Stoiximan Super League

Δυνατό «μπάσιμο» σε... δεύτερο ημίχρονο και 2022 για τον ΠΑΣ!

Χάρη σε ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος και με τον Περέα «χρυσό» σκόρερ στο 51', ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 1-0 υποδεχόμενος τον Ιωνικό, κάνοντας ιδανική εκκίνηση στη νέα χρονιά.

Με το... δεξί μπήκε στο 2022 ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος την Τρίτη (4/1) νίκησε 1-0 τον Ιωνικό στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League 1!

Οι Γιαννιώτες βάσισαν την επικράτησή τους σ' ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Περέα να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ στο 51', φτάνοντας τα τέσσερα από τον Νοέμβριο και μετά. Αρκετά δραστήριοι οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ωστόσο παρουσιάστηκαν με αρκετά αμυντικά κενά και έλλειψη συγκέντρωσης, κυρίως μετά το 46'.

Επιστροφή στις νίκες, λοιπόν, για τους γηπεδούχους, που ανέβηκαν στην 4η θέση (25β.), όντας στο +2 αλλά και με δύο αγώνες περισσότερους από τον 5ο Παναθηναϊκό. Την τρίτη τους σερί ήττα στο πρωτάθλημα -για πρώτη φορά στη σεζόν- γνώρισαν οι Νικαιώτες, οι οποίοι παρέμειναν 11οι με 14 πόντους και στο +5 από τον προτελευταίο Ατρόμητο (παιχνίδι λιγότερο).

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ με σύστημα 4-4-2 και τον Σούλη κάτω από τα δοκάρια. Την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας και Πίρσμαν, ενώ την αντίστοιχη στη μεσαία γραμμή οι Σνάιντερ, Λιάσος, Ντομίνγκεθ και Μπρένερ. Ως δίδυμο στην επίθεση άρχισαν οι Περέα και Μιλιντσεάνου.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Σπανός επέλεξε το 4-2-3-1 για τον Ιωνικό και τον Χουτεσιώτη στην εστία. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυπτε ο Γκοτσούλιας, το αριστερό ο Βαλεριάνος, ενώ το δίδυμο στα στόπερ αποτελούσαν οι Τσιγκρίνσκι και Σάντσες. Το αντίστοιχο στα χαφ συνέθεταν οι Ρομαό και Ντάλσιο. Στη μεσοεπιθετική τριπλέτα, από δεξιά προς τα αριστερά, άρχισαν οι Λένις, Άοσμαν και Κιάκος, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μάναλης.

Αμφότερες οι ομάδες με προβλήματα ελέω κορωνοϊού. Περισσότερα αντιμετώπιζαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν μόλις πέντε παίκτες στον πάγκο, κανέναν εξ αυτών τερματοφύλακα και με τον Σούλη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην εστία τους.

.............

Το ματς:

Αρκετά ανοικτό το παιχνίδι στα πρώτα του λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Ιωνικό, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άοσμαν στο 9' να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Συνολικά, οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πίεζαν ψηλά, έβγαιναν σε αρκετές περιπτώσεις με προϋποθέσεις στην αντεπίθεση.

Στο 14' ο ΠΑΣ είχε διπλή ευκαιρία, με τον Χουτεσιώτη να διώχνει σε πρώτο χρόνο το διαγώνιο σουτ του Λιάσου και τον Τσιγκρίνσκι σε δεύτερο να απομακρύνει σε κόρνερ την προβολή του Περέα. Από εκείνο το σημείο, η ομάδα του Ηρακλή Μετάξα άρχισε να αυξάνει την πίεσή της.

Στο 34' ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε το δυνατό σουτ που έπιασε ο Μπρένερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Άοσμαν δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, ύστερα από τη γλυκιά σέντρα του Λένις. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με έξι τελικές (οι τέσσερις στον στόχο), έναντι τεσσάρων των Νικαιωτών, οι οποίοι -εάν και αρκετά δραστήριοι- δεν μπόρεσαν να βρουν εστία.

.............

Τρομερή εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΣ που μπήκε... φουριόζος, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που παρουσιάστηκαν με έλλειψη συγκέντρωσης. Η ομάδα των Ιωαννίνων πραγματοποίησε κρεσέντο ευκαιριών στο διάστημα 46' με 49', με τον Χουτεσιώτη να έχει απαντήσεις.

.............

Κάτι που δεν συνέβη και σ' εκείνη του 51': Τεράστιο το κενό στην άμυνα του Ιωνικού, με τους γηπεδούχος να το εκμεταλλεύονται και να βγαίνουν στην αντεπίθεση με δύο παίκτες εναντίον ενός. Σε πρώτο χρόνο ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων απέκρουσε το σουτ του Μιλιντσεάνου, αλλά σε δεύτερο ο Περέα πήρε το «ριμπάουντ» και όντας ολομόναχος πλάσαρε για το 1-0.

.............

Ο Δημήτρης Σπανός προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 59', με τους Μάντζη, Τουράμ και Καμπράλ να περνούν στις θέσεις των Κιάκου, Μάναλη και Λένις, αντίστοιχα, με τον πρώτο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με τα κυανόλευκα και τον δεύτερο να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τη θλάση που είχε υποστεί.

Ο Ιωνικός ήθελε το γκολ, αλλά εκείνος που στα επόμενα λεπτά δημιουργούσε ευκαιρίες ήταν ο ΠΑΣ, με κορυφαία όλων την... εναέρια προβολή του ολομόναχου Μιλιντσεάνου στο 75'. Στο 85' ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ το γκολ του Περέα, στην τελευταία ουσιαστικά φάση του αγώνα.

MVP: Τρομερή εμφάνιση από τον Λευτέρη Χουτεσιώτη, ο οποίος διατηρούσε εντός παιχνιδιού τον Ιωνικό με τις αποκρούσεις του στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, η διάκριση θα πάει όπως είναι λογικό στον «χρυσό» σκόρερ και γενικά πολύ δραστήριο στο ματς, Χουάν Περέα.

Η σφυρίχτρα: Σχεδόν απαρατήρητος πέρασε ο κ. Αγγελάκης. Το ακυρωθέν γκολ του ΠΑΣ στο 85' δεν αποτελούσε δική του ευθύνη, σε μια έτσι κι αλλιώς σωστή απόφαση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Σούλης - Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσμπε, Πίρσμαν - Σνάιντερ (46' Μορέιρα), Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ - Περέα (90'+2' Σιόντης), Μιλιντσεάνου (82' Μίνα).

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Καραγιάννης, Κύρκος.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης - Γκοτσούλιας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες (75' Κάνιας), Βαλεριάνος - Ρομαό, Ντάλσιο - Λένις (59' Καμπράλ), Άοσμαν, Κιάκος (59' Μάντζη) - Μάναλης (59' Τουράμ).

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Χριστοδουλής, Τσιριγώτης, Πογοσιάν, Μουστάκης.

Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
Βοηθοί: Πέτρος Πάτρας , Ανδρέας Φωτόπουλος
Τέταρτος: Άγγελος Ευαγγέλου
Διαιτητής VAR: Τάμας Μπόγκναρ

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x