Μιχάλης Τσόχος

Iμπαγάσα: ίσως ο καλύτερος λόγος για να βλέπεις το πρωτάθλημα…

Καμιά φορά το διαβάζεις στα social media και αναρωτιέσαι και εσύ. Αν αυτός ο παίκτης είχε έρθει στην Ελλάδα στα 31 του, όταν έφτασε μία ανάσα από την ΑΕΚ, τι άραγε θα είχαμε δει από αυτόν τον τεράστιο ποδοσφαιριστή, με δεδομένο τα όσα είδαμε από αυτόν μετά τα 34 του όταν και ήρθε ή φέτος στα 36 του.

Καμιά φορά το διαβάζεις στα social media και αναρωτιέσαι και εσύ. Αν αυτός ο παίκτης είχε έρθει στην Ελλάδα στα 31 του, όταν έφτασε μία ανάσα από την ΑΕΚ, τι άραγε θα είχαμε δει από αυτόν τον τεράστιο ποδοσφαιριστή, με δεδομένο τα όσα είδαμε από αυτόν μετά τα 34 του όταν και ήρθε ή φέτος στα 36 του.

Του Μιχάλη Τσόχου

Και στο ματς με τον Πανθρακικό ο Αριέλ Ιμπαγάσα ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Ένας ποδοσφαιριστής που αξίζει να πληρώνεις εισιτήριο για να τον βλέπεις, που αξίζει να στέκεσαι μπροστά από τον τηλεοπτικό δέκτη σου και να χαζεύεις με το πανέμορφο ποδόσφαιρο που παίζει.

Από εκεί και πέρα το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι τέτοιο που στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα, μπορεί να κάνει 20 νίκες χωρίς καν να ιδρώσει. Ε, στα υπόλοιπα δέκα ματς πρέπει να παίξει και καλά για να νικήσει. Εκτός από τον Ιμπαγάσα, τον σεληνιασμένο Τζεμπούρ, η πολυτέλεια να βάζεις στο ματς από τον πάγκο παίκτες όπως ο Φουστέρ, ο Μασάντο και ο Μήτρογλου, φανερώνουν το βάθος αυτής της ομάδας σε ότι έχει να κάνει με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Για την Ευρώπη βέβαια χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα και ίσως να είναι κακό για τον Ολυμπιακό που σε πολλά από τα ματς της Κυριακής δεν θα βρει καν αντίσταση.
Όσο για τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής, οι νίκες κάνουν καλό και στην ψυχολογία της ομάδας του ΠΑΟΚ, που μένοντας ψηλά και τουλάχιστον μέχρι τώρα αυτός που κυνηγά τον Ολυμπιακό, τον κάνει να ωριμάζει και ως ομάδα. Χώρια που στην Ξάνθη ήταν και μία αρκετά πειστική εμφάνιση.

Κατά τα άλλα ο Αστέρας Τρίπολης επιβεβαιώνει κάθε Κυριακή, ότι είναι ομάδα πεντάδας, ο Αρης ότι έχει τεράστιες δυσκολίες στο γκολ, πέρα ότι είναι και κακή ομάδα, η Κέρκυρα ότι είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ, ότι με τον Αναστό δύσκολα θα χάνει και δύσκολα θα πέσει κι’ ας έχει από τα χειρότερα ρόστερ στην κατηγορία και ο Λεβαδειακός ότι είναι για την πρώτη επτάδα και ας είχε κακό ξεκίνημα.

Άφησα για το τέλος την ΑΕΚ. Ναι θα μπορούσε και στο Ηράκλειο να μην ηττηθεί, δεν ήταν κατ’ ανάγκη χειρότερη από τον ΟΦΗ. Από την άλλη επειδή αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική που το λέμε αυτό, κάποια στιγμή πρέπει να έρθουν και τα αποτελέσματα. Ποια κάποια στιγμή, δηλαδή, άμεσα. Η ΑΕΚ στις δύο επόμενες αγωνιστικές παίζει στη Νέα Σμύρνη και στο ΟΑΚΑ με την Κέρκυρα. Αν λοιπόν και σε αυτά τα ματς δεν πάρει τους πόντους που χρειάζεται, τότε θα βάλουμε κουβέντα παραμονής στην κατηγορία (είναι ήδη κάτω από την ζώνη) δεδομένου ότι μετά από αυτά τα δύο παιχνίδια ακολουθούν τέσσερις αγωνιστικές που στις τρεις από αυτές η ΑΕΚ παίζει με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακό.

Στα θετικά της αγωνιστικής ότι επιτέλους είδαμε γκολ (19 ως τώρα) και βέβαια μην ξεχνάμε ότι το καλύτερο ματς της γίνεται σήμερα στην Λειβαδιά ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x