Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ μέσα σ’ όλα

Ίδρωσε, αγχώθηκε και απειλήθηκε από έναν εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με 2-1, παραμένοντας η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε το προβάδισμα με αυτογκόλ του Βάντερσον και ο Κλάους Αθανασιάδης έδωσε αέρα δυο τερμάτων. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έκανε τα εύκολα δύσκολα αφού στο δεύτερο ημίχρονο απειλήθηκε από την ομάδα του Ντεμόλ, που μείωσε με τον Μπακαγιόκο.

Ίδρωσε, αγχώθηκε και απειλήθηκε από έναν εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου ΟΠΑΠ με 2-1, παραμένοντας η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε ο προβάδισμα με αυτογκόλ του Βάντερσον και ο Κλάους Αθανασιάδης έδωσε αέρα δυο τερμάτων. Η ομάδα του Μάκη Χάβου έκανε τα εύκολα δύσκολα αφού στο δεύτερο ημίχρονο απειλήθηκε από την ομάδα του Ντεμόλ, που μείωσε με τον Μπακαγιόκο και έφτασε πολλές φορές κοντά στην ισοφάριση.



Η ατάκα «γκολ με το καλημέρα» ταιριάζει… γάντι για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο, το τέρμα του «Δικεφάλου» ήρθε με τον πλέον απροσδόκητο τρόπο. Μόλις στο 3’ και χωρίς καλά-καλά οι δύο ομάδες να προλάβουν να ανταλλάξουν μερικές πάσες, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τη βοήθεια, όμως, δύο φιλοξενούμενων… Ο Βάντερσον γύρισε -με δύναμη, η αλήθεια είναι- την μπάλα στον Σικαλιά, ο οποίος δεν μπόρεσε να την κοντρολάρει και αυτή πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα. Αν μη τι άλλο, ένα γκολ που βλέπουμε πάρα πολύ σπάνια, όχι μόνο στα ελληνικά γήπεδα.

Ο ΠΑΟΚ, με το ψυχολογικό αβαντάζ που του έδωσε το γρήγορο τέρμα, πίεσε στη συνέχεια και για ένα δεύτερο γκολ και τρία λεπτά αργότερα θα μπορούσε να το πετύχει, αλλά η κεφαλιά του Τσιρίλο πέρασε ελάχιστα άουτ.
Από κει και πέρα, ο «Δικέφαλος»… έριξε ταχύτητα και παραλίγο να το «πληρώσει» στο 34', όταν ο Μπακαγιόκο εξαπέλυσε έναν «κεραυνό» λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε ίσα-ίσα για να πάει η μπάλα στο δεξί, κάθετο δοκάρι.

Ωστόσο, την τελευταία κουβέντα στο πρώτο ημίχρονο την είπαν οι ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου, οι οποίοι στο 42’… έκρυψαν την μπάλα, με τον Σαλπιγγίδη να βγάζει παράλληλα την ασίστ για τον Αθανασιάδη, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Σικαλιά και «έγραψε» το 2-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν αρκετά το παιχνίδι και προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στον «δικέφαλο». Η πίεση του ΠΑΣ απέδωσε καρπούς και στο 53΄ο Μπακαγιόκο εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Τσιρίλο πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και πλασάροντας σωστά τον Χαλκιά έγραψε το 2-1. Από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε και οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 69΄ο Ντε Βινσέντι δεν μπόρεσε με προβολή να βρει στόχο μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου και δέκα λεπτά αργότερα ο Φωτάκης είχε μια καλή ευκαιρία με το μακρινό σουτ του Φωτάκη να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά.



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (18' Σαβίνι), Σακελλαρίου, Τσιρίλο Κοντρέρας, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο(46΄ Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης(77' Φιλομένο), Αθανασιάδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Στεφάν Ντεμόλ): Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Βάντερσον, Σιαλμάς (62΄Τζάνης), Κεϊτά, Ντε Βινσέντι (70΄Βαγγελής), Κυριάκος (70΄Ανδράλας), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο

Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Α' Βοηθός: Αντώνιος Καρατζίκας (Αθηνών)
Β' Βοηθός: Κων/νος Ποντίκης (Πρέβεζας)
Γήπεδο: Τούμπα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x