Stoiximan Super League

Τα… χρειάστηκε αλλά κέρδισε ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 τον Αστέρα, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, με τον Πρίγιοβιτς να ευστοχεί στο 58', σε πέναλτι που κακώς καταλόγισε εναντίον του... ανίκητου Παπαδόπουλου, ο διαιτητής Κουτσιαύτης!

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλέξαντρ Πρίγιοβιτς, στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης.

Πέναλτι το οποίο, πάντως, αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι και… δικαίως, αφού ο Σέρβος στράικερ φαίνεται να πέφτει πριν τον ακουμπήσει στη συνέχεια ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος σημειωτέον ήταν αναμφίβολα ο λόγος που ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν κέρδισε πιο εύκολα, κάνοντας μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις!

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης συγκαταλέγεται αναμφίβολα τόσο η πολύ καλή εμφάνιση του Άμρ Ουάρντα όσο και το ντεμπούτο του Πόντους Βέρνμπλουμ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου «έβησε» το -2 με το οποίο μπήκε στη Σούπερ Λίγκα.

inner

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας από το… ξεκίνημα του αγώνα, προσπαθώντας να πετύχει το γκολ που θα «άνοιγε» το ματς και θα του επέτρεπε ενδεχομένως να κάνει και την ανάλογη διαχείριση στη συνέχεια, ενόψει και της ρεβάνς με τη Μπενφίκα…

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, είχε και δυο πραγματικά καλές ευκαιρίες, σε αμφότερες όμως τις περιπτώσεις… έπεσε πάνω στον πολύ καλό Παπαδόπουλο. Με τον τερματοφύλακα του Αστέρα να επεμβαίνει αποτελεσματικά τόσο στη φάση του 8’ όταν ο Ζαμπά «έπιασε» το σουτ πάνω στην κίνηση και εκείνος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ!

Όσο και στο 28ο λεπτό, όταν έδιωξε με υπερένταση ξανά σε κόρνερ, ενώ μετά από δέκα λεπτά ο αφύλακτος Μάτος δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια.

Την ίδια ώρα, ο Αστέρας Τρίπολης πρωτίστως προσπάθησε να περιορίσει τις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του, εξ ου και επέλεξε να παίξει αρκετά πίσω, προτιμώντας να αφήσει χώρους στον αντίπαλό του. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως, η μοναδική πραγματικά επικίνδυνη φάση του καταγράφηκε στο 40’, με τον Τσιλιανίδη να σουτάρει προ της μικρής περιοχής και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει στην δεξιά του γωνία...

inner

Στην επανάληψη, ο «δικέφαλος του Βορρά» μπήκε ακόμα πιο δυνατά και τρία λεπτά μετά την επανέναρξη της αναμέτρησης θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, αλλά ο Ζαμπά αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Οι Αρκάδες απέσυραν τον «κιτρινισμένο» Κώτσιρα στην ανάπαυλα, με τον Κυριακόπουλο που τον αντικατέστησε σημειωτέον να έχει την ίδια… τύχη ελέω… Ουάρντα, αλλάζοντας και θέση στον Βαλιέντε, αλλά δεν απέφυγαν το… μοιραίο στο 57’, όταν ο Κουτσιαύτης καταλόγισε πέναλτι στην «ανατροπή» του Πρίγιοβιτς, με τον ίδιο παίκτη να ανοίγει το σκορ στο αμέσως επόμενο λεπτό!

Από εκεί κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ έδειξε να παθαίνει… καθίζηση, τόσο λόγω δυνάμεων όσο και από άποψη άγχους να κρατήσει το υπέρ του σκορ, με αποτέλεσμα ο Αστέρας να έχει τουλάχιστον τρεις φάσεις για να κάνει το 1-1…

Σε δύο περιπτώσεις όμως ο Τριανταφυλλόπουλος, στο 70’ και στο 85’ αστόχησε, ενώ σε μια ακόμα, στο 80ο λεπτό, ο Πασχαλάκης έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Μανιά, διατηρώντας το 1-0 υπέρ της ομάδας του.

inner

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Χατσερίντι, Βιεϊρίνια, Κάνιας (74’ Βέρνμπλουμ), Σάκχοφ, Ζαμπά (67’ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (82’ Ακπόμ).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος (46’ Κυριακόπουλος), Πασαλίδης, Άνχελ (79’ Δουβίκας), Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (89’ Ρόλε), Μανιάς.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x