Αγγλία

Οι «αλεπούδες» κατασπάραξαν την Τότεναμ

Δεν λέει να σηκώσει κεφάλι η Τότεναμ, η οποία ηττήθηκε 2-1 με ανατροπή από τη Λέστερ, τρεις ημέρες μετά το 2-2 με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, μάλλον παύει να είναι σύμπτωση!

Για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν και δεύτερη σε διάστημα τριών ημερών, η Τότεναμ προηγείται και δεν καταφέρνει να το υπερασπιστεί. Μόνο που τώρα ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας από την ψυχωμένη Λέστερ…

Βαθαίνει η κρίση στην αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, που μπήκε μπροστά με καταπληκτικό τέρμα του Κέιν στο 29’, αλλά εμφάνισε τα γνωστά της συμπλέγματα μακριά από την έδρα της και δέχθηκε δύο γκολ στο δεύτερο μέρος (69’ Ρικάρντο, 85’ Μάντισον).

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι το ματς θα έχει καλό ρυθμό και θα κρύβει συγκινήσεις, με τον Κέιν να απειλεί στο 3' και τον Μάντισον να απαντά στις ευκαιρίες στο 13' και στο 15'.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (15'), οι γηπεδούχοι βρήκαν γκολ με τον Εντιντί μετά από μια ασταθή απόκρουση του Γκατσανίγκα, ο οποίος αντικατέστησε ο Γιορίς, που απουσίασε λόγω της γέννησης του παιδιού του. Εντούτοις, η χαρά των «αλεπούδων» δεν κράτησε πολύ, καθώς το τέρμα τους ακυρώθηκε -ορθώς- με τη χρήση του VAR.

Στο 29’, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κέιν να πετυχαίνει ένα παλικαρίσιο τέρμα, αφού έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, αλλά κατάφερε να πλασάρει τον Σμάιχελ για το 0-1.

Εννέα λεπτά αργότερα, οι «αλεπούδες» απείλησαν με τον Αγιόθε, όμως ο Γκατσανίγκα έδιωξε. Η Τότεναμ «απάντησε» στις ευκαιρίες, με τον Κέιν να σουτάρει μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Σμάιχελ απέκρουσε.

Η Λέστερ ξεκίνησε… φουριόζα το δεύτερο ημίχρονο και δημιούργησε τις προϋποθέσεις να ισοφαρίσει, με τους Εντιντί (46’) και Βάρντι (50’, 56’) να μην σημαδεύουν σωστά.

Από ‘κει και πέρα, οι Spurs απορρόφησαν την πίεση και ισορρόπησαν, ενώ στο 64’ ο Οριέ σκόραρε, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR για οφσάιντ (πολύ οριακό) του Σον στην αρχή της φάσης.

Η ομάδα του Ρότζερς αφυπνίστηκε ακόμα περισσότερο μετά το ακυρωθέν γκολ των φιλοξενούμενων και στο 69’ έφτασε στην ισοφάριση, με τον μπακ Ρικάρντο Περέιρα να πλασάρει μέσα από την περιοχή μετά από γύρισμα του Βάρντι.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Τότεναμ άγγιξε το 1-2, με τον Οριέ να σουτάρει δυνατά και τον Σμάιχελ να διώχνει στη γωνία του. Στο 82’, ήταν η σειρά του Κέιν να τεστάρει τα αντανακλαστικά του Δανού γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στο 85’, η Λέστερ ολοκλήρωσε την ανατροπή, με τον Μάντισον να σουτάρει με δύναμη έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου Γκατσανίγκα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και κάπως έτσι οι «αλεπούδες» επανήλθαν στις νίκες (2-1).



Αναλυτικά, η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου
Σαουθάμπτον-Μπόρνμουθ 1-3
(53' πεν. Γουόρντ-Πράουζ - 10' Ακέ, 35' Χ. Γουίλσον, 95' Κ. Γουίλσον)

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Λέστερ-Τότεναμ 2-1
(69' Ρικάρντο, 85' Μάντισον - 29' Κέιν)

Μπέρνλι-Νόριτς (17:00)
Έβερτον-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ (17:00)
Νιούκαστλ-Μπράιτον (19:30)

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)
Κρίσταλ Πάλας-Γουλβς (16:00)
Άρσεναλ-Άστον Βίλα (18:30)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:30)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:
Σάββατο 28/9
Σέφιλντ-Λίβερπουλ (14:30)
Μπόρνμουθ-Γουέστ Χαμ (17:00)
Άστον Βίλα-Μπέρνλι
Τσέλσι-Μπράιτον
Κρίσταλ Πάλας-Νόριτς
Τότεναμ-Σαουθάμπτον
Γουλβς-Γουότφορντ
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 29/9
Λέστερ-Νιούκαστλ (18:30)

Δευτέρα 30/0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ (22:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x