Αγγλία

Jingle… «Gunners»!

Τα «τρίγωνά» τους πήραν οι Σονγκ (44’), Φάμπρεγκας (51’) και Γουόλκοτ (53’) της Άρσεναλ και δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα τραγούδησαν τα… κάλαντα στην Τσέλσι, στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Premier League. Οι Gunners επικράτησαν 3-1 των "μπλε" στο «Έμιρειτς», πήραν το πολυπόθητο τρίποντο και έπιασαν την Μάντσεστερ Σίτι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Αντσελότι ήταν να μειώσει με τον Ιβάνοβιτς στο 58’. Δείτε τα γκολ του αγώνα!

Τα «τρίγωνά» τους πήραν οι Σονγκ (44’), Φάμπρεγκας (51’) και Γουόλκοτ (53’) της Άρσεναλ και δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα τραγούδησαν τα… κάλαντα στην Τσέλσι, στο ντέρμπι της 19ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι Gunners επικράτησαν 3-1 των "μπλε" στο «Έμιρειτς», πήραν το πολυπόθητο «τρίποντο» και έπιασαν την Μάντσεστερ Σίτι στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Αντσελότι ήταν να μειώσει με τον Ιβάνοβιτς στο 58’.

«Jingle bells, jingle bells, jingle all the way; Santa is an Arsenal fan… And at Emirates today- Oh!». Αυτό είναι το σύνθημα των οπαδών των «κανονιέρηδων» που απόψε μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.



Δεν ξέρουμε αν ο Άγιος Βασίλης είναι οπαδός της Άρσεναλ, ωστόσο, η ομάδα του Βενγκέρ απέναντι στην Τσέλσι, έδειξε το καλύτερό χριστουγεννιάτικο πρόσωπό της.

Με περίσσεια υπομονή στο παιχνίδι της, η Άρσεναλ χτύπησε στις αδυναμίες της άμυνας των «μπλε» και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη.

Christmas… Song!

Οι «κανονιέρηδες» έψαχναν με περισσότερη θέρμη το γκολ στο πρώτο 45λεπτο και τελικά, στη μοναδική φάση που ολιγώρησε η άμυνα της Τσέλσι, τα κατάφεραν. Στο 44’ ο Σονγκ… είπε το τραγούδι και με υποδειγματικό πλασέ (μέσα από την περιοχή, στην αντίθετη γωνία) άνοιξε το σκορ.

Οι «μπλε», εκτός από ένα καλό σουτ του Ντρογκμπά στο 8’, δεν έχουν επιδείξουν κάτι καλύτερο από το πρώτο ημίχρονο. Είχαν κλειστεί στην άμυνά τους, περίμεναν τους «κανονιέρηδες» αφήνοντάς τους να ελέγχουν αυτοί το παιχνίδι, κι αυτό ήταν κάτι που το πλήρωσαν.

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά…

Στο δεύτερο μέρος, κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η ομάδα του Αντσελότι θα μπει στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, τελικά συνέβη το αντίθετο.

Οι γηπεδούχοι σε ένα δίλεπτο ξέφρενου ρυθμού κατάφεραν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Φάμπρεγκας και Γουόλκοτ συνεργάστηκαν άψογα στο 51’, στην πλάτη της άμυνας των «μπλε» και ο Ισπανός μέσος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Δύο λεπτά αργότερα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, ο Φάμπρεγκας «έβγαλε» με μπαλιά ακριβείας μόνο του τον Άγγλο απέναντι από τον Τσεχ και ο Γουόλκοτ με ιδανικό πλασέ «σημείωσε» το 3-0.

Η ομάδα του Αντσελότι έψαχνε απαντήσεις, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει από μία στημένη φάση. Ο Ντρογκμπά έβγαλε τη σέντρα, εκτελώντας φάουλ από αριστερά, για το κεφάλι του Ιβάνοβιτς και ο Σέρβος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 57’.

Το φιλμ του αγώνα



Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Σανιά, Κοσιελνί, Τζουρού, Κλισί, Γουίλσιρ, Νασρί, Σονγκ, Φάμπρεγας (88' Ροζίτσκι), Γουόλκοτ (73' Ντιαμπί), Φαν Πέρσι.

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Φερέιρα (61' Μποσίνγκουα), Τέρι, Εσιέν, Λάμπαρντ, Μίκελ (46' Ραμίρεζ), Μαλουντά (56' Κακουτά) , Ντρογκμπά, Καλού.












Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x