Stoiximan Super League

Τα είχε όλα εκτός από… νικητή η ματσάρα στα Γιάννενα!

Ο ΠΑΣ «πήρε κεφάλι» στο 23’ κι έμεινε με 10 στο 54’, ο Αστέρας -που είχε δοκάρι στο 17’- ισοφάρισε στο 34’, προηγήθηκε στο 84’, για να έρθει το 2-2 στο 86'!

ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης ήρθαν ισόπαλοι 2-2, στους Ζωσιμάδες, για την 13η αγωνιστική της Super League, μετά από ένα ματς με… έντονες συγκινήσεις, πολύ καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις, πλην των τεσσάρων τερμάτων.

Οι Αρκάδες είχαν δοκάρι στο 17’ με το σουτ του Ριέρα και έξι λεπτά μετά, βρέθηκαν πίσω από το πέμπτο φετινό τέρμα του Παμλίδη, μετά από ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο των γηπεδούχων! Ωστόσο, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, πριν την ανάπαυλα, χάρη στην πολύ ωραία κάθετη του Ριερα για τον Μουνάφο…

Η αποβολή του Σιόντη με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 54ο λεπτό ανάγκασε τον ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο, ο Άστερας έδειξε να καταφέρνει να βρει το γκολ της νίκης έξι λεπτά πριν το τέλος, με τον Φερνάντεθ που είχε μπει αλλαγή, όμως ο Κρίζμαν δεν είχε πει την… τελευταία του λέξη και ισοφάρισε δύο λεπτά μετά, σκοράροντας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα!

Έτσι, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους 13 βαθμούς μετά από 13 παιχνίδια, την ώρα που ο Αστέρας Τρίπολης ανέβηκε στους 17 πόντους, επίσης έχοντας παίξει 13 ματς.

Έτσι ξεκίνησαν:
Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρατάχθηκε με σύστημα 4-4-2 και τον Χουτεσιώτη στην εστία, τους Οικονομόπουλο, Εραμούσπε, Κάργα και Πίρσμαν στα μετόπισθεν, με τους Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Νάουμετς και Ελευθεριάδη στην ευθεία στο κέντρο και τους Παμλίδη και Κρίζμαν δίδυμο στην επίθεση.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη κατέβηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Κώτσιρας, Αλβάρεζ, Σουάρεθ και Καστάνο αγωνίστηκαν στην άμυνα. Με τους Ιγκλέσιας-Μουνάφο «κόφτες» και τους Ριέρα, Σίτο και Κρέσπι πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και να πάρει την κατοχή της μπάλας. Κέρδισε κάποια κόρνερ, αλλά δεν κατάφερε να τα μετουσιώσει σε κάτι… καλύτερο, ενώ είδε τον Κάστρο να αποχωρεί τραυματίας πριν ακόμα το 10’…

Ο Αστέρας από την άλλη προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να χτυπήσει στο τρανζίσιον. Μάλιστα, έφτασε κοντά στο να το πετύχει στο 17ο λεπτό, όταν με ωραία ενέργεια, ο Ριέρα μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στο δοκάρι του Χουτετσιώτη!

Το ματς είχε αποκτήσει ρυθμό και τρία λεπτά ο Ελευθεριάδης έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Κρίζμαν, που δεν την βρήκε με το «τακουνάκι» που επιχείρησε κι έτσι πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι...

Ωστόσο, στο 23’, μετά από ωραία ανάπτυξη των παικτών του «Άγιαξ της Ηπείρου», ο Πίρσμαν σέντραρε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή και ο Παμλίδης από κοντά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του!



Η χαρά του ΠΑΣ, όμως, κράτησε λίγο... Έντεκα λεπτά για την ακρίβεια, αφού οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «απαντήσουν» στο 34’, όταν, μετά την εξαιρετική κάθετη που του έκανε ο Ριέρα, ο Μουνάφο με προβολή απέναντι στον εξερχόμενο Χουτεσιώτη έκανε το 1-1!



Με τον Αστέρα να κλείνει το ημίχρονο έχοντας κι αυτός μια αναγκαστική αλλαγή, του Βαλιέντε αντί του τραυματία Ιγκλέσιας, στο 40ο λεπτό.

Στην ανάπαυλα, ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε μια ακόμα αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Νάουμετς με τον Λεό, που πέρασε στην επίθεση δίπλα στον Κριζμάν ενώ ο Παυλίδης μεταφέρθηκε στα άκρα, καθώς οι Ηπειρώτες διατήρησαν το 4-4-2.

Ωστόσο, τα σχέδια του άλλαξαν γρήγορα, καθώς στο 54’ ο Σιόντης αποβλήθηκε για επικίνδυνο τάκλιν με τις τάπες στον Σίτο κι έτσι ο ΠΑΣ άλλαξε τον σχηματισμό του σε 4-4-1, παίζοντας με τον Λεό σέντερ φορ και τον Κρίζμαν πιο πίσω…

Οι Αρκάδες σταδιακά πήραν τον έλεγχο του αγώνα και βλέποντας αυτό, ο Γιαννίκης έκανε διορθωτικές κινήσεις ενώ το γύρισε σε 4-3-2, με τον Παντελάκη στην άμυνα, τον Κάργα στον άξονα και τους Λεό-Κρίζμαν επιθετικό δίδυμο.

Ακόμα κι έτσι, ο Αστέρας συνέχισε να πιέζει, με το ματς να παίζεται στην πλευρά του αντιπάλου του, αλλά χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία για γκολ, με εξαίρεση μια με τον Κρέσπι που ήταν οφσάιντ ωστόσο, μέχρι να μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο…

Εκεί όπου ο Μπαράλες έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-2 στο 82’, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με τον -ερχόμενο από τον πάγκο- Λουίς Φερνάντεθ, δύο λεπτά μετά!

Κι ενώ όλα έδειχναν «διπλό», ο Κρίζμαν κατάφερε να κάνει… σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα ισοφαρίζοντας άμεσα για τον ΠΑΣ, στο 86ο λεπτό και το 22 να μένει μέχρι τέλους…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης):
Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (85’ Σάλιακας), Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ελευθεριάδης (63’ Παντελάκης), Κάστρο (8’ Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Νάουμετς (46’ Λεό), Παμλίδης (63’ Λιάσος), Κρίζμαν.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Καστάνο, Σουάρεθ, Αλβάρεζ, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (40’ Βαλιέντε), Κρέσπι (74’ Τιλίκα), Ριέρα (74’ Λ. Φερνάντεθ), Σίτο (89’ Καπίγια), Μπαράλες.

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).

Διαιτητής VAR: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x