Ευρώπη

Πρωτ-Άρης και με τη βούλα

Σε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα ο Άρης συνέτριψε την Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ με 91-70, για την έκτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Eurocup. Οι «κίτρινοι», που είχαν ήδη διασφαλίσει την πρωτιά έπαιξαν χαλαρά μιας και οι Ισραηλινοί δεν είχαν αξιώσεις αφού δεν υπήρχε ελπίδα για πρόκριση. .

Σε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα ο Άρης συνέτριψε την Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ με 91-70, για την έκτη και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Eurocup. Οι «κίτρινοι», που είχαν ήδη διασφαλίσει την πρωτιά από την προηγούμενη αγωνιστική, έπαιξαν χαλαρά μιας και οι Ισραηλινοί δεν είχαν αξιώσεις αφού δεν υπήρχε ελπίδα για πρόκριση. Καλή εμφάνιση από Μπράουν και Μπρορόβνιακ για τους Θεσσαλονικείς. Ο Καζαρνόφσκι καλύτερος για τους φιλοξενούμενους. Πρόκριση για Πανελλήνιο, δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά στο ποιους θα αντιμετωπίσει ο Άρης στην επόμενη φάση που θα διεξαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου; Σίγουρα θα είναι οι Γκέντινγκεν και Λε Μαν ενώ θα χρειαστεί να περιμένει να μάθει τον τρίτο, αφού η αναμέτρηση Γκραν Κανάρια- Μπουντούτσνοστ για τον τρίτο όμιλο αναβλήθηκε, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Το ματς

Με τη διάθεση να γίνει ένα ανοικτό παιχνίδι μπήκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Ούτως ή άλλως και για τους δύο η νίκη ήταν θέμα γοήτρου αφού ο μεν Άρης είχε περάσει ως πρώτος ενώ η δε Χάποελ είχε αποκλειστεί έχοντας μόνο ένα θετικό αποτέλεσμα. Μαζί συμβάδιζαν στο σκορ οι «κίτρινοι» με τους Ισραηλινούς με τους δεύτερους να προηγούνται με βραχεία κεφαλή σχεδόν σε όλο το δεκάλεπτο το οποίο ολοκληρώθηκε με σκορ 21-25 χάρις σε τρίποντο του Γίβζορι.

Παρόμοιο σκηνικό και στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ βρίσκονταν πίσω από τους φιλοξενούμενους σε απόσταση αναπνοής. Ωστόσο, η Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ με ένα μίνι ξέσπασμα και σερί 7-0, έφερε τη διαφορά στο +10 (33-43). Ο Άρης ανέλαβε αμέσως δράση και με τέσσερις πόντους των Σκορδίλη και Χαραλαμπίδη και πέντε του Μπράουν διαμόρφωσε το 42-45, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Λίγο το… ξύπνημα των γηπεδούχων, λίγο τα λάθη και η αστοχία των παικτών του Λούμπιν έφερε τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο πέρασαν μπροστά στο σκορ με βολή του Ντάνστον (48-47), αλλά κατάφεραν να πάρουν διαφορά που έφτασε και τους 15 πόντους (64-49). Από την άλλη, οι Ισραηλινοί έβαλαν μόλις δέκα πόντους στο δεκάλεπτο. Με αέρα 13 πόντων ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο ο Άρης (68-55).

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν περισσότερο το τελευταίο δεκάλεπτο. Το μόνο που άλλαξε ήταν η διαφορά υπέρ του Σαρόν Ντρούκερ και των παικτών του που εκτοξεύτηκε στους είκοσι πόντους. Μάλιστα, λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη άγγιξε και τους 23 (91-68), όμως το λέι απ του Καζαρνόφσκι διαμόρφωσε το τελικό 91-70.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 42-45, 68-55, 91-70

Άρης (Σαρόν Ντρούκερ): Μπράουν 19 (3), Ντάνστον 8, Ταπούτος 9 (1), Τσαϊρέλης 5, Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης 10 (1), Σκορδίλης 3, Κουμπούρας, Μπορόβνιακ 13, Χρυσικόπουλος, Σλούκας 11 (1), Τάκερ 13 (1)

Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ (Λιορ Λούμπιν): Μπεν Ζβι, Γκόρντον 1, ΜακΚλίντον 6 (2), Γίβζορι 10 (2), Μεκέλ 10, Γκριν 14 (1), Κάρτερ 5, Κοζικάρο 2, Καζαρνόφσκι 14, Ουίλκερσον 8

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x