Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ανέτοιμος, αλλά «γεμάτος» ο Παναθηναϊκός

Το θετικό πρόσημο για τον Παναθηναϊκό μετά από μια μέτρια βραδιά, το μεγάλο ροτέισον και ο πονοκέφαλος. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Είναι δύσκολο ως ακατόρθωτο να εμφανιστεί μια ομάδα στο επιθυμητό επίπεδο την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αλλά είναι βέβαιο ότι από το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι προέκυψαν μια σειρά από συμπεράσματα. Τα περισσότερα εκ των οποίων είναι θετικά για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Το ουσιαστικό κομμάτι της υπόθεσης είναι ότι ο στόχος επετεύχθη, καθώς οι πράσινοι πήραν τη νίκη, κράτησαν την έδρα και κοιτάνε τη συνέχεια. Όλα αυτά τη στιγμή που είναι κοινά αποδεκτό ότι η ομάδα του Πασκουάλ δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Αν θέλετε να το θέσουμε διαφορετικά, είναι προτιμότερο να ξεκινάς με μια με μέτρια εμφάνιση και νίκη τη σεζόν, η οποία συνοδεύεται με το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα, από το να διασύρεσαι στη Βαρκελώνη, κάτι που συνέβη πέρσι τέτοιο καιρό.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε αδυναμίες στο παιχνίδι του, ήταν κακός στην άμυνα για τα 3/4 του αγώνα, εμφάνισε θέματα έλλειψης ομοιογένειας και είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Επίσης, όπως συνέβη πολλές φορές πέρσι, ο Λεκαβίτσιους έδειξε αδυναμία να ανταποκριθεί στην οργάνωση και να καλύψει το κενό του Καλάθη. Αυτό μοιάζει να είναι η αχίλλειος πτέρνα του τριφυλλιού.

Για του λόγου το αληθές, πλην του Καλάθη που έπαιξε σχεδόν 35 λεπτά και του Λιθουανού γκαρντ που πάτησε παρκέ μόλις για 3.5 λεπτά, οι υπόλοιποι εννέα παίκτες αγωνίστηκαν από 10 ως 22 λεπτά. Από τη μία η αδυναμία και από την άλλη η ισορροπία… Το μπασκετικό ταλέντο του Λούκα είναι δεδομένο, αλλά αυτό δεν αρκεί στη παρούσα φάση για να καλύψει το ντεζαβαντάζ του ύψους. Ο Λιθουανος πρέπει να αρπάξει τις επόμενες ευκαιρίες, διαφορετικά η έλευση ενός ακόμη γκαρντ θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια. Δεν πρόκειται για στοχοποίηση του παίκτη, αλλά για καταγραφή της πραγματικότητας…

Από εκεί και έπειτα, στο παιχνίδι με την Μακάμπι είδαμε μια σειρά από πράγματα…Ο Μήτογλου είναι πλέον το βασικό τεσσάρι του Παναθηναϊκού και παίκτης τοπ επιπέδου. Ο Λοτσέσκι αν παραμείνει υγιής θα είναι σαν μια τεράστια μεταγραφή. Ο Θανάσης θα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος, ενώ ο Λάγκφορντ μοιάζει σοφότερος από ποτέ και έτοιμος να βάζει την ομάδα πάνω από τις προσωπικές του επιδόσεις.

Το συνολικό συμπέρασμα είναι ότι σε αυτόν τον Παναθηναϊκό θα κουράζεται μόνο ο Καλάθης! Το βάθος του ρόστερ είναι η βασική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Πασκουάλ δεν θα στηρίζει πλέον το ροτέισον σε 8 παίκτες, αλλά σε 10 με 11. Αυτή είναι μια παράμετρος που μπορεί κάλλιστα να κάνει τη διαφορά προς το καλύτερο για τη φετινή ομάδα και εν τέλει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σίγουρα η σεζόν έχει ακόμη πολύ δρόμο και κάθε παιχνίδι θα αποτελεί μάθημα, όμως όπως και να το δει κανείς, είναι πολύ καλό να παίζεις άσχημα και να κερδίζεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x