεγάλο το πλεονέκτημα για μία ομάδα τόσο δυνατή. Αυτό είπα στους παίκτες μου: Ότι τα έδωσαν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Κατέβασαν τα χέρια, μόνο όταν δεχθήκαμε και το τρίτο γκολ. Ήταν καλύτεροί μας. Αυτό που κάνουμε είναι να πατάμε στη γη και να δούμε τη συνέχεια. Μόνο με την πραγματικότητα και την αλήθεια μπορείς να ανεβάσεις το ηθικό των παικτών: Χάσαμε σήμερα από τη Ζενίτ, επειδή ήταν καλύτερη»
.

Η Ζενίτ όντως είναι καλύτερη ομάδα. Δεν είναι οξύμωρο, όμως, ότι η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ στην πρώτη ευκαιρία της;

«Όταν δεν τιμωρείς μία ομάδα σαν τη Ζενίτ, μετά είναι δύσκολο να πάρεις έστω και ισοπαλία. Έχουμε δει πολλά ματς της Ζενίτ και ποτέ δεν έχει συγχωρέσει αντίπαλο. Αν δεν τους σκοτώσεις, το πληρώνεις μετά. Το πέναλτι το χάνει ο Μπλάνκο, γιατί αυτός εκτέλεσε το πέναλτι. Πέναλτι χάνουν οι παίκτες που είναι γενναίοι και εκτελούν τα πέναλτι. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να δώσουμε πάθος στον κόσμο μας. Ήταν σκληρό παιχνίδι και μία ήττα πολύ σκληρή».

Ο Μάκος σας ζήτησε αλλαγή ή ήταν λόγοι τακτικής;

«Ο Μάκος βγήκε για λόγους τακτικής. Έπρεπε να μπουν επιθετικοί παίκτες. Με το 0-2 ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι. Τα μηνύματα που θέλαμε να στείλουμε στους υπόλοιπους ήταν να κυνηγήσουν το γκολ. Όταν δίνεις χώρους στη Ζενίτ, τους εκμεταλλεύεται».

Περιμένατε κάτι περισσότερο από τους παίκτες σε πάθος, σε ένταση;

«Το είπα πριν το παιχνίδι: Για μένα η Ζενίτ είναι μία από τις καλύτερες 10 ομάδες στην Ευρώπη. Δεν υπερβάλω καθόλου. Η συμπεριφορά των παικτών σήμερα απαιτούσε να τα δώσουν όλα και το έκαναν. Έκαναν λάθη! Βεβαίως. Αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα».

Μετά την εμφάνιση με τη Λάρισα, χτύπησε κάποιο... καμπανάκι;

«Μακάρι να παίζαμε άσχημα πολλές φορές και να κερδίζαμε! Με τη Λάρισα είχαμε και καλές και κακές στιγμές, αλλά νικήσαμε 4-0. Μακάρι να κάναμε και σήμερα το ίδιο».

Πλέον ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΚ; Επιπλέον, ο αποκλεισμός αλλάζει κάτι στον μεταγραφικό σχεδιασμό;

«Στόχος είναι να παίζουμε πάντα για τη νίκη. Το επίπεδο της ομάδας -όπως και οι απαιτήσεις- θα πηγαίνουν μέρα με τη ημέρα. Ειλικρινά, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία. Αλλά πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ, γιατί έχει χάσει κάτι από τη δύναμή της. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να δουλεύουμε. Ας βγάλουμε όμως τις μάσκες και να δούμε ότι χάσαμε από μία καλύτερη ομάδα. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις μεταγραφές. Οι μεταγραφές θα πάνε με πολλά θέματα».

Θα προτιμούσατε να παίζει η ΑΕΚ σε ένα μικρότερο γήπεδο;

«Πιστεύω πως ναι. Και η ΑΕΚ έχει μπει σε μία τέτοια διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας. Όμως, σε ένα τέτοιο μεγάλο χώρο, οι φωνές τους δεν είχαν την επιρροή που θα είχαμε αν ήταν μικρότερο. Ίσως σε ένα γήπεδο μικρότερο, με τον κόσμο που είχαμε σήμερα η Ζενίτ να μην ήταν άνετη. Γίνεται, όμως, μία προσπάθεια. Για να γίνει χρειάζονται θυσίες και λεφτά. Όμως σίγουρα η ΑΕΚ θα ήταν πιο δυνατή, σε ένα μικρό γήπεδο. Δεν είναι, βέβαια, δικαιολογία για απόψε».

Στο 4-3-3 δώσατε εντολή στον Μπλάνκο να παίζει δεξιά ή πιο κοντά στον Λυμπερόπουλο;

«Θεωρώ ότι ανησυχείτε πολύ για τα… νούμερα. Και από δεξιά σκοράρουν. Όπως και ο Βίγια είναι πρώτος σκόρερ στην Ισπανία -αλλά παίζει και δεξιά και αριστερά. Ο Μπλάνκο με τον Ολυμπιακό είχε παίξει περισσότερο δεξιά και έβαλε το γκολ. Πρέπει να φέρω υπολογιστή μαζί μου σε λίγο…»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x