Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Η Ευρωλίγκα «τιμωρεί»

Οι λεπτομέρειες που στο επίπεδο της Ευρωλίγκας δεν… συγχωρούνται ήταν αυτές που κόστισαν κυρίως στον Ολυμπιακό την ήττα από την Μπαρτσελόνα.

Το επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι σκληρό. Το κάθε λάθος και η έλλειψη συγκέντρωσης «τιμωρούνται» αμέσως. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πάλεψε γενναία στη Βαρκελώνη, αλλά ηττήθηκε στην παράταση 79-78 από την Μπαρτσελόνα.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr τα στοιχεία που ξεχώρισε από το ματς…

Λίγο παραπάνω επίθεση στο πρώτο ημίχρονο: Ο Ολυμπιακός έκανε ένα εξαιρετικό αμυντικά πρώτο ημίχρονο στη Βαρκελώνη. Οι Πειραιώτες κράτησαν μόλις στους 27 πόντους την Μπαρτσελόνα, ενώ εκείνοι σκόραραν 32 πόντους. Με βάση τον ρυθμό που είχαν επιβάλλει απόλυτα οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν καλύτερες επιλογές -σε ορισμένες στιγμές- στην επίθεση, ώστε να πήγαιναν στα αποδυτήρια με μεγαλύτερη διαφορά.

Τα… μπλακ άουτ «τιμωρούνται»: Δύο σημαντικά «μπλακ άουτ» είχε ο Ολυμπιακός και τα δύο στο τρίτο δεκάλεπτο, που έβαλε για τα καλά την Μπαρτσελόνα στο ματς. Τα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ άσχημα και στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα να δώσουν την ευκαιρία στους Καταλανούς να κάνουν επιμέρους σκορ 14-2 και το 27-32 να γίνει 41-34, στο 25'. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπαρτζώκα συνήλθαν και μείωσαν ξανά στο καλάθι (49-47), στο 29’. Ωστόσο, στις δύο άμυνες του τελευταίου λεπτού οι Πειραιώτες αδράνησαν και έδωσαν ελεύθερα τρίποντα στους γηπεδούχους για το 55-47 και το συνολικό επιμέρους σκορ να ήταν το 28-15.

Οι λεπτομέρειες: Όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στην παράταση και στον πόντο, τότε οι διαφορές που χωρίζουν τον νικητή από τον ηττημένο είναι ελάχιστες. Άρα, οι μικρές λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας και ενώ το σκορ ήταν στο 65-67 ο Λαρεντζάκης αστοχεί σε τρίποντο από τη γωνία, με τον Μάρτιν να κάνει -αχρείαστο- φάουλ στον Κούριτς και εκείνος να ισοφαρίζει με 2/2 από τη γραμμή, στα 33’’. Στην επόμενη επίθεση των «ερυθρόλευκων» ο Σλούκας αστόχησε από τη γωνία και απώλεσε την πρώτη ευκαιρία να δώσει τη νίκη. Στα 22,8’’ πριν τη λήξη της παράτασης και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά (77-78) ο Χίγκινς αστόχησε, το ριμπάουντ χάθηκε, με τον Οριόλα να το παίρνει και να κερδίζει βολές, στα 7’’. Με 2/2 ο Ισπανός έκανε το 79-78 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο Σλούκας πήρε ξανά την τελευταία επίθεση, μπήκε στο «ζωγραφιστό», αλλά αστόχησε σε φλότερ στην εκπνοή. Το επιμέρους σκορ στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν το 12-11, υπέρ των Καταλανών. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν 10/10 από τη γραμμή, ενώ από την άλλη οι Πειραιώτες 7/8…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x