Μιχάλης Τσόχος

Oι όμορφες βραδιές, όμορφα καίγονται

Τι διάολο ψάχνουμε σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρούμε πραγματικά δεν ξέρω. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μας χάρισαν ένα ματς που αν το είχαμε δει σε προημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάρτσα και την Μπάγερν θα μιλάγαμε για το ματς της δεκαετίας.

Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος

Τι διάολο ψάχνουμε σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρούμε πραγματικά δεν ξέρω. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μας χάρισαν ένα ματς που αν το είχαμε δει σε προημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάρτσα και την Μπάγερν θα μιλάγαμε για το ματς της δεκαετίας. Ναι φυσικά έγινε τέτοια ματσάρα επειδή έγιναν λάθη, ναι δεν προκρίθηκε ο χθεσινός καλύτερος που ήταν με διαφορά ο Παναθηναϊκός, ναι μία τέτοια βραδιά ποδοσφαιρικού ροκ φεστιβάλ έκλεισε με ένα απίθανο φάλτσο από έναν πιτσιρικά γκολκίπερ που δεν ξέρει τα κατατόπια ακόμη. Ε, και.

Πώς διάολο δηλαδή θα έρθει ένα ματς 3-2, χωρίς να γίνουν λάθη. Αντί λοιπόν όλοι μαζί αμέσως μετά τη λήξη του ματς να φωνάξουμε ότι και το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα προβλήματα του μπορεί να προσφέρει καταπληκτικά ματς, εμείς του αλλάξαμε τα φώτα. Πρώτα οι κάφροι χουλιγκάνοι που μπούκαραν δύο φορές στο γήπεδο. Τη μία για να πλακώσουν τους ξεφτύλες παίκτες της ΑΕΚ και τη δεύτερη, μισή ώρα αργότερα για να αποθεώσουν τους ήρωες παίκτες της ΑΕΚ και με την ευκαιρία να πλακωθούν με τα ματ και να φάνε και ένα καράβι δακρυγόνα.

Στη συνέχεια οι πρωταγωνιστές που άρχισαν τα γνωστά «το γκολ μπήκε στο 7.40 των καθυστερήσεων και συνεπώς κακώς μπήκε». «Ο παίκτης μας κακώς αποβλήθηκε γιατί δεν έκανε καθυστέρηση αλλά έψαχνε ελεύθερο συμπαίκτη για να δώσει τη μπάλα και δεν έβρισκε» και άλλα παρόμοια. Σήμερα θα έρθει και το συνάφι μας και θα αποτελείωσει την κατάσταση. Μαϊμούδες, μπανάνες, χασάπηδες, κούλες, μούλες, σούλες, τούλες θα γεμίσουν τα περίπτερα μας και την αισθητική μας. Και εκεί θα τελείωσουν όλα. Διότι σε αυτή τη χώρα η λιγότερο πόρνη τελικά είναι η μπάλα…

H δικαίωση των Χάβου, Ριέρα

Ότι ο Μάκης Χάβος κάνει καλή δουλειά και ακόμη καλύτερα παιχνίδια τακτικής από τον πάγκο είχαμε αρχίσει να το καταλαβαίνουμε. Ότι ο Ριέρα είναι αναντικατάστατος από τον Ολυμπιακό, πρώτη φορά το διαπιστώσαμε. Ο Ολυμπιακός μπλόκαρε για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν η πανέξυπνη τακτική του …Φερνάντο Χάβου, ο οποίος σχεδίασε το ματς από την κορυφή ως τα νύχια και τα έκανε όλα σωστά.

Επέλεξε τον Μαλεζά για αντικαταστάτη του Κοντρέρας, άφησε τον Τσιρίλο να γίνει το κουμάντο στην άμυνα και δικαιώθηκε.

Έβαλε τον Σαβίνι αριστερό μπακ αντί του επιπόλαιου και σαφώς πιο επιθετικογενή Λίνο, τον οποίο έβαλε αριστερό χαφ. Τόσο ο Ρόμενταλ όσο και ο Ζαϊρι δεν φάνηκαν, ενώ ο Τοροσίδης είχε πάντα μπροστά του τον Λίνο και οι προωθήσεις του ήταν αναποτελεσματικές.

Ο Χάβος άφησε μόνο του στην κορυφή τον Σάλπι και εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά του ώστε να μην ανεβαίνουν τα στόπερ του Ολυμπιακού.

Η αναγκαστική αλλαγή του Σαβίνι με τον Ελ Ζαρ δεν τον βοήθησε, αλλά δεν κρίνεται γιατί ήταν αναγκαστική.
Η αλλαγή του Σάλπι με τον Μουσλίμοβιτς τον βοήθησε πολύ στο τέλος όταν ο Ολυμπιακός γέμιζε και ο Χάβος είχε ένα ακόμη ψηλό κορμί στα στημένα.

Ο Χάβος σχεδίασε το ματς για να το πάρει 1-0 και το πήρε με χαρακτηριστική ευκολία γιατί ξεχαρβάλωσε τον Ολυμπιακό.
Τι άλλο ξεχαρβάλωσε τους ερυθρόλευκους. Όσο και αν ακούγεται παράξενο η απουσία του Ριέρα. Τον Ντουντού και τον Ουρτάδο έχει φανεί ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους καλύπτει όταν λείπουν. Τον Ιμπαγάσα είχαμε καταλάβει ότι δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. Καταλάβαμε ότι δεν μπορεί να αντικαταστήσει και τον Ριέρα. Ο Μιραλάς είναι κυρίως σέντερ φορ, κουτσά στραβά παίζει και δεξί εξτρέμ ή πίσω από τον επιθετικό. Αριστερό εξτρέμ όμως δεν μπορεί. Και είναι άδικο να πέσει επάνω του το ανάθεμα που δεν μπορεί να παίζει καλά σε τέσσερις θέσεις.

Ούτε ο Φέτφα είναι αριστερό εξτρέμ που έπαιξε εκεί ως αλλαγή. Και φαντάζομαι κανείς δεν θα πει γιατί δεν έβαλε τον Χολέμπας ο Βαλβέρδε για να πάρει το ματς. Ο Ολυμπιακός (αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους ο Ριέρα) δεν έχει όχι άξιο αντικαταστάτη, αλλά ούτε καν αντικαταστάτη του Ισπανού. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ολυμπιακός εκδήλωσε το 80% των επιθέσεων του από τα δεξιά με αποτέλεσμα να είναι προβλέψιμος και να πέσει στο… τείχος Λίνο, Σαβίνι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x