Stoiximan Super League

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν συμφώνησε με την επιστολή προς την UEFA

Στη συνάντηση των «έξι» με τους Μπένετ-Μπαλτάκο, ο Ολυμπιακός, αρχικά, ήταν υπέρ της σύνταξης κοινής επιστολής προς την UEFA, ωστόσο δεν συναίνεσε, τελικά, διαφωνώντας σε έναν βασικό όρο.

Στον Ολυμπιακό, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, αισθάνονται δικαιωμένοι μετά τη συνάντηση με τους Μπένετ-Μπαλτάκο σχετικά με το θέμα της συμμετοχής του Σταύρου Μάνταλου στους ορισμούς διαιτητών.

Οι Πειραιώτες σχολίαζαν ότι στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν έγγραφα, από τα οποία προκύπτει ότι υπάρχει συμμετοχή του κ. Μάνταλου στους ορισμούς διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, ενώ από την πρώτη στιγμή, που είχε γνωστή η νέα ΚΕΔ, η συμφωνία ήταν αποκλειστικά υπεύθυνος για τους ορισμούς να είναι ο Μπένετ. Μόνο αυτός, δηλαδή, να ασχολείται με τους ορισμούς και ο Σταύρος Μάνταλος να ασχολείται με εκείνους στη Γ' Εθνική. Με βάση τα παραπάνω, στον Ολυμπιακό διαπίστωσαν-επιβεβαίωσαν πως Μπένετ και Μάνταλος είναι δύο πολύ στενοί συνεργάτες.

Από εκεί και πέρα, σχετικά με το θέμα της επιστολής, θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και Βόλος ήταν κοντά στο να «δώσουν τα χέρια», προκειμένου αυτή να συνταχθεί και να σταλεί στην UEFA. Με την επιστολή τους οι «έξι» θα ζητούσαν καλύτερους διαιτητές. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, επέμενε μέχρι τέλους στην έλευση ρέφερι από τα έξι κορυφαία πρωταθλήματα και αυτός ήταν ο λόγος, που δεν συναίνεσε, τελικά!

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέμεινε η ΕΠΟ να ζητήσει elite ή πρώτης κατηγορίας διαιτητές από τα έξι κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία Ολλανδία). Αντίθετα, όπως υποστηρίζουν οι Πειραιώτες, κάποιοι εκπρόσωποι άλλων ομάδων, που βρέθηκαν στη συνάντηση, ήθελαν για διαιτητές elite ή της πρώτης κατηγορίας απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης, δίχως παραμέτρους, με συνέπεια να προκύψει διάσταση απόψεων. Ο Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, στη δική του θέση, κάνει λόγο για elite διαιτητές από τα δέκα καλύτερα πρωταθλήματα ή έστω στον ερχομό ρέφερι Α' κατηγορίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x