Ελλάδα

Με 100άρα και αλτρουισμό

Το δέκα στα δέκα στην Α1 μπάσκετ έκανε με χαρακτηριστική ευκολία ο Παναθηναϊκός, νικώντας με σκορ 109-55 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική του 2011. Μαθήματα αλτρουισμού παρέδωσε ο που πέρασε στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες ασιστ με 1.267. Ξεχώρισαν για την ομάδα του Ομπράντοβιτς οι Σάτο, Μπατίστ και Τέπιτς, από τους ηττημένους διασώθηκε ο Μακλάουντ.

Το δέκα στα δέκα στην Α1 μπάσκετ έκανε με χαρακτηριστική ευκολία ο Παναθηναϊκός, νικώντας με σκορ 109-55 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, στο ματς που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική του 2011. Μαθήματα αλτρουισμού παρέδωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης που πέρασε στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες ασιστ με 1.267. Ξεχώρισαν για την ομάδα του Ομπράντοβιτς οι Σάτο, Μπατίστ και Τέπιτς, από τους ηττημένους διασώθηκε ο Μακλάουντ.

Το ματς:

Με το «καλημέρα» στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν είχε καμία διάθεση να δώσει δικαίωμα στον Πανιώνιο να διεκδικήσει κάτι. Ο Μπατίστ έμεινε στον πάγκο και ο Ομπράντοβιτς έβαλε στο παρκέ μια πεντάδα με Τσαρτσαρή και Φώτση στη γραμμή των ψηλών. Ο Σάτο ανέλαβε το σκοράρισμα και νωρίς-νωρίς οι πράσινοι προηγήθηκαν με 17-7.

Η καλή άμυνα των πρωταθλητών σε συνδυασμό με τις λάθος επιλογές στην επίθεση του Πανιωνίου, ανέβασε την διαφορά στο 23-7 και τελικά στο 32-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε με σοβαρότητα και ακόμα μεγαλύτερη όρεξη να «τελειώσει» το ματς. Ένα καλάθι του Μπατίστ έκανε το +20 και η συνέχεια ήταν ανάλογη με το πρώτο δεκάλεπτο. Η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πέρασε στο παρκέ τον νεαρό Ζούμπο. Το 58-24 με το οποίο ολοκληρώθηκε και η δεύτερη περίοδος, δεν άφηνε περιθώρια για ανατροπές…

Στο τρίτο δεκάλεπτο το ματς είχε αποκτήσει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα και όλοι περίμεναν την 4η ασίστ του Διαμαντίδη μέσα στο ματς, ώστε να ξεπεράσει τον Κορωνιό στη σχετική λίστα της Α1. Αυτή ήρθε και ο αρχηγός των πράσινων έβαλε στην κατοχή του ακόμα ένα ρεκόρ.

Οι πράσινοι όποτε ήθελαν πατούσαν το γκάζι και με τους Σάτο, Μπατίστ και Τέπιτς να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, η διαφορά έφτασε στο +40 με το σκορ να είναι 84-44 και 86-44 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ευκαιρία για τις δύο ομάδες να παίξουν χωρίς άγχος και σκοπιμότητες. Το σκορ ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη υπέρ των πράσινων (είχαν ξεπεράσει τους 100 τρία λεπτά πριν το φινάλε) και το μόνο που έμενε ήταν να γίνει γνωστό το τελικό. Αυτό ήταν το 109-55 που δεν αφήνει κανένα περιθώριο κριτικής στο ματς.

ΠΑΟ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 10, Περπέρογλου 4, Μπατίστ 12, Φώτσης 10, Σάτο 16, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας 12, Καλάθης 13, Μπόγρης 5, Καϊμακόγλου 11, Ζούμπος 2

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Μακλάουντ 23, Αθανασούλας 2, Βούγιανιτς 4, Γιαννόπουλος 2, Τσιάρας 6, Μπατής 2, Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 4, Ιωάννου 2, Κόβιλ 4, Παραγυιός 2, Μπάρλος 2

Τα δεκάλεπτα: 32-14, 58-24, 86-44, 109-55

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Παφίλης, Θεωνάς

Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x