Ελλάδα

Αφιερωμένο…

Στη «σκιά» του τραυματισμού του Μίλος Βούγιανιτς ο Πανιώνιος επικράτησε της ΑΕΚ με 78-75. Αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Σέρβου πριν «μετακομίσει» στην Παρτιζάν. Ο 31 ετών γκαρντ τραυματίστηκε σοβαρά με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάταγμα κνήμης και περόνης. Αγωνιστικά, σε ντέρμπι εξελίχθηκε το ματς, ανάμεσα στις δύο ομάδες, ωστόσο οι «κυανέρυθροι» έδειξαν να το θέλουν περισσότερο και με πρωταγωνιστή τον Αθανασούλα στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν τη νίκη.

Στη «σκιά» του τραυματισμού του Μίλος Βούγιανιτς ο Πανιώνιος επικράτησε της ΑΕΚ με 78-75. Αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Σέρβου πριν «μετακομίσει» στην Παρτιζάν. Ο 31 ετών γκαρντ, 4’52’’ πριν την λήξη της πρώτης περιόδου τραυματίστηκε σοβαρά. Κάταγμα κνήμης και περόνης ήταν η πρώτη εκτίμηση των γιατρών που αν επιβεβαιωθεί σημαίνει ότι ο άτυχος παίκτης χάνει σίγουρα την υπόλοιπη σεζόν. Αγωνιστικά, σε ντέρμπι εξελίχθηκε το ματς, ανάμεσα στις δύο ομάδες, ωστόσο οι «κυανέρυθροι» έδειξαν να το θέλουν περισσότερο και με πρωταγωνιστή τον Αθανασούλα στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν τη νίκη. Κοβίλ και Τσιάρας ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους, πολύ καλό ματς από Καστλ και Δορκοφίκη για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς

Με πέντε προσωπικούς πόντους του Κάστλ και την ΑΕΚ να τρέχει σερί 7-0 ξεκίνησε το παιχνίδι στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Η «Ένωση» μπήκε πολύ δυνατά φτάνοντας γρήγορα στο +10 (3-13) με τέσσερις πόντους του αρχηγού της. Διακοπή του παιχνιδιού 4’52’’ πριν το τέλος του περιόδου λόγου του τραυματισμού του Βούγιανιτς. Ο Μπατής έτρεξε προς την πλευρά του πάγκου, δίνοντας στον Γιώργο Μπαρτζώκα να καταλάβει πως επρόκειτο για κάτι πολύ σοβαρό. Μετά την αποχώρηση του Σέρβου από το παρκέ με φορείο το ματς συνεχίστηκε. Ο Πανιώνιος πήρε μπρος και με οκτώ αναπάντητους πόντους μείωσε στους τέσσερις (13-17). Οι δύο εύστοχες βολές του Δορκοφίκη και το λέι απ του Γιάνκοβιτς διαμόρφωσαν το 15-19.

Οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούνταν μπροστά στο σκορ στα πρώτα τέσσερα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Μάλιστα χάρις στους τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Λαμόντ Μακ έφτασε στο +6 (22-28). Άμεση απάντηση από τους γηπεδούχους με επικεφαλής τον Τσιάρα, που έτρεξαν σερί 11-0, καταφέρνοντας να προηγηθούν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (33-28). Έχοντας καλή ψυχολογία, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησαν και διεύρυναν το προβάδισμα τους, στέλνοντας την ομάδα τους στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με αέρα επτά πόντων (41-34).

Αποφασισμένοι να «κλειδώσουν» τη νίκη μπήκαν στο παρκέ οι "κυανέυθροι". Με οδηγό τον Κοβίλ έφτασαν γρήγορα στο +12 (48-36). Ο Ντικούδης από την άλλη πάλευε σχεδόν μόνος του να κρατήσει την «Ένωση» στο παιχνίδι. Περισσότερα από τρία λεπτά απέμεναν για να ολοκληρωθεί η περίοδος. Η ΑΕΚ φορτσάρισε και με πρωταγωνιστή τον Δορκοφίκη πλησίασε στο τρίποντο (62-59). Μία εύστοχη βολή του Γιαννόπουλου για τον Πανιώνιο έκανε το 63-59.

Οι παίκτες του Μηνά Γκέκου είχαν το ψυχολογικό αβαντάζ να «ξαναμπούν» στο ματς, κάτι που κατάφεραν με τη βοήθεια του Καστλ. Ο Δορκοφίκης ισοφάρισε σε 70-70 με δύο ελεύθερες βολές περίπου δυόμιση λεπτά πριν το τέλος. Οι «κυανέρυθροι» όμως είχαν… Αθαναούλα. Ο 24χρονος φόργουορντ, έδινε «ανάσες» στην ομάδα του κάθε φορά που η ΑΕΚ πλησίαζε στον σκορ. Οι δύο εύστοχες βολές του Ιωάννου έκαναν το 77-70 και στην ουσία έφεραν το Πανιώνιο σε θέση ισχύος. Μόνο να μειώσει σε 78-75, κατάφερε ο Μάκη Νικολαΐδης με το τρίποντο που έβαλε λίγα δεύτερα πριν τη λήξη του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 41-34, 63-59, 78-75

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 11, Βούγιανιτς, Γιαννόπουλος 4, Τσιάρας 15 (5 ριμπάουντ), Αθηναίου, Μπατής 7, Γιάνκοβιτς 4, Καββαδάς 5, Ιωάννου 9 (1), Κοβίλ 16, Παραγυιός 5, Μπάρλος 2

ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Καστλ 23 (8 ασίστ), Νικολαΐδης 9 (1), Παπανικολάου 4, Μακ 6, Ντικούδης 13 (7 ριμπάουντ), Δορκοφίκης 18 (1), Αντωνάκης, Καλλινικίδης, Σπαρκς, Μελς 2, Τζόλος.

Γήπεδο: Κ.Δ.Γ. Νέας Σμύρνης

Διαιτητές: Αναστόπουλος Παναγιώτης, Σώμος Νίκος, Διαμαντής Παναγιώτης

Κομισάριος: Μάνος Αντώνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x