Euroleague

Μπατίστ: «Να πάμε να το πάρουμε»

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στο Final 4 της Βαρκελώνης και θα διεκδικήσει την επιστροφή του στο θρόνο της Ευρωλίγκας δήλωσε ο Μάικ Μπατίστ μιλώντας στον ισπανικό Τύπο εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με την Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ για το Top 16. «Παίζουμε την καλύτερη άμυνα των οκτώ χρόνων που είμαι στην ομάδα», δήλωσε.

Αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στο Final 4 της Βαρκελώνης και θα διεκδικήσει την επιστροφή του στο θρόνο της Ευρωλίγκας δήλωσε ο Μάικ Μπατίστ μιλώντας στον ισπανικό Τύπο εν όψει της αποψινής αναμέτρησης με την Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ για το Top 16. «Παίζουμε την καλύτερη άμυνα των οκτώ χρόνων που είμαι στην ομάδα», δήλωσε.

«Παίζουμε την καλύτερη άμυνα»

Ο αγώνας θα είναι δύσκολος, όπως όλοι στο Top 16. Η Ουνικάχα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, αλλά είναι αρκετά έμπειρη για να κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Έχει παίκτες με ποιότητα και πείρα. Εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε επιθετική άμυνα. Η άμυνα θα είναι κλειδί για μας. Πιστεύω πως φέτος παίζουμε την καλύτερη άμυνα στα οκτώ χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, να πιέσουμε και να μην αφήσουμε στην Ουνικάχα να τρέξει. Η παρουσία του κόσμου μας είναι ένα πλεονέκτημα για μας.

Τα ατού της Μάλαγα

«Πιστεύω πως η μεγαλύτερη δύναμη της Ουνικάχα είναι οι περιφερειακοί της. Ο ΜακΙντάιρ, ο Μπλάκνεϊ και ο Μπέρνι Ροντρίγκεθ είναι οι σταρ της ομάδας. Μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις, να πασάρουν και να σκοράρουν. Και φυσικά όλοι οι άλλοι παίκτες της Ουνικάχα ξέρουν καλά το ρόλο τους μέσα στην ομάδα. Η πρόσφατη αλλαγή προπονητή είναι ένα σημαντικό στοιχείο, γιατί πάντα δίνει έξτρα κίνητρο στους παίκτες και καθιστά πιο επικίνδυνο έναν αντίπαλο».

Ο Πρίντεζης και ο Φρίλαντ

«Ο Πρίντεζης είναι παίκτης που ξέρουμε. Είναι γρήγορος, έχει πολλή ενέργεια και παίρνει πολλά ριμπάουντ. Ο Φρίλαντ παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο, όπως φαίνεται και από τους αριθμούς. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά».

«Είδατε τι πάθαμε πέρυσι…»

«Δεν θα ήταν σοφό από μέρους μου να πω ότι είμαστε φαβορί. Αυτό θα το ξέρουμε μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Πέρυσι όλοι έλεγαν πως ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί και είδατε όλοι τι πάθαμε. Χάσαμε από την Παρτιζάν και το Μαρούσι. Σε έναν όμιλο με δύο ισπανικές ομάδες και την πρωταθλήτρια Λιθουανίας δεν υπάρχουν φαβορί. Όλοι έχουν πιθανότητες».

«Θέλουμε τον τίτλο, αλλά δεν είναι απλό…»

«Στόχος της ομάδας είναι να φτάσουμε στο Final 4 και να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Όμως δεν είναι τόσο απλό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προχωράμε βήμα-βήμα».

Η πιο δύσκολη Ευρωλίγκα

«Η φετινή Ευρωλίγκα φαίνεται η πιο ισορροπημένη όλων των εποχών. Κι όχι μόνο επειδή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποκλείστηκε νωρίς. Έχω την αίσθηση ότι κάθε ομάδα από αυτές που έφτασαν στο Top 16 είναι ικανή να προκριθεί στο Final 4 και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Αυτό κάνει τη διοργάνωση πιο δύσκολη και ενδιαφέρουσα».

Τα φαβορί για το Final 4

«Είναι δύσκολο να πω, αλλά αν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω, θα έλεγα πως θα προκριθεί η Μπαρτσελόνα, που είναι και η οικοδέσποινα, ο Παναθηναϊκός-όχι επειδή είναι η ομάδα μου αλλά επειδή είμαστε μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία, θέληση και καλή άμυνα- και η Φενέρμπαχτσε, που έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική ομάδα. Και η Μακάμπι φαίνεται σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να δούμε και τις διασταυρώσεις των ομάδων που θα συνεχίσουν στη διοργάνωση».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x