Stoiximan Super League

Κύπελλο και… γήπεδο!

Αυτά απέμειναν να την κρατήσουν όρθια! Οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις και οι… χωρίς «καρδιά» νοοτροπίες αφαιρούν ασταμάτητα στόχους από την ΑΕΚ. Έτσι που τα κατάφερε πλέον, μόνο αυτοί του Κυπέλλου και (κυρίως) του γηπέδου μπορούν να δώσουν στον κόσμο της «κάτι να περιμένει». Σημείο μηδέν ο «τελικός» στη Λάρισα, την ώρα που οι συναντήσεις του Αδαμίδη στο εξωτερικό φέρονται να περιέχουν… Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτά απέμειναν να την κρατήσουν όρθια!

Οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις και οι… χωρίς «καρδιά» νοοτροπίες αφαιρούν ασταμάτητα στόχους από την ΑΕΚ.

Έτσι που τα κατάφερε πλέον, μόνο αυτοί του Κυπέλλου και (κυρίως) του γηπέδου μπορούν να δώσουν στον κόσμο της «κάτι να περιμένει».

Σημείο μηδέν ο «τελικός» στη Λάρισα, την ώρα που οι συναντήσεις του Αδαμίδη στο εξωτερικό φέρονται να περιέχουν… Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέσα σε τέσσερις μέρες, η «Ένωση» δεν κατάφερε απλά να μαυρίσει το μέλλον της σε δύο διοργανώσεις (Ευρώπη και πρωτάθλημα). Κατάφερε να μαυρίσει και τα αισιόδοξα σημάδια που -παρά τα σκαμπανεβάσματα σε απόδοση και αποτελέσματα- είχε φέρει ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός -με τα λάθη στα οποία δεδομένα έχει υποπέσει κι εκείνος- μοιάζει αυτή τη στιγμή το μόνο «κεφάλαιο» στο οποίο μπορεί να επενδύσει η ΑΕΚ για να βγει από το αδιέξοδο. Ένα αδιέξοδο, στο οποίο οδηγήθηκε από έναν συνδυασμό ευθυνών (διοίκησης, προηγούμενου προπονητή και φυσικά παικτών) και από το οποίο αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις ώστε να βγει.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι του Καυταντζογλείου, ο Χιμένεθ «έκραξε» εκείνους που δείχνουν να μην έχουν συναίσθηση που βρίσκονται, αλλά δεν τους… έδωσε. Κάτι, ωστόσο, που θεωρείται δεδομένο πως θα κάνει… στην πράξη, εισηγούμενος (όπως τους είπε και στο ξενοδοχείο μετά τη χθεσινή υποδοχή) αποδεσμεύσεις.

Είτε εκείνες αφορούν, δε, «προφανείς» στόχους (Πατσατζόγλου, Έντερ, Νταντόμο, Γκερέιρο), είτε άλλους που ενδεχομένως να προβάλλουν ως εκπλήξεις, το βέβαιο είναι πως όλες θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που -σε κάθε περίπτωση- θα γίνουν με τις διοίκηση για τις λύσεις των συμβολαίων.

Απαγορεύονται (άλλα) λάθη!

Ούτε να σκέφτεται πλέον δεν μπορεί κανείς στην ΑΕΚ το ενδεχόμενο «να στραβώσει» και το παιχνίδι με τη Λάρισα. Η επίσκεψη των οπαδών στο ξενοδοχείο (και τα μηνύματα περί ανανέωσης του ραντεβού, αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι), η συζήτηση που ακολούθησε με τις ομιλίες των αρχηγών και γενικά το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, κάνει την πρόκριση (ή στη χειρότερη περίπτωση τη μεταφορά της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ) κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Η προετοιμασία για το παιχνίδι της Πέμπτης έχει ξεκινήσει, ενώ γνωστές είναι και οι ενδεχόμενες απουσίες που θα έχει η ΑΕΚ σε αυτό. Εκείνες αφορούν τους Λαγό και Γκέντσογλου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών (διάταση οπίσθιου μηριαίου και πάθηση οσφυϊκής χώρας) και θεωρούνται αμφίβολοι για το ματς του «AEL FC ARENA».

Εκεί όπου θα βρίσκεται κανονικά (και πιθανότατα στην ενδεκάδα αυτή τη φορά) ο Ραφίκ Τζεμπούρ, που δείχνει να είναι καλύτερα μετά τον τραυματισμό του.

Τρέχουν για να το… τρέξουν!

Την ώρα που παίκτες και Χιμένεθ προσπαθούν να… ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες νέας γκέλας στη Λάρισα, ο Σταύρος Αδαμίδης προσπαθεί να μεγιστοποιήσει εκείνες για κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ βρίσκεται, μαζί με τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, στο εξωτερικό (πληροφορίες τους θέλουν στην Κύπρο), με το περιεχόμενο του ταξιδιού του να παρουσιάζεται ότι περιέχει επαφές και συζητήσεις για το θέμα του γηπέδου.

Αυτές ενδέχεται να γίνονται με κατασκευάστριες εταιρείες, που θα μπορούσαν να αναλάβουν το έργο, αλλά και με τράπεζες, που θα επιδιωχθεί (στο ποσοστό του 60% που έχει αναφέρει ο Αδαμίδης) να το χρηματοδοτήσουν.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x