Γιώργος Χελάκης

Το πάνε για διάλυση

Η δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου τινάζει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον αέρα. Ο Mister Mig θεωρείτο η ατμομηχανή της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον ίδιο και κάποιους- αγνώστους σε εμάς συνεργάτες του, στους οποίους δεν συμπεριλαμβανόταν ο Νικόλας Πατέρας.

Η δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου τινάζει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον αέρα.
Ο Mister Mig θεωρείτο η ατμομηχανή της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον ίδιο και κάποιους- αγνώστους σε εμάς συνεργάτες του, στους οποίους δεν συμπεριλαμβανόταν ο Νικόλας Πατέρας.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί αν δεν γίνει δυνατό να ομονοήσει και να λειτουργήσει συλλογικά η διοίκηση της ΠΑΕ και ο κόσμος της ομάδας. Όλα αυτά πριν τη δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου που τα τινάζει όλα στον αέρα.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει πάρει προ πολλού την απόφαση να καταστήσει μειοψηφική την παρουσία της στην ΠΑΕ, με άλλα λόγια να σταματήσει να πληρώνει και να δέχεται σκληρή κριτική για τις επιλογές και τις αστοχίες της.

Το διοικητικό αδιέξοδο προβάλει κι έχει ως αφορμές, το κακό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα, τους πέντε βαθμούς που είναι πίσω από τον Ολυμπιακό και την συμπεριφορά που έχουν εδώ και καιρό κάποιοι αφιονισμένοι οπαδοί της ομάδας.

Ως αφορμές, σεβαστές. Επιτρέψτε μου ως αιτίες να συνυπολογίσουμε τη σοβούσα οικονομική κρίση που πλήττει όλα ή σχεδόν όλα τα πορτοφόλια, ακόμα και τα χοντρά. Δεν είναι επομένως καιρός για να γίνονται αβέβαιης απόδοσης επενδύσεις.

Ρόλο μπορεί να έχει παίξει η διαφαινόμενη διαφορά απόψεων σε θέματα διοίκησης με τον μέχρι τώρα στενό συνεργάτη του, Νικόλα Πατέρα.

Η φανερή δυσφορία του Γιάννη Βαρδινογιάννη να ξαναβάλει λεφτά στην ΠΑΕ, έστω και αυτά που αφορούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στη συμφωνημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όλα αυτά τη στιγμή που ο Παύλος Γιαννακόπουλος ζητεί να του επιστραφούν κοντά 350.000 ευρώ που μπήκαν από τον ίδιο κατά λάθος και παραπάνω στα ταμεία της ΠΑΕ.

Κοντά σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Ολυμπιακός επανέκαμψε δυναμικά στο διοικητικό και παραγοντικό προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επομένως, άνθρακες ο θησαυρός.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατέχει ακόμη το 58% των μετοχών της ΠΑΕ. Όμως η διάθεσή του να εμπλακεί ενεργά, δηλαδή οικονομικά και διοικητικά στην ΠΑΕ είναι ανύπαρκτη. Εννοείται ότι δεν μπορεί να βγάλει από πάνω του την ευθύνη του μεγαλομετόχου ούτε να μοιράσει τις μετοχές του στα… μέλη της Θύρας 13.

Έτσι όμως που ήρθαν τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει ακέφαλος, χωρίς πυξίδα και δυνατότητα στοιχειώδους προγραμματισμού.

Όταν ο ίδιος ο Νικόλας Πατέρας δεν ήταν ενήμερος για τη δήλωση αποχώρησης του Ανδρέα Βγενόπουλου, αντιλαμβάνεστε τα αδιέξοδα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x