Stoiximan Super League

Σε… τροχιά Ευρώπης!

Με μία απίθανη, όσο και… περίεργη εκτέλεση φάουλ του Ντιέ στο 90', καθώς η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Σβέρκος και πήρε –ίσως- την πιο απίστευτη τροχιά μπάλας που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, η Καβάλα ισοφάρισε το γκολ του Μπάλαμπαν (66') και «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Με μία απίθανη, όσο και… περίεργη εκτέλεση φάουλ του Ντιέ στο 90', καθώς η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Σβέρκος και πήρε -ίσως- την πιο απίστευτη τροχιά μπάλας που έχουμε δει φέτος στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, η Καβάλα ισοφάρισε το γκολ του Μπάλαμπαν (66') και «έκλεψε» τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.



Αν και μας… υποσχέθηκαν -στο πρώτο 10λεπτο- ένα ανοιχτό και καλό ματς, Πανιώνιος και Καβάλα… αθέτησαν την υπόσχεσή τους. Τάκης Λεμονής και Χενρικ Κάσπερτσακ έριξαν πολύ μεγάλο βάρος στην αμυντική τακτική -και κατ' επέκταση, στην αποφυγή λαθών- με αποτέλεσμα να μην δούμε ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τη «ρέντα» του Μήτρογλου, καθώς οι περισσότερες επιθέσεις κατέληγαν στον 22χρονο «κυνηγό -έχασε, μάλιστα, μεγάλη, διπλή ευκαιρία να πετύχει το τέταρτο γκολ του με την κυανέρυθρη φανέλα μόλις στο 3ο λεπτό- ενώ η Καβάλα προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους για να απειλήσει την εστία του Μάχο με πολλές πάσες στο χώρο του κέντρου.

Ένα ωραίο σουτ του Κουμορτζί στο 25' πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς, ωστόσο, στη συνέχεια, η ομάδα της Νέας Σμύρνης, παρότι είχε την κατοχή της μπάλας, έδειχνε ότι κύριο μέλημά της ήταν το μηδέν στην άμυνα.

Στον αντίποδα, οι «αργοναύτες» ήταν εξαιρετικά στημένοι σε άμυνα και μεσαία γραμμή και προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μάλιστα, αναθάρρησαν από την οπισθοχώρηση του Πανιωνίου και έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για ανοίξουν το σκορ.

Στο καλό σουτ του Καρντόσο (40') και στην πολύ επικίνδυνη κεφαλιά του Νικουλάε (44'), όμως, ο Γιούργκεν Μάχο είπε με εντυπωσιακό τρόπο «όχι».

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν πιο ορεξάτες. Αυτή που έδειχνε περισσότερο επικίνδυνη, όμως, ήταν η Καβάλα. Οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου δεν είχαν την ίδια, σταθερή απόδοση του πρώτου ημιχρόνου, «αναγκάζοντας» τον Τάκη Λεμονή να χάσει αρκετές φορές την ψυχραιμία του, ο Έλληνας κόουτς, όμως, μπόρεσε να σκεφτεί καθαρά στο 59' και να κάνει την κίνηση που άλλαξε (άρδην) τη ροή του αγώνα.

Ο 49χρονος τεχνικός πέρασε στο ματς τον Μπάλαμπαν (στη θέση του Γουνδουλάκη) και επτά λεπτά αργότερα, ο Κροάτης τον δικαίωσε για την επιλογή του, παίρνοντας την εξαιρετική ασίστ του Μήτρογλου και μετουσιώνοντας την σε γκολ (1-0)!

Ο επιθετικός του Πανιωνίου ήταν «όλα τα λεφτά» για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, πραγματοποιώντας την καλύτερη, φετινή εμφάνισή του.

Στη συνέχεια, ωστόσο, όπως ήταν λογικό, η Καβάλα βγήκε μπροστά, πίεσε, αλλά οι γηπεδούχοι -εύκολα ή δύσκολα- απομάκρυναν τον όποιο κίνδυνο πήγαινε να δημιουργηθεί…

Ένα πολύ ωραίο και δυνατό σουτ του Ντιέ στο 77' έβγαλε ο εκ των κορυφαίων του ματς, Γιούργκεν Μάχο, ο Αυστριακός, όμως, ήταν αδύνατο να αντιδράσει στην εκτέλεση φάουλ του ίδιου παίκτη στο 90'.

Η μπάλα, χτυπώντας στην πλάτη του Σβέρκος, πήρε την πλέον απίθανη τροχιά που έχουμε δει φέτος στη Σούπερ Λίγκα και «αναπαύτηκε» στα δίχτυα του Πανιωνίου (1-1).

Οι «αργοναύτες» πήραν, λοιπόν, τον πολύ σημαντικό βαθμό της ισοπαλίας και βλέπουν το όνειρό τους για είσοδο στα πλέι οφ να παίρνει «σάρκα και οστά», ενώ, αντίθετα, οι «κυανέρυθροι» -που καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος του ματς- έχασαν μία μοναδική ευκαιρία να «ξεκολλήσουν» μια και καλή από την επικίνδυνη ζώνη.

Το φιλμ του αγώνα.



Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Ριέρα (70' Σβέρκος), Μήτρογλου, Γουνδουλάκης (59' Μπάλαμπαν), Κουμορτζί (84' Αναστασόπουλος), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς

Στον πάγκο: Παναγόπουλος, Κούκετς, Σάμαρης, Σαλαλί

Καβάλα: (Χενρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης (81' Ναζλίδης), Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Πρέτζελ, Ντιέ, Περεϊρίνια (86' Ελευθεριάδης), Καρντόσο, Βουτσίσεβιτς (70' Γιάννου), Ονουάτσι, Νικουλάε

Στον πάγκο: Κατεργιαννάκης, Σιόντης, Αυλωνίτης, Καπνόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης


Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x