Stoiximan Super League

Γεωργιάδης για Πήλιο: «Τον Ολυμπιακό δεν τον επιλέγεις, σε επιλέγει - Θυμίζει τον Ζόρντι Άλμπα»

Ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης ήταν ο πρώτος προπονητής που εμπιστεύτηκε τον Σταύρο Πήλιο και σκιαγραφεί στο sportfm.gr το προφίλ του νεαρού μπακ που θεωρείται κλεισμένος από τον Ολυμπιακό.

Ο Σταύρος Πήλιος είναι ένα βήμα πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό, με τον 22χρονο να έχει κλέψει τις εντυπώσεις αγωνιζόμενος στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πρόκειται για μία από τις αποκαλύψεις της χρονιάς στην Stoiximan Super League και μένει να φανεί αν θα καταφέρει να πιάσει από τα... μαλλιά την ευκαιρία που του δίνουν οι ερυθρόλευκοι σε υψηλότερο επίπεδο.

Το sportfm.gr και η Αναστασία Βοσνάκη μίλησε με τον Κωνσταντίνο Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν ο πρώην προπονητής του στον Ηρακλή και ουσιαστικά ο πρώτος άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε.

Ο 43χρονος τεχνικός σκιαγράφησε το προφίλ του Πήλιου και αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν. Επεσήμανε τα στοιχεία του τα οποία του θυμίζουν πολύ τον Ζόρντι Άλμπα της Μπαρτσελόνα, ενώ θέλησε και να ευχηθεί στον 22χρονο τα καλύτερα, τονίζοντας πως ήταν μεγάλη του χαρά που συνεργάστηκε μαζί του.

«Θέλω να του ευχηθώ ολόψυχα πάντα επιτυχίες και ότι ήταν μεγάλη χαρά που συνεργάστηκα μαζί του.
Όπως επίσης ότι είναι εξαιρετικό που ο Ολυμπιακός επιλέγει Έλληνες ποδοσφαιριστές να στελεχώσουν την ομάδα!»
, ήταν οι ευχές του προς τον νεαρό ακραίο αμυντικό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Γεωργιάδη στην Αναστασία Βοσνάκη:
-Ουσιαστικά εσείς είστε ο προπονητής που του δώσατε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του και να πάρει ματς στα πόδια του… Πώς σας φάνηκε όταν τον είδατε στην αρχή; Γιατί κλήθηκε να παίξει σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα…
«Η συνεργασία με τον Σταύρο ξεκίνησε μετά από μια τηλεφωνική συζήτηση και αμέσως μια δια ζώσης συνάντηση που κάναμε με τον ατζέντη του, Χρήστο Γάτση. Ο ατζέντης του επέμενε ιδιαίτερα δείχνοντας ότι τον πιστεύει πολύ! Δεν είχε πολλές συμμετοχές στον ΠΑΣ και μάλιστα είχε τεθεί θέμα να πάει δανεικός σε μια ομάδα SL2. Ξεκίνησα να συλλέγω στοιχεία από την αγωνιστική του εικόνα αλλά και τον χαρακτήρα του. Όλα πλέον ήταν θετικά ώστε να πω το «Ναι» και να ενσωματωθεί στην ομάδα του Ηρακλή στο βασικό στάδιο προετοιμασίας.
Είναι αλήθεια ότι από τις πρώτες προπονήσεις διέκρινα τα εξαιρετικά του αγωνιστικά στοιχεία και πολύ γρήγορα έγινε αγαπητός σε όλους στα αποδυτήρια! Πάντα με διάθεση και χαμόγελο σε όλα του!»


Κώστας Γεωργιάδης: Το προφίλ του Σταύρου Πήλιου

-Ποια είναι τα αγωνιστικά του στοιχεία; Ποια στοιχεία του πιστεύετε πως είναι τα καλύτερα και σε ποια πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να βελτιωθεί;
«Ο Σταύρος διακρίνεται για την ιδιαίτερη ικανότητα στο χειρισμό της μπάλας αλλά και την ταχύτητα του τόσο στις επιθετικές ενέργειες του αλλά και στις αμυντικές! Έχει την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός στην επίθεση και ποιότητα-στόχο στις πλαγιοκοπήσεις του. Είναι ικανός στο συνδυαστικό παιχνίδι. Δουλέψαμε πολύ στην αμυντική λειτουργία ατομικά αλλά και ομαδικά, στοιχείο που γνώριζε και ο ίδιος ότι χρήζει βελτίωσης!»

-Αναφορικά με την ισορροπία στο αμυντικό κομμάτι; Έχουμε δει ότι είναι ένας μπακ με επιθετικές αρετές, του αρέσει να συμμετέχει στη δημιουργία αλλά ανασταλτικά πώς είναι;
«Είναι αλήθεια ότι είναι ένας... επιθετικός αμυντικός πλάγιος! Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όμως, χρειάζεται ισορροπία σε κάθε θέση σε άμυνα και επίθεση! Ο Σταύρος είναι εξαιρετικά καλός δέκτης και υπομονετικός χαρακτήρας κάτι που θα τον βοηθήσει να βελτιώσει όλα του τα αγωνιστικά στοιχεία έχοντας στην καθημερινότητα του να ανταγωνιστεί εξαιρετικούς συμπαίκτες».

-Πώς βλέπετε εσείς ως προπονητής την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό; Πάει αρκετά μικρός, βάσει των δεδομένων που έχουμε στην Ελλάδα, σε μια μεγάλη ομάδα με απαιτήσεις και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να παραμείνει στο ρόστερ…
«Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες και σίγουρα για κάθε ποδοσφαιριστή είναι μια μεγάλη πρόκληση! Τον Ολυμπιακό δεν τον επιλέγεις, σε επιλέγει και όταν συμβαίνει αυτό οφείλεις να είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς και να απολαύσεις την πρόκληση».

-Ο χαρακτήρας του πώς είναι; Γιατί πάντα παίζει ρόλο αυτό σε έναν ποδοσφαιριστή, όπως υπάρχει και ο φόβος όταν ένας νεαρός παίρνει μεταγραφή μήπως πάρουν τα μυαλά του αέρα…

«Πέρα από τα αγωνιστικά του στοιχεία ο Σταύρος διακρίνεται για την ποιότητα του χαρακτήρα του. Ταπεινός και πάντα χαμογελαστός! Εργάζεται κάθε στιγμή στην προπόνηση πολύ σκληρά! Είναι αγαπητός, προσγειωμένος και ταυτόχρονα ανταγωνιστικός».

-Αν σας έλεγα να μου πείτε έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο σας θυμίζει με βάση τα χαρακτηριστικά του, ποιος θα ήταν αυτός;
«Αν και δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις, είναι όμως ξεκάθαρο ότι τα αγωνιστικά στοιχεία του είναι κοντά στο ισπανικό στυλ. Θα τολμήσω να πω τον Ζόρντι Άλμπα της Μπαρτσελόνα!».

Κώστας Γεωργιάδης: Το προφίλ του Σταύρου Πήλιου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x