Stoiximan Super League

Live: ΑΕΚ-Κέρκυρα 0-0 (Τελικό)

Η χρονιά άλλαξε, αλλά η γεύση που αφήνει η ΑΕΚ στον κόσμο της έμεινε το ίδιο πικρή! Η «Ένωση» δεν βρήκε λύσεις στο «κατενάτσιο» της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ, κόλλησε στο 0-0 και μπήκε στο 2011 ανάλογα… μίζερα με πέρυσι. Αποδοκιμασίες στο τέλος για τους «κιτρινόμαυρους» -που δεν δικαιολογούνται από το ανεπανάληπτο αμυντικό «μπετό» που βρήκαν απέναντί τους.

Η χρονιά άλλαξε, αλλά η γεύση που αφήνει η ΑΕΚ στον κόσμο της έμεινε το ίδιο πικρή!

Η «Ένωση» δεν βρήκε λύσεις στο «κατενάτσιο» της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ, κόλλησε στο 0-0 και μπήκε στο 2011 ανάλογα… μίζερα με πέρυσι.

Αποδοκιμασίες στο τέλος για τους «κιτρινόμαυρους» -που δεν δικαιολογούνται από το ανεπανάληπτο αμυντικό «μπετό» που βρήκαν απέναντί τους.



94' Λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΚ να ξεκινάει με ισοπαλία τις υποχρεώσεις της στο 2011.

93' Αλλαγή για την Κέρκυρα. Ο Δημήτρης Ιωάννου, παίρνει τη θέση του Ηλία Ιωάννου.

92' Ωραία ενέργεια του Σκόκο, έκανε το γύρισμα αλλά ο Δέλλας δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα

90' Σουτ του Καράμπελα δεν μπορεί να βάλει το πόδι του ο Λυμπερόπουλος και άλλη μια ευκαιρία πηγαίνει χαμένη για την ΑΕΚ.

86' Κίτρινη κάρτα στον Μακρή της Κέρκυρας

84' Αλλαγή για την Κέρκυρα: Ο Χαμπλ παίρνει τη θέση του Παρασκευαϊδη

81' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Αμπντουραχμάνι παίρνει τη θέση του Μπλάνκο

76' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Μάκου περνάει ο Γκερέιρο

75' - Κίτρινες κάρτες και για τις δύο ομάδες: Τις βλέπουν οι Καφές και Παρασκευαΐδης, για μια αψιμαχία που είχαν

69' - Κίτρινη κάρτα για την Κέρκυρα: Ο Σκόκο ξεπέρασε τον Μαϊστόροβιτς, βγαίνοντας στην αντεπίθεση από δεξιά κι εκείνος τον ανέτρεψε

66': Ο Καράμπελας κάνει εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά, κάνει και τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Λεονάρντο απομακρύνεται από τους αμυντικούς

64': Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, ο Μπλάνκο πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

62' - Αλλαγή για την Κέρκυρα: Ο Γιάντσης αντικαθιστά τον Καλαντζή

58' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Μπλάνκο, επειδή συνέχισε τη φάση, ενώ είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ

56' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο περνάει στη θέση του Έντερ

52' Μετά από προσπάθεια του Λυμπερόπουλου που κόβεται μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας, ο Σκόκο πιάνει το φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα περνάει απογοητευτικά άουτ

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

41': Μετά από σύγχυση στην περιοχή της Κέρκυρας, ο Έντερ πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

34': Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Μετά από φαλτσαριστή εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο από αριστερά, ο Μπλάνκο κερδίζει την κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό "Γ" του Κωνσταντόπουλου!

27': Σε ωραία αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Σκόκο "στρώνει" για τον Μπλάνκο, εκείνος σουτάρει απευθείας -λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά- αλλά ο Κωνσταντόπουλος πέφτει στη δεξιά γωνία του και αποκρούει!

19': Μετά από έξυπνη συρτή μπαλιά του Σκόκο από δεξιά, ο Μπλάνκο προλαβαίνει να κάνει την προβολή από κοντά, αλλά η μπάλα περνάει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι!

10': Ορεξάτη μπήκε στο γήπεδο η ΑΕΚ, που έχει πάρει την κατοχή της μπάλας και έχει κλείσει ήδη τους "Φαίακες" στην περιοχή τους.

4': Πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ! Μετά από ωραίο γύρισμα του Έντερ από δεξιά, ο Μπλάνκο έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κωνσταντόπουλου!

1': Έναρξη του αγώνα



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Νασούτι, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος (76' Γκερέιρο), Καφές, Έντερ (56' Λεονάρντο), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (81' Αμπντουραχμάνι)

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Γιάχιτς, Αργυρίου, Λαγός

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής (62' Γιάντσης), Μίχος, Τσίγκας, Παρασκευαΐδης (84' Χαμπλ), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Ηλίας Ιωάννου (93' Ιωάννου Δ.), Μακρής

Στον πάγκο: Αποστολίδης, Δημήτρης Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Μακρυδημήτρης, Μάμαλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Φώσκολου (Πειραιάς)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



Τις εκπλήξεις που άρχισε με την ανακοίνωση της αποστολής συνέχισε και με εκείνη της ενδεκάδας ο Μανόλο Χιμένεθ. Αφού συμπεριέλαβε, λοιπόν, για πρώτη φορά στους «18» τους νεαρούς Αμπντουραχμάνι και Κλοναρίδη και επανέφερε τους «φευγάτους» Νταντόμο, Γκερέιρο, Έντερ, ο τελευταίος πήρε και φανέλα βασικού -αντί του Λεονάρντο.

Οι άλλοι δύο έμειναν κανονικά στην αποστολή, απ’ όπου αποκλείστηκε τελευταία στιγμή ο Κλοναρίδης και παρέμεινε ο Αμπντουραχμάνι. Όλα αυτά, βέβαια, έχουν άμεση σχέση και με τις πολλές απουσίες που αντιμετωπίζει σήμερα η «Ένωση», καθώς εκτός αγώνα έχουν μείνει -για διαφορετικούς λόγους- οι Μανωλάς, Μπερνς, Γκέντσογλου και Ντιόπ.

Σημαντικές απώλειες, δε, έχει να αντιμετωπίσει και η Κέρκυρα, καθώς ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Επστάιν και των ανέτοιμων Γκουστάβο και Φλαβίνιο.

Η νίκη με 2-1 που πέτυχε στο Παμπελοποννησιακό -στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος- ήταν η πρώτη της Κέρκυρας επί της ΑΕΚ. Μέχρι εκείνο το παιχνίδι, η «Ένωση» είχε ξεκάθαρο προβάδισμα στη μίνι προϊστορία, μετρώντας 3 νίκες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά τα παιχνίδια των δύο ομάδων:

2004-05: ΑΕΚ-Κέρκυρα 2-0
2004-05: Κέρκυρα-AΕΚ 2-2
2006-07: ΑΕΚ-Κέρκυρα 4-1
2006-07: Κέρκυρα-ΑΕΚ 0-1
2010-11: Κέρκυρα-ΑΕΚ 2-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x